Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Darcakarca píše:
Já myslím, že je lepší se na to podívat očima dítěte a ne dospělýho. Myslím, že to vybavení mluví za vše. A to, že jsou tam přihrádky a kapsičky, tak to si myslím, že je jedině dobře. Takže pro chytrýho prvňáka myslím ok. Pro malýho troubu, kterej neví kam si co dal, asi dobrá nebude
Asi jsem malý trouba, ale v těch kapsičkách bych se nevyznala
Nehledě na to, že kdybych rozepla celou tu přední stěnu, tak se s největší pravděpodobností odporoučí sešity a učebnice na zem. Ještěže už mě nečeká povinná školní docházka ![]()
@Darcakarca Tady nejde o to, jestli je dítě trouba nebo ne (mezi námi můj syn je velmi chytrý, ač je nepozorný a miliony kapes by ho znervozňovaly
), ale o to, že pak nemají čas hrabat se v padesáti kapsách. Ale každému co jeho jest. Myslím, že moje slova by potvrdila většina učitelek pro první třídu. Čím jednodušší, tím lepší.
@Jahru píše:
Asi jsem malý trouba, ale v těch kapsičkách bych se nevyznalaNehledě na to, že kdybych rozepla celou tu přední stěnu, tak se s největší pravděpodobností odporoučí sešity a učebnice na zem. Ještěže už mě nečeká povinná školní docházka
Byla bych na tom podobně
![]()
Já Vám Váš názor neberu
Je to Váš názor děvčata. Dle mého je to úžasná záležitost. Asi by to chtělo abychom tu tašku viděly naživo
MYslím, že žádné sešity by nepadaly, protože je tam drží právě ty přihrádky, které se Vám nelíbí. A hlavní je, že se celá ta taška rozepínat nemusí. Za mě je to nejlepší taška do školy, kterou jsem viděla teda. Nic podobnýho jsem ještě neviděla. Ještě máme ale čas, takže budu koukat dál.
Nejsem konzervativní typ, který by preferoval pořád jen jeden stejny typ tašek, který nosí děti už x let. Prostě se mi to zalíbilo. Ale nechci se s vámi, holky, hádat ![]()
Příspěvek upraven 27.07.15 v 18:33
@Amys jojo dcera ma vyhlidnitou taky tuto, jen tu fialovo-barevnou variantu…
Amys, jaká je to zančka ta puntikata? Jsou i jiné barvy a má nějaké vybavení?
@Darcakarca Ale jo, však my tobě taky ne
Jen mi přišlo poněkud nehezké, psát o některých dětech, že jsou malí troubové. Ač je mé dítě velmi chytré, tak tahle taška by pro ně s nějvětší pravděpodobností byla nepraktická. A myslím, že takových prvňáků je celá řada. U starších je to něco jinýho.
@Darcakarca píše:
Amys, jaká je to zančka ta puntikata? Jsou i jiné barvy a má nějaké vybavení?
To je loňksá kolekce topgalu CHi650 red. Vybavení k ní je taky. Já se podívám, jestli najdu ještě ten odkaz, ze ktrého jsem stahovala ty fotky. My teda máme klučičí, aby nebylo divné, že tu furt mluvím o klukovi a pak sem hodím tašku s červenýma puntíkama a chameleonem ![]()
Já to nemyslela zle. Vím, že některé děti jsou takové pomalejší… A sousloví malý trouba myslím není nic špatnéhp. Ale pokud se to někoho dotklo, tak se omlouvám ![]()
Závisí to prostě dítě od dítěte. Některému by to vyhovovalo, jinému třeba ne. Kámoška shání tašku pro třeťáka, tak jí řeknu ať zkusí tohle
A uvidíme co na to řeknou
Ale dle mého názoru by nemšl mít problém ani inteligentní prvňák.
@Amys píše:
To je loňksá kolekce topgalu CHi650 red. Vybavení k ní je taky. Já se podívám, jestli najdu ještě ten odkaz, ze ktrého jsem stahovala ty fotky. My teda máme klučičí, aby nebylo divné, že tu furt mluvím o klukovi a pak sem hodím tašku s červenýma puntíkama a chameleonem
No bylo mi to trochu divný ![]()
Tak jsem našla jenom set s kapsičkou a peněženkou, ale býval k tomu i penál
Určitě to někde ještě bude, tak jedině pohledat
@Amys Přesně tenhle Topgal CHI si malá zkoušela a vůbec jí neseděl, je prostě pro drobné dítě velký. A sama ta prodavačka říkala, že když se to naplní, tak se z toho udělá taková harmonika a svěsí se přes zadek, a tím pádem to změní těžiště a ničí se jim záda. Kamarádka má pro malou taky tenhle a viděla jsem na vlastní oči, že když to otevře, a je plný učebnic a sešitů, tak není stabilní, padá a musí ho mít opřený a stůl nebo o zeď a uvnitř mi přišel dost chaos.
Naše vypadá takto
Hm, myslím, že aby taška sama stála je dost důležitý… Neni dobrý, když se jim to pak válí někde kolem lavice…
@Darcakarca Pro třeťáka jo, ale prvňák má přeci jen najednou tolik starostí, že není dobré mu přidělávat další. Určitě je spousta takových, kteří to zvládnou, tomu věřím. ALe ten náš to rozhodně nebude. Ten se zasní a nebude vědět, která bije ani s jednoduchým batohem a penálem ![]()