Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Saxana22 píše:
Kiki: ano, máme záchod s umyvadlem v jedné místnosti, takže spokojenost největšíŽádný odpad, vždy doma po ruce, paráda
ano,ano ♥
Tak já mám zkušenost s kalíškem krátkou, teprve jeden cyklus, ale naprostá spokojenost, nějak nechutné mi to nepřipadá, jak psala Saxana, vyndám, vyleju, vypláchnu zandám, prostě pohodička. ![]()
Příspěvek upraven 11.07.10 v 21:24
tak za mě kalíšek
přesně jak Katy, první cyklus teprve, ale spokojenost 100%
nechutný mi to přijde asi stejně jako tampon nebo vložka - a s ním nastává problém - kam s ním? ![]()
a souhlas s ušetřenýma penězma ![]()
Já mám taky kalíšek
Používat tampóny na celou dobu MS se mi moc nikdy nelíbilo, jednak jsem se asi bála toho toxického šoku a jednak se mi nelíbilo, že jsem vlastně nevěděla, jak to mám zrovna silné - o vytahování suchého tamponu ven ani nemluvím. Tak jsem byla před porodem na vložkách, což je zase nepříjemné, že se to lepí, paří, v noci se snadno přihodí nehoda…
Teď jsem šťastná
Chodím s ním i do bazénu, neřeším nějaké „já se nemůžu koupat“, je vždycky doma… Paráda. Na manipulaci je třeba si zvyknout, vylévání krve mi fakt nevadí, nic na tom není. Prostě pohoda…
Když už na návštěvách náhodou vylévám, tak nevyplachuju, jenom vytřu toaleťákem. To je fakt, že by mi bylo asi trapné, třeba u tchýně v paneláku, kde se jde ze záchodu do koupelny přes celý byt
Kdyby měli na záchodě umyvadlo, tak si klidně vypláchnu, šak mě u toho nikdo nevidí
![]()
Kiki, já to dělám jako ty - přes den tampóny a na noc vložky
Vyhovuje mi to, tak u toho nejspíš zůstanu ![]()
Já jsem staromódní - vložky, tampóny minimálně, ale už dlouho uvažuju o kalíšku
problém mám s jedním - u tampónu hrozí toxický šok, ale však ta krev je tatáž, ať tampon, nebo kalíšek, prostě tam je, tak jaktože držená krev kalíškem toxický šok nezpůsobí a tampon může? ![]()
Eliška píše:
Já jsem staromódní - vložky, tampóny minimálně, ale už dlouho uvažuju o kalíškuproblém mám s jedním - u tampónu hrozí toxický šok, ale však ta krev je tatáž, ať tampon, nebo kalíšek, prostě tam je, tak jaktože držená krev kalíškem toxický šok nezpůsobí a tampon může?
Protože ta krev se vůbec nedotýká tvého těla, tvého těla se dotýká jen stěna kalíšku.
No počkej, dotýkat se musí, kalíšek je přece otevřený nahoře.
Jinak jsem teď pročetla moudra na webovkách kalíšku a něco už mi je jasnější, ale co mi vůbec není jasné - jak a co dělat v prvních dnech ms (u mně první dva až tři dny), kdy ze mě krev prostě teče? To bych si musela vkládat kalíšek přímo sedíc na záchodě, což se teda obávám, bych nezvládla a byla bych jak řezník ![]()
ale možná najdu zas nějaký vychytávky přímo na diskusi o kalichu, jdu mrknout.
Jinak nevím už, kdo to tu psal, ale varianta - na tu chvíli, kdy si jdu vymýt kalich, že si dám do kalhotek kousek toaleťáku, no tak to u mně zlatý oči, to nemůžu ani 6. den
Natož co ty první.
Eliška píše:
No počkej, dotýkat se musí, kalíšek je přece otevřený nahoře.Jinak jsem teď pročetla moudra na webovkách kalíšku a něco už mi je jasnější, ale co mi vůbec není jasné - jak a co dělat v prvních dnech ms (u mně první dva až tři dny), kdy ze mě krev prostě teče? To bych si musela vkládat kalíšek přímo sedíc na záchodě, což se teda obávám, bych nezvládla a byla bych jak řezník
ale možná najdu zas nějaký vychytávky přímo na diskusi o kalichu, jdu mrknout.
Kalíšek není špunt, má „havarijní přepad“, takové dírky na boku. Když už je plný, začne to těmi dírkami protíkat. Jinak já si kalíšek při silném krvácení dávám v koupelně nad vanou. Ale já mám MS naštěstí dost slabou.
EDIT: Hm, já myslela, že je to havarijní přepad a prý jsou to dírky pro snadné vyjmutí
Viz. http://www.mamaja.cz/…lisek-ruzovy
No ale každopádně to není špunt ![]()
Ještě k tomu srovnávání tampon x kalíšek.
Tampony jsou většinou chemicky bělené, údajně má snad něco málo z toho přecházet přes poševní stěnu do těla ![]()
Eliška píše:
Jinak nevím už, kdo to tu psal, ale varianta - na tu chvíli, kdy si jdu vymýt kalich, že si dám do kalhotek kousek toaleťáku, no tak to u mně zlatý oči, to nemůžu ani 6. denNatož co ty první.
Jejda, Eliš, nemusíš po menstruaci na transfúzi?
![]()
Eliško, já jsem taky nemohla první dny mít tampon, protože byl po chvíli durch a protékal. Vložka taky vydržela jen chvíli,ale kalíšek jsem měla 6 hodin a v pohodě. Přeci jen toho pojme víc.
Jen ke kiki, neumím si představit, že bych si ho pořídila v 15, to jsem měla problém do sebe nacpat tampon natož něco většího a přeci jen ten kalíšek při vkládání je větší než tampon. V sobě jsem tampon cítila, ale kalíšek necítím.
Eli, tak kalíšek je dost velký, taky mám první dny dost silné krvácení, a musím ho vyměnit třeba po 3 hodinách
ale píší, že kalíšek „zadrží“ cca 1/3 celkového množství krve jedné MS
Chuanitko, možná by mi to prospělo
Hele, taky mě to štve… 6-7 dní a ještě tak silný. Možná to bude tím, že fakt maká příroda, nikdy jsem neměla HA, ta by to možná ztlumila.
Díky za rady, ale já nemám problém s tím, že bych nevěřila, že kalich pojme tolik krve, ale s tím, že nevím, jak v tu chvíli vyndání manipulovat - to než bych došla ho vymýt, tak bych si musela dát vložku a ta by byla za tu chvilku plná a na vyhození a to ztrácí efekt, ne? Máte někdo taky silnou ms a kalich používáte a jaký máte vychytávky?