Sledujete na facebooku stránku Táta parťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
8.3.18 05:53
@Keyllah píše:
ale on opravdu není úkol a práce družinářky zkoumat, které dítě má co za úkol a pomáhat mu s tím ;) chápu, že tvůj šestileťák si hned první týdny zcela konkrétně od rána přes oběd pamatoval, co kde má udělat, sám si dobrovolně uprostřed hrajících dětí vytáhl učebnici, ale tak to u těch prďat fakt nebývá ;) zase nepřehazujme všechnu odpovědnost za dítko na učitele a družinářky ;) chápu, že vyzvedávat z družiny dítě, které už má do školy vše udělané je pro pracující rodiče pohodlnější, ale neměli by se tam s nima družínářky ještě i učit? Zkoušet je a psát s nimi diktáty? 8)

Holka nauč se číst ;) Nikde nepíšu, že by se s tím dítětem měla učit družinářka. Ono stačí říct, že si mají udělat úkoly. Kdo bude chtít, bude si ho pamatovat, tak si ho udělá. Ale je blbost to zakazovat.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
8.3.18 05:55
@Keyllah píše:
@lucenka hele, já se vážně nechci hádat. Z tvých diskuzí jsem pochopila, jaké jsou tvoje děti perfektní a pomalu bezúdržbové, ale bohužel ne všechny máme takové štěstí. Jsou děti ne evidentně tak nadané, ty které potřebují v první třídě pomoc, mají nějaké omezení atd. Taky tady píši to, čím argumentují ve škole, proč se v družině nedělají úkoly.

Ale tak samozřejmě ty, které potřebují pomoc by dělaly úkoly s rodiči. Ale pořád nechápu zákaz pro šikovné děti, které chtějí úkoly udělat hned.

• Citovat
  • Upravit
41603
8.3.18 05:57
@lucenka píše:
Holka nauč se číst ;) Nikde nepíšu, že by se s tím dítětem měla učit družinářka. Ono stačí říct, že si mají udělat úkoly. Kdo bude chtít, bude si ho pamatovat, tak si ho udělá. Ale je blbost to zakazovat.

já číst umím, jen v tomto vzdávám debatu s tebou ;) nejsem schopna ti vysvětlit, že některé děti to bez pomoci dospělého ze začátku fakt nezvládnou a není fér přehazovat tuto starost rodič na jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.3.18 06:00
@Keyllah píše:
já číst umím, jen v tomto vzdávám debatu s tebou ;) nejsem schopna ti vysvětlit, že některé děti to bez pomoci dospělého ze začátku fakt nezvládnou a není fér přehazovat tuto starost rodič na jiného ;)

ale tak nikdo by přeci nenutil družinářku, aby dělala s dětmi úkoly. Jen by nezakazovala je dělat těm, které by byly šikovné a chtěly si úkoly udělat už v družině. Ale koukám, že něco tak jednoduchého nejsi schopná pochopit (jestli to děcka zdědily po tobě, tak se nedivím, že jim musíš být u úkolů pořád za zadkem).

• Citovat
  • Upravit
41603
8.3.18 06:05
@lucenka píše:
ale tak nikdo by přeci nenutil družinářku, aby dělala s dětmi úkoly. Jen by nezakazovala je dělat těm, které by byly šikovné a chtěly si úkoly udělat už v družině. Ale koukám, že něco tak jednoduchého nejsi schopná pochopit (jestli to děcka zdědily po tobě, tak se nedivím, že jim musíš být u úkolů pořád za zadkem).
:mrgreen: dobrý :mrgreen: není nad osobní útok v případě nesouhlasu a to ani nevíš jestli popřípadně jak staré mám děti a už jsi zhodnotila jejich schopnosti dělat úkoly :mrgreen: vidíš, já zase pochopila, proč by u vás byl takový problém omluvit se za šikanu a ubližování menším a mladším dětem ;) Evidentně jsou tedy naše děti po nás a tím bych debatu ukončila, nemá cenu začít se urážet ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
8.3.18 09:07
@lucenka píše:
tak nepíšu, že to dělá v družině. Ale ono by stačilo, kdyby družinářka řekla, že si mají děti po obědě udělat úkoly a až to budou mít, tak si mohou jít hrát. A ono dítě celkem rychle pochopí, že se mu vyplatí udělat úkol v družině a nemuset ho dělat pak doma, kdy by třeba místo toho mohlo jít ven na hřiště. Zase z nich nedělej úplné blbečky ;)
A třeba napsat stránku v písance, vypočítat příklad v matice snad dokáží pochopit i bez sáhodlouhého vysvětlování.

