Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Darcakarca píše:
Holky, co znamena jednokomorovy a dvoukomorovy?
Jednokomorový znamená, že má jednu velkou komoru, do které se dává vpodstatě všechno (ale ta komora obvykle uvnitř bývá rozdělená, takže to není tak, že by to byl bezedný pytel
), k tomu samozřejmě mívá třeba menší kapsu nebo třeba boční na pití atd.
Dvoukomorový znamená, že má dvě velké komory (prostě místo jedné, dvě), takže třeba v té zadní bude mít dítě velké sešity a v té přední třeba učebnice
plus k tomu samozřejměmívá ještě nějakou tu kapsu, ať už vepředu nebo na boku.
Celkově jsou obě podobně velké, jen ta dvoukomorová je prostě členitější. Některý prvňák zvládá, že má věci na různých místech a nemá s tím problém, jinému spíš vyhovuje, když rozepne jeden zip, koukne dovnitř a vidí a nemusí nikde řešit nic jiného. Ten topgal, co máme doma my, má tu velkou kapsu (komoru) řešenou tak, že uvnitř má takové výztuže. Jedna vnitřní kapsa je dělaná na velké sešity a ta je u zad a z druhé strany jsou vedle sebe dvě kapsy - jedna užší třeba na flašku s pitím a druhá širší třeba na svačinu. Mezi tím je samozřejmě další prostor, kam se dádát něco dalšího, třeba knížky nebo nějaké oblečení, cokoliv. Jinak nad těma dvěma menšíma kapsama, které jsou nižší je uvnitř daný magnet a ty jejich penály jsou mají magnet uvnitř taky, takže se nad to vlastně dá a on tam drží (já nakonec koupila jiný penál, nechtěla jsem kupovat celou tu sadu, protože pak k tomu nebyly stejné desky na písmenka a tak, takže jsem koupila pak stejný motiv i s penálem; takže buď dovnitř ten magnet dám, ale spíš ne, protože kamarádka říkala, že její dcera ten penál stejně vždycky hodí mezi ty kapsy magnet nemagnet
). A mimo tu komoru to tam má ještě jednu menší kapsu na zip, kam si může dát takové ty věci, jako jsou klíče, peněženka, atd.
JInak skutečně, když se rozepnou ty postranní knoflíky (tedy ony jsou to druky - patentky) toho členění v komoře, tak se batoh rozepne úplně celý a je dokořán jako ten batoh, cojsi sem dávala odkaz. A může jít dítě na piknik
Líbí se mi, že je tam ta možnost aretace, protože kdyby to nebylo zaplé na druky, rozjíždělo by se to a ten batoh by nestál. Takhle i rozepnutý stojí a ani se nehne. Mám ho tu tak vedle sebe, protože ho zkoumám ![]()