Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hulu jo, můj chlap si myslí, jak se jen válím. Přitom když za ním dcerka doťapká, tak mi ji za 5 minut vrací ![]()
@janicka2012 píše:
Ten můj si to určitě nemysli. Vždy když malýho hlídá tak mě pak říká že by na mým místě být nechtěl. Ale všichni tady píšou jaká je dřina být na mateřské ale já si to nemyslím. Celkem si to se synem uzivam je to spíš zábava naz dřina. Pokud tedy zrovna nemarodi.
já si to taky myslím, dřina je ten stereotyp kolem- úklid, vaření, žehlení, praní atd…díky bohu se to dá ale zpestřit. Terinka jde v září do školy v lednu se nám narodí druhé a dřina bude ze začátku si myslím, než si zvyknu na vstávání, ráno vožení malé do školy/po škole do toho se trefit na kojení miminka ale za pár dnů si myslím že do toho sklouznu a bude vše tak jak má. Jen se děsím nočního vstávání
![]()
Ani náhodou, manžel mě považuje za hrdinku
, v neděli se těší, že půjde v pondělí do práce… Je úplně mimo, když s námi tráví jeden „takový normální den“. Spí víc než dcerka.
Jinak pomáhá, kde může, když má čas, a zlobí se, že to s hygienou přeháním ![]()
Muj si to nemysli, jen obcas zapomina. Ale jinak vi, ze to neni hracka. Sam kdyz je s malym nekolik hodin v kuse sam tak uz se modli, kdy ho vystridam. Jen mu to. Obcas musim pripomenout, ze kdyz on je v praci, ja jsem „v praci“ taky. A kdyz on ma volno, ja chci volno taky a nemuze odpocivat jen on… ![]()
@Hulu Ne, můj chlap si to nemyslí. Po porodu jsem zkončila v nemocnici (asi 3měsíce s přestávkama) a on se musel starat. Kdyby mu nepomohla moje máma tak je v pr… Ví to, dokonce i před kamarádama prohlásil, že mi tu mateřskou nezávidí a že v práci je líp a teď když už je malá větší a vyžaduje pozornost, je to víc hlídání, že by to nedal už vůbec. Dokonce když někdo plácne nějakou narážku na žensou na rodičáku, tak se ji zastane a X krát prohlásil že dokud ten rejpálek nepozná-nemá šanci pochopit
Na tohle je zlatíčko, ale jinak na zabití ![]()
@Hulu píše:
Ahoj holky
Něco na ulehčenou. Taky si váš chlap myslí jak se neflákáte na mateřský a ještě za to pobíráte „těžký“ prachy? Jakou nemáte pohodičku? Vždyt co je na tom, že jo, být s dítětem 24 h denně a přitom mít uklízeno a uvaříno. Oni jsou přece ty dříči
Nečtu diskusi - ale ne, můj muž si to nemyslí.
Manžel dřív taky občas měl takové poznámky co celý den dělám nebo že by si to se mnou klidně vyměnil. Téměř před rokem zůstal doma se 3 dětma sám asi na 4 dny a od té doby už slyším jenom obdiv jak to zvládám a kolik toho zvládám. Byla jsem tenkrát v porodnici a ani jedna babička neměla možnost přijet pomoci, tak musel všechny děti zvládnout sám a do toho mu ještě jedno onemocnělo. Tak si to užil. Ale měl výhodu, protože byli prázdniny a nemusel řešit školu, školku a veškeré povinnosti s tím spojené
@Barca12345 píše:
@monca114
Myslis, ze je to o velikosti bytu?
Ja myslim, ze ne… pak jsme se prestehovali na baracek a nic se nezmenilo… ted jsem s malou sama, chodim do prace, staram se o barak a zadne nestihacky taky nemam…
Tak vyznělo to tak z tvého podání. A mít byt a velkej barák se zahradou je teda sakra rozdíl
@monca114 píše:
Tak vyznělo to tak z tvého podání. A mít byt a velkej barák se zahradou je teda sakra rozdíl
To mozna… ale pak nemam cas vypisovat na internetu… ![]()
Holky, a když si to ten váš chlap myslí, tak to on s vámi nebydlí? ![]()
Manžel přijde večer z práce a má toho za hodinu až po krk a to už většinou miminko spí
O víkendech nemluvím. Jednou jsem ho poprosila, že potřebuju uklidit, aby vzal kluky ven. A on: OBA???
![]()
(přibral babičku a pak už dvě děti zvládli
)
Já bych řekla, že záleží na dítěti, starší syn je hodně náročný na pozornost a teď když k tomu přibyly sourozenecké „rozepře“
, tak už vážně uvažuju o prášcích na nervy. Když k tomu přičtu ten nehorázný nepořádek, co musím stále potírat, tak to nápor je a ne že ne.
@monca114 píše:
@Barca12345 V tuhle dobu už není na zahradě vidět
Ale muzu si roznout pri uklidu kuchyne
![]()
Tak ja si myslim, ze by nedali ten stereotyp..Byt tri roky s ditetem doma.Ja priznavam, ze mam teda docela flakarnu, mam rocniho prcka a je moc hodnej a pohodovej. Takze zadnej zahul, to fakt ne..Ale spis takovy to premyleni co dnes zase uvarit..nejen pro nas, ale i pro prcka, vyprat, nakoupit atd…To me dost ubyji..Ne ze by to bylo narocny a chlap by to jiste zvladnul..ale asi by mu z toho ruply nervy, ze je to porad dokola