Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1250
29.10.12 22:10

@Ivuc
Je pravda, že je kávovar hodně hlučný, ale já před tím jiný neměla, takže nemám s čím srovnávat a neřeším to.
Já ti nevím, jestli by to s tou kapslí, třeba od mléka, šlo. Mají tam ty čárkové kódy a netuším, co všechno se z kódu načte…nevím, jestli může kávovar poznat, že je kapsle prázdná (už jednou proděravěná). Třeba z prošlé kapsle ti už kávu neuvaří. Opravdu mě docela odradilo to, že je tam všechno přes ty čárkové kódy a bez toho s ním ani nehneš. I když musím říct, že na předváděčce mně kávička opravdu moc chutnala.
Jo a jinak nevím, jak byla informovaná ta paní, která předváděla kávovar tobě, ale ta „moje“ teda moc informací neměla…já na tom byla rozhodně líp, než ona…proto jsem pak psala právě přímo do Tassima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
29.10.12 22:13

@Ivuc
Jo a tuším teda, že u Tassima si musíš to množství vody přidat ručně. Měla jsem to hodně nastudované, ale nějak se mi to za ten rok z hlavy vykouřilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
29.10.12 22:25

@zazinka3333 Ona paní v Globusu byla na na ochutnání kafe, ale prezentovala kávovar - tak proto asi byla tak informovaná ;-)

Pozná to prošlý kafe jo? Uaaaaaa, tak to je dobrý teda :-(. Docela by mě zajímalo jestli by prošla voda prázdnou kapslí - moc prosím, kdo máte Tassimo, můžete to zkusit? Jinak na netu jsem i našla jak se dá tassimo znovu naplnit - neštudovala jsem to ale.

Já tu hlučnost kávovaru můžu porovnat a vážně je ti co lepší model to vyšší hlučnost :-(. Máme obývák s kuchyní a fakt mě to točí v poslední době - mám hlavně pocit že je to čím dál víc hlučnější :-/

Na to tvém DG jde přednastavit že chceš třeba místo 160ml vody protočit 250ml nebo to nejde prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika80
29.10.12 22:44

Ivuc: přes žlutou servisní kapsli jsem zkoušel dělat čaj, ale nejdříve teče voda studená a pak horká, takže čaj, nebo kafe byly humus. Pak jsem zkusil odstřihnout čárový kod z čaje a nalepil jse jej na ten servisní disk.. to už tekla jen horká voda. Pak jsem našel na netu návod, jak si vytisknout čárový kod s víceméně těmito libovolnými parametry - množství vody, teplota, jak dlouho to má být v kapsli, a délka parního trysku na konci. Takže jsem si koupil dvě servisní kapsle, a na jednu nalepil kod pro horkou vodu a na druhou kod pro studenou :)… taky jsem jim psal, proc nedelaj treba modry a cerveny servisni disk - jeden na horkou a druhy na studenou… odpovedeli mi, z e to predaji vyvojarum :)))

• Citovat
  • Upravit
313
29.10.12 22:57
@Klika80 píše:
Ivuc: přes žlutou servisní kapsli jsem zkoušel dělat čaj, ale nejdříve teče voda studená a pak horká, takže čaj, nebo kafe byly humus. Pak jsem zkusil odstřihnout čárový kod z čaje a nalepil jse jej na ten servisní disk.. to už tekla jen horká voda. Pak jsem našel na netu návod, jak si vytisknout čárový kod s víceméně těmito libovolnými parametry - množství vody, teplota, jak dlouho to má být v kapsli, a délka parního trysku na konci. Takže jsem si koupil dvě servisní kapsle, a na jednu nalepil kod pro horkou vodu a na druhou kod pro studenou :)… taky jsem jim psal, proc nedelaj treba modry a cerveny servisni disk - jeden na horkou a druhy na studenou… odpovedeli mi, z e to predaji vyvojarum :)))

Waw, supeeeeeer - to zní moooooooc dobře :-) Až to budu potřebovat tak tě porposím o prolink odkud si to vytisknout. Hned mám lepší náladu :-) Jen se zeptám - jaké cca množství průtoku vody se tam dá nastavit prosím?