Přesně tak jsem to myslela! Ano, měla tuhle úkol, kterej udělali blbě i s tatínkem, prostě nepochopili zadání ani jeden :) Ale když má spočítat pár příkladů nebo napsat stránku v písance… Tam si myslim, že spíš naopak, tím, jak je ve školním prostředí, ve školní lavici, je větší možnost, že si k tomu správně sedne než doma, kde už se snaží o nějaký úlevy a nejradši by to psala vleže na břiše. Mně by ke spokojenosti úplně stačilo, kdyby v tu dobu, kdy maj děti volnej program, družinářka upozornila, že kdo chce, může si klidně udělat úkoly, aby je nemusel dělat doma. A občas mrkla, aby u toho opravdu neleželi na zemi (mimochodem, zvládá to se stejným počtem dětí učitelka celé dopoledne, tak proč ne družinářka? Nemusí nic kontrolovat, stačilo by, kdyby byla třeba „k ruce“, když se dítě potřebuje na něco zeptat. Klidně může říct - tohle nevím, s tím ti neporadím, to budeš muset asi přece jen nechat na doma). Taky si myslim, že by (třeba ne hned, časem) to dítě samo seznalo, že je lepší obětovat tu chvilku v družině než pak mít doma s mamkou čas tak akorát na ty úkoly. Mě prostě zarazil ten vyslovenej zákaz, o kterým už jsem slyšela několikrát z různých škol. Já nechci, aby to ty děti měly povinně, jen aby to případným zájemcům nikdo nezakazoval, to mi přijde prostě úplně zbytečný a nelogický.

Já si trošičku rejpnu - někdy mám pocit, že úkolem družinářky je tam prostě sedět, případně kecat s kolegyní a na děti ostře houknout, když už dělaj moc velkej bordel 8) Ale to je tím, že svoje dítě vyzvedávám docela pozdě, takže je jasný, že už maj děti volnou zábavu. Vim, že většinu dopoledne mají nějaký program, něco společně tvoří, hrajou a tak. Jen nechápu, proč by ty úkoly měly být tak „nad rámec“. A opravdu bych z těch dětí nedělala až takový blbečky, v tomhle souhlasím s lucenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
8.3.18 09:09

Teda, tohle jsem svým dotazem o úkolech vyvolat nechtěla :oops: Jen mě zajímalo, jak to kde je a jestli právě někdo ví i důvod - což jsem se aspoň z jednoho zdroje dozvěděla, takže díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.3.18 09:14
@Keyllah píše:
já číst umím, jen v tomto vzdávám debatu s tebou ;) nejsem schopna ti vysvětlit, že některé děti to bez pomoci dospělého ze začátku fakt nezvládnou a není fér přehazovat tuto starost rodič na jiného ;)
:D :D Tu nikdy nepřemůžeš. Její myšlenkové pochody chodí úplně jinudy, než u běžné populace. A není sama. Ale zase je dobré, že se dají spočítat na prstech jedné ruky, což se v počtu diskutujících ztratí. :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
41603
8.3.18 09:17
@krtek93 píše:
Teda, tohle jsem svým dotazem o úkolech vyvolat nechtěla :oops: Jen mě zajímalo, jak to kde je a jestli právě někdo ví i důvod - což jsem se aspoň z jednoho zdroje dozvěděla, takže díky :kytka:

kamarádka toto právě řešila a ze školy jí bylo odpovězeno, to co jsem psala -) družinářka jen hlídá, nemá co dělat s dětmi úkoly, dohlížet, aby je měly správně atd. -to je podle školy záležitost rodičů. U starších dětí tam zase byly naschvály, že si ty úkoly ničili, naschvál počmárávali a měli je z nepozornosti špatně, což se zase nelíbilo rodičů, takže se to zakázalo plošně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
8.3.18 09:18
@Keyllah píše:
Ale ono je to taky tím, že kontrolovat popř. se s dítětem učit, není náplň družinářky. Představ si, že by tam z 30 dětí měla např. 10 prvňáčků a měla s nimi udělat úkoly -)sami to ještě nesvedou, potřebují pomoc a trpělivost a to je práce rodičů. Nechápu ten zákaz u starších, kteří by si ty úkoly mohli udělat sami, ale u těch prďat to celkem dává smysl.

Právě. Argumentovaly tím(družinářky) logicky.Jak říkám, já to chápu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.18 09:19

Tady ale přece vůbec nejde o to, aby družinářka s dětmi dělala úkoly - nikdo to po ní nechce. Ale až budu mít děti ve školním věku a - pokud - budou chodit do družiny, budou mít ODE MNE instrukce, aby si úkoly udělaly tam a doma měly volno. I s chybami - co na tom? Těmi se člověk učí. Doma to jen zkontrolujeme a bude. A družnářce může být jedno, jestli si dítě (tupě) hraje na pc/mobilu/tabletu, s hračkou, nebo píše úkol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
8.3.18 09:19
@Keyllah píše:
kamarádka toto právě řešila a ze školy jí bylo odpovězeno, to co jsem psala -) družinářka jen hlídá, nemá co dělat s dětmi úkoly, dohlížet, aby je měly správně atd. -to je podle školy záležitost rodičů. U starších dětí tam zase byly naschvály, že si ty úkoly ničili, naschvál počmárávali a měli je z nepozornosti špatně, což se zase nelíbilo rodičů, takže se to zakázalo plošně.

Hm, to mě nenapadlo, to se přiznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
8.3.18 09:21
@lucenka píše:
tak nepíšu, že to dělá v družině. Ale ono by stačilo, kdyby družinářka řekla, že si mají děti po obědě udělat úkoly a až to budou mít, tak si mohou jít hrát. A ono dítě celkem rychle pochopí, že se mu vyplatí udělat úkol v družině a nemuset ho dělat pak doma, kdy by třeba místo toho mohlo jít ven na hřiště. Zase z nich nedělej úplné blbečky ;)
A třeba napsat stránku v písance, vypočítat příklad v matice snad dokáží pochopit i bez sáhodlouhého vysvětlování.

Ale to je starost rodičů. Ne družinářek. Mě ten zákaz přijde naprosto opodstatněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
8.3.18 09:21
@krtek93 píše:
Hm, to mě nenapadlo, to se přiznám :think:

Chápu, že pro dítě by bylo jednodušší a určitě příjemnější si úkoly udělat hned, dokud je čerstvé a má to v hlavě a ne až večer, kdy je kolikrát unavené. Proto mě ta družina taky hned napadla, ale jak se to u nás začalo víc řešit a zjistili ty možné potíže a někteří rodiče si stěžovali, zakázalo se to plošně pro všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
8.3.18 09:23
@anonymni_prezdivka píše:
Tady ale přece vůbec nejde o to, aby družinářka s dětmi dělala úkoly - nikdo to po ní nechce. Ale až budu mít děti ve školním věku a - pokud - budou chodit do družiny, budou mít ODE MNE instrukce, aby si úkoly udělaly tam a doma měly volno. I s chybami - co na tom? Těmi se člověk učí. Doma to jen zkontrolujeme a bude. A družnářce může být jedno, jestli si dítě (tupě) hraje na pc/mobilu/tabletu, s hračkou, nebo píše úkol.

Jde o to, že někde je to zakázáno, ty úkoly si tam prostě děti dělat nesmí. Je otázkou, jak to máte u vás a jak přístupná bude družinářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí