Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, to moje trdlo chtělo kápnout dcerce 27 měsíců do nosu a spletl kapky. Místo jejích dětských jí stříknul pro dospělé, které navíc už byly delší dobu po expiraci. Nepoužívali jsme je a já tu expiraci při úklidu léků nějak přehlédla. Tak se chci zeptat nemůže jí to ublížit? Bojíme se, aby jí to třeba nějak nepopalilo dutiny a nemáme s ní radši zajeď k lékaři. Manžel je teď z toho špatnej a bojíme se, aby jí to něco neudělalo. Díky
Tak těch pár kapek nebude mít určitě životohrožující efekt, nikam bych s tím nejezdila
Nic se jí nestane. Jinak já dvouleté dceři stříkám spreje pro vyšší věkovou kategorii, kde je více účinné látky. Ty pro nejmenší děti jsou jen taková „vodička“.
Kdyby ji to pálilo, tak byste to okamžitě poznali.
Jestli je v klidu, tak se nic neděje, nepanikařte.
Děti jsou v ledasčem mnohem odolnější, než člověk čeká.
Příspěvek upraven 12.03.17 v 17:19
@glitterball dávám odjakživa dětem při velké rýmě kapky do nosu pro dospělé. Vydrží jim tak čistý nosánek celou noc.
Klid, dceři jistě nic nebude. My máme známého, který omylem malé kápnul kapky na prdíky do očiček a na prdíky ji dal kapky do očí
to už je horší. Být to mé dítě, tak ho snad zabiju… ![]()
Nebude jí vůbec nic. Manžel kdysi omylem dceři kápnul do ucha černé targesinové kapky určené do nosu a ušní jí dal do nosu
Taky se nic nestalo.
@glitterball tohle bych vůbec neřešila. Věř, že jsou daleko dramatičtější záměny léčiv.