A prosím tě, ta voda ti z toho teče skutečně čistá, ne jako když nám to paní točila přes sevisní disk a tekla z toho světle hnědá voda - je to tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
30.10.12 11:08

@Ivuc
No nejde to tak, že bys někde nalupala, že chceš natočit 250 ml vody, to ne, ale fuguje to tak, že se ti uvaří nápoj podle přednastavených parametrů, např. cappuccino…po dokončení, se tě přístroj zeptá, jestli chceš přidat vodu. Pokud jo, zvolíš tuhle možnost a natočíš si potřebné množství vody(tzn. že potvrdíš, že chceš víc vody-ta začne téct a když budeš chtít vodu zastavit, zase potvrdíš).Pak si tohle můžeš-nebo nemusíš-uložit do paměti, takže si uložíš např. pod názvem „moje cappuccino“ a příště už nevolíš to klasické, ale tvoje upravené a tam už ti to automaticky navolí to množství vody, které sis předtím zvolila. Manžel má takhle uložený čaj…šoupne hrnek, zvolí si „svůj“čaj a kávovar napustí vodu do jeho půllitráku.
Nevím, jestli jsem to dobře popsala, takže kdyžtak se ptej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
30.10.12 11:11

S tím čárkových kódem je to supr, ale upřímně…když si něco koupím, nechce se mi hledat na netu, jak něco obejít a vychytávat chyby, které přístroj má…raděj koupím to, co mi víc vyhovuje.
Ale každý to má jinak, takže pokud to někomu nevadí, tak asi dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.10.12 20:59

@zazinka3333 Díky, rozozím tomu jak se to dá nastavit - to je super. A moc prosím, kolik takto přednastavených věcí tam můžu mít nastavených???

Jinak s tím čárovým kodem se mi to líbí moc - holt ne vždy člověk najde věc, která by mu 100% vyhovovala tak si nějak dopomoct musí. Já už prostě DG nechci, nebaví mě, takže tohle je pro mě super zpráva že si budu moci koupit Tassimo a využít ho i na horkou vodu - jiný kávovar nechci, tchibo se mi nelíbí, nespresso je moc drahé a nic dalšího už není. Tož tak

Jinak teď me něpadá že by stačilo sundat čárový kod z jakékoli kapsle a nalepi ho na servisní disk ne??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
31.10.12 21:48

@Ivuc
Tuším, že tam jde nastavit 20 vlastních nápojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika80
1.11.12 06:40

No jde tam nastavit viceméně jakékoli množství… to už si nastavíš v generátoru čárového kodu :) Já dlouho vystačil i s čárovým kodem od čaje, než jsem se začal hrabat v těch čárových kodech.

Samozřejmě, že je to naprd, že Tassimo neumí horkou, nebo studenou vodu, obzvlášť pokud máš verzi s brita filtrací. Tak jako já.
ALe holt to kafe je super, a DG se mi nelíbilo vůbec. Tak vyhrálo Tassimo. Ale to, že tam nejde točit jen horká/studená, je fakt naprd. :/

• Citovat
  • Upravit
313
1.11.12 07:04

@zazinka3333 D9ky, to je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
1.11.12 07:08
@Klika80 píše:
No jde tam nastavit viceméně jakékoli množství… to už si nastavíš v generátoru čárového kodu :) Já dlouho vystačil i s čárovým kodem od čaje, než jsem se začal hrabat v těch čárových kodech.Samozřejmě, že je to naprd, že Tassimo neumí horkou, nebo studenou vodu, obzvlášť pokud máš verzi s brita filtrací. Tak jako já.
ALe holt to kafe je super, a DG se mi nelíbilo vůbec. Tak vyhrálo Tassimo. Ale to, že tam nejde točit jen horká/studená, je fakt naprd. :/

Popravdě na co by ti u tassima byla studená voda? Ta je dobrá jen na to, pokud máš v kapsli rozpustné kafe tak si uděláš ledovou kávu - to ale podle mě tassimo nemá v ničem ne? Musím říct že mě ta teplá naprosto stačí. Máš, prosím, vypozorované z jakého nápoje ta teplá teče co nejvíc horká prosím? A ty jsi vlastně psal že točíš i tu studenou vodu přes nějaký kod - vysvětlíš proč vlastně a přes jaký?

Jinak jsem na tom stejně jak ty - prstě teď chci Tassimo a snažím se najít možnosti jak si ho uspůsobit. Důvody jsou takové že chci jiný tvar kávovaru a taky už jiný kafe - Tassimo v německu prodává hafo druhů a nejen Jacobs. A v neposlední řadě to má i tekuté mléko.

Jinak já budu kupovat tu T40 bez Brity - máme Brita konvici takže s Britou nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika80
1.11.12 09:14

No studena voda byl jen pokus…
Horka voda me staci na kafe i na caj ta z kodu, co byl na caji Earl grey kapsle - tedy T-disku :)

• Citovat
  • Upravit
313
1.11.12 23:07
@Klika80 píše:
No studena voda byl jen pokus…
Horka voda me staci na kafe i na caj ta z kodu, co byl na caji Earl grey kapsle - tedy T-disku :)

Takže to jsi vystřihl kod z čaje a nalepil ho na T disk prosím? A můžeš dát link kde jsou ty kody rozepsané a je tam i o nich nějaké info prosím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika80
2.11.12 21:39
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení