Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MUFICE Prosím, není tu přímo nějaká diskuse o nákupech v německu? Určitě každý má nějaký tip na to co tam nakupuje a je super - jen nevím kde nějakou takovou diskusi najít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuc píše:
Ale máš to skoro celé po dálniciV Drážďanech jsme byli teď před vánocemi - jsem z MB - cesta tam nám trvala v tom sněhu 2h. Pro nás je lepší Žitava - možná i pro tebe? My to máme tam nějakých odhadem 70km - ty podle toho z které části Prahy jsi - jestli P9 tak by to mělo být cca 120km
bydlím na rozhraní P5 a 6, takže přes celou Prahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuc píše:
@MUFICE Ani mi hranolky vůbec nekupujeme - to byl jen příklad jak to chodí ve všem bohužel
Jinak to co tady koupíš kvalitního - a stejně to není 100% - stojí 2× tolik než v německu. My taky dlouho odolávali - teď se tam postupně učíme nakupovat vše - lepší tam 2× v měsíci vyrazit na velký nákup a pak tady kupujeme jen pečivo - i když i to jsem si svého času doma pekla a asi zase budu. A uzeninu kupujeme u místníhé uzenáře domácí nebo v šunku v Lidlu. D9ky za link na diskusi, musím nakouknout
Taky nakupuju převážně v Lidlu, milujeme šunky Dulano
A mají tam i nanuky, které jsou kopií Magnumu a vyšly lépe než originál v DTestu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE Aha, tak to je blbé - to ožná fakt lepší ty Drážďany? Tipuji že tam budete za 1,5 hodiny - kor až otevřenou tu dálnici do Ústí celou ![]()
Jj, přesně tu šunku v Lidlu taky kupuju - 200g asi za 50kč, slaboučký plátky. A ty nanuky taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivuc to mi řekl v tom jednom elektru, taky jsem si říkala, že jsem na tuto informaci nenarazila už když jsem si ho vybírala pro sebe před tím rokem. No tak to je celkem jedno, už ho má, aspoŇ můžem srovnávat, už se s tím naučila
a má větší výběr káv a lepší akce, přecejen to DG je trošku levnější ty kapsle, i když už jak kde…
Nasadily jste mi docela brouka do hlavy s těma nákupama
jenže já mám ještě problém, že už prd z té němčiny vím, všechno jsem zapomněla a už bych se tam asi moc nedomluvila
to by tak chtělo mít sebou tu neteř, ale ta je až v té Vídni právě. Jako názvy nějakých potravin bych si možná přeložila
ale jinak nevím teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek No evidentně potřebovali prodat DG ![]()
Akce na kapsle jsou asi stejné - obé stojí 99kč. V Kuaufu někdy mají tassimo 89,–
A který kapsle ti chutnají víc - DG nebo Tassimo?
Nákupy v Německu - Rakousku - já neumím německy vůbec - problém to není, poznáš co kupuješ neboj, případně když něconevíš tak zkusíš a příště už víš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuc nebo slovník sebou
Máma se takhle učila němčinu po revoluci, brala ho na nákupy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivuc píše:
@Brusek No evidentně potřebovali prodat DG![]()
Akce na kapsle jsou asi stejné - obé stojí 99kč. V Kuaufu někdy mají tassimo 89,–
A který kapsle ti chutnají víc - DG nebo Tassimo?
No myslím, že mu to bylo celkem jedno, páč my se původně netvářily, že bysme ho vůbec kupovaly, šly jsme pro mikrovlnku dědovi a tu už nám balil. a měl tam i Tassimo. a právě je takový sympaťák…no nevím, kde se stala chyba no, naťuknu, až pujdu potvrdit záručáky, tak uvidím, co mi řekne
Nákupy v Německu - Rakousku - já neumím německy vůbec - problém to není, poznáš co kupuješ neboj, případně když něconevíš tak zkusíš a příště už víš
Které kapsle lepší zatím nevím, měla jsem jen jedno chococcino a to jsem si asi dost naředila-to byl uplně první pokusný králíktak to nebyl žádná zázrak, ale mělo to pěknou hustou pěnu bohatou
tak posoudím, až se zae stavíme příště na kafe
Zkusila jsem vzít malému i toho Nesquicka, co na to řekne, páč ta moje Milka mu našmakuje. Není schopný říct, proč, i jsem mu to zkusila přisladit, víc naředit, že by byla třeba silná…nechutná
Nákupy zkusím naťuknout, ale nevím nevím, jestli pochodím, vidím to bledě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE píše:
@Ivuc nebo slovník sebouMáma se takhle učila němčinu po revoluci, brala ho na nákupy
![]()
to bude chtítí jen oživit, já se ji učila poměrně dlouho a původně jsem z ní chtěla i maturovat, myslím, že jsem ji uměla celkem obstojně a byla jsem mezi premimanty v tomto
mně jazyky jdou, ale holt už ji nepoužívám. S tou anglinou se člověk přecejen setkává víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brusek píše:
to bude chtítí jen oživit, já se ji učila poměrně dlouho a původně jsem z ní chtěla i maturovat, myslím, že jsem ji uměla celkem obstojně a byla jsem mezi premimanty v tomtomně jazyky jdou, ale holt už ji nepoužívám. S tou anglinou se člověk přecejen setkává víc.
Na SŠ jsem měla NJ 4 roky, názvy si pamatuju, ale aktivní mluvu bych zřejmě nezvládla. Anglicky se domluvím, měla jsem jí 8 let ve škole a pak ještě tak 3 roky v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já měla NJ celem 9let na školách, ale teď už bych se s ní taky nedomluvila jako nějakou souvislou řeč, už právě vypadávají i slovíčka
přecejen od SŠ je to 12tý rok UŽ
jejda samotnou mě to překvapilo, že už tolik
AJ jsem se učila jen dva roky, ale je pořád všude, i přístroje v prác na mě kecaly aj, takže bych rozumím víc v aj než nj, ik dyž ani tou bych si normálně plynně s někým nepokecala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tassimo
Ahoj, my máme Tassimo, ale děláme si jen latté - u nás o normální kávu nikdo nestojí (nepijeme to). Ale k Vánocům jsme dostali Jacobs Krönung Espresso Ristretto a Jacobs Krönung Espresso. Nemáte někdo zájem? Okolí Hradce Králové nebo Havlíčková Brodu?
- Citovat
- Upravit
A kam pro ty levnější kapsle do toho Německa jezdíš? My byly teď v Rakousku a cena tam vyjde stejně jako když u nás najdu všechny kapsle za plnou cenu!!Takže žádná výhoda ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1
@Ivuc Holky, prave jsem tu narazila na vasi diskusi, mame nespresso od Vanoc 09/10 (to se mi narodil syn).
Mame zvlast kavovar a slehac na mleko a kava je z nej vyborna!!! Normalne k nam od te doby zacalo chodit i vic navstev, ze nemusime s kamaradkami/rodinou do kavarny.
Takze v konecnem dusledku i kdyz je pohostim, vyjde mi to porad levneji.
I nase rodinna spotreba vzrostla, protoze ta kava je proste vyborna. To manzel uz tenkrat cetl, kdyz vybiral kavovar. Ma se vybirat dle spotreby, ale zase pozor na to, ze kdyz si clovek koupi opravdu dobry kavovar, spotreba mu stoupne. Mne navic jako po druhe kojici vyhovuje, ze maji 3 druhy bez kofeinu.
Jinak co se tyce dostupnosti, jsme sice z Prahy, ale stejne vzdy objednavame PPL, vzdy 20 baleni, coz maji (doufam ze doted) uz bez postovneho. Takze tim mi dostupnost prijde super. Kupujeme tak 2-3× do roka. No, asi spis 3×.
Jinak samozrejme nejake predpripravene prichute nemaji, je to kvalitni kavovar, nedela nejake cokolady a skoricova kapuccina, to je fakt. Ale po tech jsem ja nikdy netouzila a manzel tedy uz vubec ne. Ale chapu, ze nekdo to muze mit rad. No nic, pisu to tu jak reklamu, ale nada mi poradit, mrzi me, kdyz nekdo kupuje take za neskutecny peniz (v pomeru cena vykon) neco, na cem si pak stejne treba tak nepochutna. Jo, kdyz jsme tehdy vybirali, manzel nasel, ze hodne % (uz si nepamatuji kolik) restauraci s michelinskou hvezdou vari kavu prave Nespressem. ![]()
- Citovat
- Upravit