Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jdukolem @veria Holky, náš syn (3,5 roku) to taky neumí odlišit, že co smí u tchýně nejde doma. Asi k tomu poznání některé děti dozrají později. My pak máme po pobytu u tchýně cca týden peklo na zemi…
Příspěvek upraven 18.04.16 v 09:23
@jdukolem píše:
ona je špatný pediatr?
neumí svou práci?
co já bych dala za to, kdybych měla lékařku pro děti příbuznou a tím jistotu, že bude pečlivá a dá mým dětem nadstandardní péči..
hele a psychologa bys nenavštívila?
A lékařské tajemství?
@edithaaa píše:
@Jana525 manžel je nestranný, ale spíše inkliminuje k mámě, přijde mu to normální, reaguje jako většina tady…je to tím, že byl jedináček a všichni žili spolu, včetně té tety…jsou hodně semknutí, podlě mě až nezdravě…navíc teta(lékařka)je také nemocná a podle celé rodiny ji nemám volat a rozčilovat ji, že jí to zhoršuje stavy…takže já jí ani nic slušně nemohu říct, hned jí to rozhodí…
no tak zase na druhou stranu, s Dr bych ráda řešila tak nějak věci sama a ne aby mi doi toho všichni krafali.. mě přijde, že sis to celý od začátku vše blbě nastavila a ted se divíš.. ![]()
@open mind píše:
@jdukolem @veria Holky, náš syn (3,5 roku) to taky neumí odlišit, že co smí u tchýně nejde doma. Asi k tomu poznání některé děti dozrají později. My pak máme po pobytu u tchýně cca týden peklo na zemi…Příspěvek upraven 18.04.16 v 09:23
hele to je normální.. mě přijde „rozcapenej“ i sedmiletej.. ale srovná se raz dva ![]()
@Baba píše:
A lékařské tajemství?
tak to že jde malá na očkování bych zas tak úkorně nebrala, že se vykeclo.. spíš by mi vadilo, že mi říkají, že nemám lékařce volat, že by ji to rozrušilo - to mi přijde divný..
@jdukolem píše:
tak to že jde malá na očkování bych zas tak úkorně nebrala, že se vykeclo.. spíš by mi vadilo, že mi říkají, že nemám lékařce volat, že by ji to rozrušilo - to mi přijde divný..
Nejde o prokecnutí, ale celkově. Tchýně má nejspíš vměšovací tendence, míru neposuzuju, a její ségra je ošetřující doktor. Tak to by mi fakt vadilo, že bude hned vědět o každém prdu.
@jdukolem píše:
Asi tak nějak, na termínu návštěvy u doktora mi zas až tak nic tajného nepřijde, to se hlásí i v práci.
@edithaaa píše:
3 a půl letá dcera je hodně zvyklá na svou babičku, trávila s ní hodně času, takže s ní má velké pouto..navíc jí„vychovává“ tím stylem, vše bude jen hlavně neplakej..dcera je nemocná, doživotně musí brát léky a stres v jejím případě hraje velikou roli, na druhou stranu já vychovávám svou dceru tak, aby si celý život nemyslela, já sjem chudák, já jsem nemocná, musíte si ze mě všichni sednout na zadek a až si nikdo nesedne a jakože nesedne, tak se zhroutím…jsem na ní hodně, trpělivá, vše, ale mám hranice…naše dcera jelikož je nemocná, hodně podstupovala odběry krve, takže má panickou hrůzu z jehel…naše dětská doktorka je tchýnina sestra! aby toho nebylo málo a nějak se před dcerou prokecly, že jí čeká očkování(to už jsem jim řekla, že bylo přes čáru, ať se chytí za nos, samozřejmě odezva typu, to nebylo neschvál a nedalo se z toho vybruslit)…a dcera jak byla u té babičky, tak jí povídá, ale pojď prosím také na to očkování, bylo jí to řečeno před měsícem a dnes nás odpoledne to očkování čeká, ne jen, že se skoro celý měsíc dopředu stresuje, ale taky tchýně s její sestrou mi oznámí den a čas, kdy máme přijít, aby tam mohla být i babička a na otázku, myslíš, že je tohle normální mi odpoví ano, jsme rodina! A já se vás teď ptám, co mám dělat, dnes v poledne mám přijít babička, máme vyzvedávat dcera ze školky, ještě s mojí druhou 10měsíční dcerou a máme jít pěšky všichni do nemocnice, která je asi 20minut vzdálená na to očkování…já z toho od ráda zvracim, protože už je toho na mě moc, je to trošku psychický teror…když se na to se vší úctou zeptám tchýně, vnímá to jako normální se slovy, že se nesmí dcera stresovat a že když už jí to slíbily, že tam s ní chce jít a pak se na mě podívala, to tam nemám chodit, to bys jí fakt udělala?? a stejný názor má naše dr-její sestra! Co mám dělat?
Hele jako promiň jo já sice mám většinou na tchýně negativní názor, ale tvůj příspěvek vůbec nechápu. Zřejmě je na místě, aby jsi navštívila odbornou pomoc ![]()
@jdukolem píše:
hele to je normální.. mě přijde „rozcapenej“ i sedmiletej.. ale srovná se raz dva
No u nás to srovnání se trvá fakt několik dnů a je to slušně otravný… Když se to připojí k jiným problémům, co s naším dítětem jsou, je to síla. Už se těším, až to začne nějak víc pobírat a bude to „raz dva“, jak píšeš!
@Baba píše:
Nejde o prokecnutí, ale celkově. Tchýně má nejspíš vměšovací tendence, míru neposuzuju, a její ségra je ošetřující doktor. Tak to by mi fakt vadilo, že bude hned vědět o každém prdu.
ale to zas není vina tchýně přece, že jako Dr si zakladatelka vybrala její ségru..mohla klidně - když viděla, že to nefunguje - mile a slušně změnit Dr už dávno.. mě přijde zakladatelka prostě „slabá“ a to, že není asertivní svádí na tchýni.. ![]()
@edithaaa Tchýně vnučku rozmazluje, to je celkem normální všude (a neřešila bych tolik, co jí dovolí nebo nedovolí, když je u nich, protože jednak to stejně neohlídáš, když tam nejsi a jednak to děti pochopí brzy, že u babičky platí jiná pravidla, než doma), ale když něco rozhodne maminka nebo tatínek, tak by prarodiče neměli snižovat jejich autoritu tím, že to poruší (viz „tu čepici si brát nemusíš“). Takže bych důrazně trvala na tom, aby to před dcerou nedělala. Ale stejně tak, když se dcera na něčem „domluví“ přímo s babičkou (např. že někam půjdou spolu) a dcera to tak chce, tak bych to do určité míry respektovala.
@open mind píše:
No u nás to srovnání se trvá fakt několik dnů a je to slušně otravný… Když se to připojí k jiným problémům, co s naším dítětem jsou, je to síla. Už se těším, až to začne nějak víc pobírat a bude to „raz dva“, jak píšeš!
jo to přijde věkem.. zas nelze chtít po babičce, aby dělal vše jako já/ty.. já si moc dobře pamatuju na prázdniny s babi, na tu svobodu a pohodu a klid.. kdyby to vedla jako naši, tak by to nebylo ono.. to je výsada babiček, rozmazlovat.. samozřejmě - dokud to neohrožuje život dítěte - př nedodržení diety c dítě musí mít atd..
@jdukolem píše:
jo to přijde věkem.. zas nelze chtít po babičce, aby dělal vše jako já/ty.. já si moc dobře pamatuju na prázdniny s babi, na tu svobodu a pohodu a klid.. kdyby to vedla jako naši, tak by to nebylo ono.. to je výsada babiček, rozmazlovat.. samozřejmě - dokud to neohrožuje život dítěte - př nedodržení diety c dítě musí mít atd..
U nás je to tchýnino rozmazlování čato na úkor bezpečnosti, zdravotních indispozic, a obcházení či naprosté porušovaní našeho rodičovského výslovného zákazu a to je to co mi vadí. Jinak nějaký ten povolenější režim v normálních mezích mi neva. Tak je to třeba u mých rodičů a od nich nesnesitelně rozcapený nepřichází. Ovšem ke tchýni chodí raději, z pochopitelných (oportunistických
) důvodů…
Já to vidím jinak, co bych dala za to, kdyby o dceru měla její babička z otcovi strany takový zájem
@open mind píše:
U nás je to tchýnino rozmazlování čato na úkor bezpečnosti, zdravotních indispozic, a obcházení či naprosté porušovaní našeho rodičovského výslovného zákazu a to je to co mi vadí. Jinak nějaký ten povolenější režim v normálních mezích mi neva. Tak je to třeba u mých rodičů a od nich nesnesitelně rozcapený nepřichází. Ovšem ke tchýni chodí raději, z pochopitelných (oportunistických) důvodů…
hele tak nějakou taktiku na babi - moje tchýně je báječná, ale občas taky dělá věci co se mi nelíbí.. třeba delší pobyt na PC než malej smí doma ( doma je to 30 minut denně podle minutky ).. no stačilo říct, že to oční nedoporučuje, že by jinak měl mít brýle a šup.. už už tam u nich malej nesmí vůbec
… na mě nedá, ale jak to řekl „pan doktor“ tak je to svatý
![]()