Tchýně diktátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
14.3.13 08:42

Chudák tchýně. Jako je fakt, že do bordelu doma by ti mluvit neměla, ale rozhodně není její povinností hlídat tvé děti. Je to babička, ne placená chůva, předpokládám. Takže spíš záleží na ní, kdy se jí bude chtít s vnoučaty trávit čas :nevim:
Zakladatelko, spíš je tvůj problém, že ses dala na školu a nezajistila si hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
14.3.13 08:43

Tak holky ruce na srdce, on zeť taky kolikrát nemusí být žádná výhra :-D znám jednoho, co řekl tchyni naprosto vážně, že „tchyně a uzaný jsou nejlepší studený“ :-D navíc u nás je to třeba manžel, kdo bere jako hotovou věc, že kluky budou jeho rodiče hlídat o prázdninách (pravda, termín se snažíme dohodnout už teď a nevíme, jestli to nakonec vyjde) nějakou dobu… Spíš já ho mírním, že to jejich povinnost není… :nevim: Takže ne vždycky za to může ta „potvora“ snacha. :mrgreen:

Každopádně souhlasím s tím, že zakladatelka to přehání a to hlídání je jedním z důvodů, proč si přihlášku na vysokou letos asi podávat nebudu… :nevim: Nevím, jak bychom to pokryli s manželem a kluky se mi moc někomu věšet na krk pravidelně nechce… :nevim: Pro moji mamku je sice hlídání vnoučat samozřejmost a snaží se vyjít vstříc, ale pokud má něco v plánu, rozhodně by mě nenapadlo po ní chtít, aby to rušila… 8o maximálně ldyž si domlouvá doktory a má možnost vybrat termín, ptá se mě, kdy bych potřebovala pohlídat (a jo, je to třeba měsíc, dva dopředu), aby měla případně čas… Nebo pak zas já přizpůsobuju svoje záležitosti tomu, aby to neomezovalo ji… :nevim: Plus teda za klukama může v podstaté kdykoliv přijít, když chce… :nevim:

S tchánama je to složitější v tom, že bydlí přes 100 kiláků od nás, takže s těma to běžný „provozní“ hlídání neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
14.3.13 08:44

Zvládat deti sama je opruz? Tak sis je asi nemela pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.3.13 08:47
@kate02 píše:S tchánama je to složitější v tom, že bydlí přes 100 kiláků od nás, takže s těma to běžný „provozní“ hlídání neřeším…

Sto kiláků nebo třicet, je to fuk. Naši i tchánovci bydlí půl hodiny od nás, ale všichni jsou dosud pracující, takže to řeší vše.

Zakladatelka by měla mít přístup jako ty - nemám hlídání, nehlásím se na školu. Pokud dopředu neměla zajištěnou péči o děti, tak teď se nemůže divit, že si všichni nesedají na zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
14.3.13 08:49

Tak neni to pravda na stopro ze zet bude nejaka výhra, ale co tak pozoruju v okolí, tak vetsinou problémy s tchyni nemají, přece jen vse tolik neřeši a nejsou hysterky;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
14.3.13 08:52
@veria píše:
Zvládat deti sama je opruz? Tak sis je asi nemela pořizovat.

To byla reakce na zakladatelku nebo na koho?

• Citovat
  • Upravit
45690
14.3.13 08:54
@Mišanila píše:
To byla reakce na zakladatelku nebo na koho?

