Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Jo a ještě u těch DG musí teda nějak regulovat tu vodu?? stát u toho a hlídat? Ona i potřebuje něco jednoduchého na ovládání-není moc technický typ
Proto jsem i já šla do Tassima-přišlo mi to jednodušší, že si to načte z těch čár. kodů a nemusím nikde nic hlídat a regulovat a mně se teda zase víc líbí i designově než DG ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek O tom přidání vody co píšeš vím - mně šlo o to nechat projet celou kapsli znovu - třeba když si dělám čaj, dávám tam 2× tolik vody a je to ok - tak jestli musím otevřít víčko, zavřít, zapnout, nebo jestli to jde nějak jednodušeji ![]()
T20 nebo T40 je podle mě jen rozdíl ve vzhledu - čokoládu to umí určitě udělat taky - dyk se tam jen vkládají kapsle. Jinak třeba na aukru koupíš novou T40 za 1500 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek píše:
Jo a ještě u těch DG musí teda nějak regulovat tu vodu?? stát u toho a hlídat? Ona i potřebuje něco jednoduchého na ovládání-není moc technický typProto jsem i já šla do Tassima-přišlo mi to jednodušší, že si to načte z těch čár. kodů a nemusím nikde nic hlídat a regulovat a mně se teda zase víc líbí i designově než DG
I tomo malé DG můžeš koupit že si dá vodu sama - bude ale dražší než to tassimo
A co se mi u tohoto malého nelíbí je to, ež pokud dáváš vodu, musíš nádržku vyndat, dát vodu a zandat - to jsme měli i u cirkola a byl to opruz - kachna i tassimo stačí jen odendat víčko a dát vodu, pohodu. Jinak vodu dáváme z brity, máme tvrdou. Naší mají měkou a lijí ji tam z konvice.
A jak jsi psala o tassimu že nedělá pěnu tak bych určitě reklamovala - co t ím taky jiného. Kor když ho máš rok. Kdyby jsi napsala že 2 tak bych na opravu kašlala a koupila nový - mám pocit že tyhle spotřebiče pokud se fakt používají vydrží akorát tak ty 2 roky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
tak nám ježur nadělil kavovovar Tassimo
ale my ostudy ho máme ještě v krabici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DG tablety měly v kauflandu za 88kč dobrá cena
ale kdyby to bylo u tassima tak by se mi to líbilo víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to asi musíš jak píšeš otevřít-zavřít-nevím o jednodušším způsobu. Já to ani tak dalece nevyužívám toto přidávání vody. Mně teď dělá vrásky ta pěna ![]()
A ta 20 a 40 - totedaaaa-jen vzhled a o tisícovku dražší jo
dacani
no tak jí bude stačit klidně ta 20 - tu by tu v elektru měli taky mít za 1500,– - ona je ze staré školy a i podle mě je taky lepší koupit někde tady v elektru než přes net, aspoň yt reklamace jsou jednodušší pak. Já si právě dělám hlavu s tím svým, páč si myslím, jestli ho taky neobjednávali přes net a teď jestli ho budu muset někam posílat, tak se pěkně prohnu při poštovném ![]()
Tak omrknem a uvidíme
vzhledem k tomu hlídání vody u toho DG si myslím, že zvítězí Tass.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My právě máme taky tvrdou, snažím se tam nalívat převařenou, ale ne vždy je to možné. když třeba dojde nečekaně návštěva a není tam dost vody, tak nemůžu převařit a čekat až zchládne, abych ji tam mohla nalít že…a Britu mi tatínek nedovolil koupit-na co další krám, že dá k trubkám něco, aby to tak tvrdé nebylo-jenže to by šlo akorát do pračky apod. ale ne do kohoutku
no nemůžu se s ním zatím domluvit-asi to nechápe-prý kolik těch konvic jako chci mít
tak jsem mu řekla, že ji teda kupovat nemusím, ale že zatím budou v pr… všechny drahé spotřebiče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A u toho Tassima jak často to dáváte jen propláchnout přes tu servisní kapsli? nemyslím odvápnění, jen to propláchnutí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek ALe převařením vodu vodního kamene nezbavíš - to ti tam zústane - když si uvařím čaj normálně ne z Brity, tak mám nahoře hnusný film - právě ten vodní kámen. Proto to vůbec nedělám. Brita je super - natočím vodu, nechám překapat a hotovo - přitom to nestojí tolik peněz - za mě se to určitě vyplatí.
Rpzdíl mezi T20 a T40 je podle mě opravdu především ten vzhled a pak má menší nádržku na vodu - žádný jiný zásadní rozdíl v tom nevidím.
Jinak já tu T40 kupovala v datartu za 2100 + byly k tomu 3 kapsle, takže cena za kávovar 1800 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem to našla-v návodu doporučují po mléčných nápojích-hm takže pokaždé
teď jsem to dala udělat a zkouším cvičební latté a vypadá to obstojně, ještě zkusím tu čokoládu, co teď zlobila. Možná to chce opravdu jen častěji dávat i toto propláchnutí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek píše:
A u toho Tassima jak často to dáváte jen propláchnout přes tu servisní kapsli? nemyslím odvápnění, jen to propláchnutí…
Když jsme se na kávovar dívali na předváděčne, tak paní říkala že ej to dobré dělat každý večer.
Jinak jak píšeš o mléku - dávám i u čokolády jako první mléko a teprve pak čokoládu, kafe a přijde mi to vpohodě. Ono to mléko je totiž sladké - takže si říkám ať se to pak projede něčím nesladkým…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No budu mu to muset nějak vysvětlit. Třeba teď budou nějaké ve výprodejích, tak ji pořídím a hotovo aj bez jeho milostivého souhlasu, páč mám pocit, že něco těm chlapům prostě nedochází ![]()
To jsi teda pořídila za super cenu-nás to před tím rokem vyšlo asi na dva a půl a to bylo nejmíň, co jsem usilovně hledala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha no tak to já nedělala až tak často, tak to bude snad v pohodě. U kafe dávám první mlíko, u čokolády je to psané opačně, tak nevím, jestli to má nějaký význam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek Ty Brita konvice stojí cca 500kč pořád - je tam i jeden filtr. Filtry jakot akové pak kupujeme v německu - 5ks za 500kč.
Ten náš kávovar měli v datartu v prosinci za tuto cenu
Jinak na aukru ho koupíš i za míň. A kamarádka bude teď taky prodávat - si ho koupili s manželem navzájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brusku, ja Tassimo neznam vubec, ale v pripade tve mamy bych volila DG Piccolo neboli tucnaka, ted meli toho automatickeho pred svatky za 1.999,–. Ja si ho chci poridit, protoze stavajici DG je uz moc velke a pres tyden nevyuzite…