Psala jsi to ty, tak co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.13 08:54
Děluji za uklidnění, jsem se právě chtěla jít pověsit :mrgreen: moje tchýně mi nikdy nehlídala, nikdy, je už stará, jednou mi řekla, že ona si své děti vychovala, že vnoučata ráda vidí, když přijedeme, stará se o nás, navaří, ale hrací babička natož hlídací není. A nikdy bych si nedovolila ji za to kritizovat nebo napsat podobné žblebty na internet, nějaká úcta k manželovi, k jeho matce, ta je kde? 8o
@veria píše:
Tak neni to pravda na stopro ze zet bude nejaka výhra, ale co tak pozoruju v okolí, tak vetsinou problémy s tchyni nemají, přece jen vse tolik neřeši a nejsou hysterky;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
14.3.13 08:58
@terinka4444 píše:
Děluji za uklidnění, jsem se právě chtěla jít pověsit :mrgreen: moje tchýně mi nikdy nehlídala, nikdy, je už stará, jednou mi řekla, že ona si své děti vychovala, že vnoučata ráda vidí, když přijedeme, stará se o nás, navaří, ale hrací babička natož hlídací není. A nikdy bych si nedovolila ji za to kritizovat nebo napsat podobné žblebty na internet, nějaká úcta k manželovi, k jeho matce, ta je kde? 8o

no to je právě o tom, koho si chlap vybere, takže já doufám, že kluci budou na tolik rozumní, že přivedou domů někoho, s kým se bude dát vyjít… :-D

Tchyně totiž nikdy nic nedělá dobře :-D když se zajímá moc, je otravna. Když se zajimá málo, je zlá a sobecká. :mrgreen: Ale kde je ta hranice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.3.13 09:00

Zakladatelko promiň, ale tchýně má také právo na svůj život, děti nemáš s ní, takže ona nemá žádnou povinnost je hlídat atd. To že si děláš školu je sice fajn ale pořád je to tvoje rozhodnutí a ty sis měla prvně uvědomit, jak to budete zvládat, být kvůli tomu naštvaná na tchýni, kritizovat její koníčky…no promiň ale to je moc. Jak by se ti líbilo, kdyby o tobě takhle někdo mluvil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
14.3.13 09:02
@veria píše:
Psala jsi to ty, tak co myslíš?

Tak se nauč dávat odkaz na jméno nebo citovat a bude to jasné hned :jazyk:
No ty budeš asi taková ta statečná online střelkyně, co má hned jasno co, „neměla sis děti pořizovat“, bože…Do očí bys to neřekla co…

Přečti si můj příspěvek celý, zamysli se pak teprve piš.

Jasně že si má zakladatelka zařídit hlídání jidne a nemůže čekat hlídání od tchyně se spoustou aktivit a že babičky povinnost hlídat nemají, to píšu taky.

Jen si myslím, že nemít žádné hlídání prostě opruz je a není to ctnost, jakou z toho občas dělají ti, co žádné hlídání nemají.
Nemít nikdy nikoho, kdo děti pohlídá, když je nějaká krizová situace a třeba všichni doma nemocní a podobně je opruz, ne prima záležitost.
Můj názor je, že v dobře fungujících rodinách si lidé pomáhají navzájem, děti rodičům a i prarodiče občas pohlídají úměrně svým možnostem, zdraví a času. a o vbnoučata se zajímají.

• Citovat
  • Upravit
212
14.3.13 09:09

:zed: Ty bláho, mně kdyby někdo chtěl takto organizovat život a čas a říkat mi, co mám vynechat a jít místo toho dělat něco jiného, tak ho poženu svinským krokem. Prý milostivě si přijede - holka, holka, myslím, že si do úst nevidíš. Smiř se s tím, že nejste středobod vesmíru a ostatní mají i jiné věci na „práci“ než péči o Tvoji rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.3.13 09:09
@Mišanila píše:
Tak se nauč dávat odkaz na jméno nebo citovat a bude to jasné hned :jazyk:
No ty budeš asi taková ta statečná online střelkyně, co má hned jasno co, „neměla sis děti pořizovat“, bože…Do očí bys to neřekla co…

Přečti si můj příspěvek celý, zamysli se pak teprve piš.

Jasně že si má zakladatelka zařídit hlídání jidne a nemůže čekat hlídání od tchyně se spoustou aktivit a že babičky povinnost hlídat nemají, to píšu taky.

Jen si myslím, že nemít žádné hlídání prostě opruz je a není to ctnost, jakou z toho občas dělají ti, co žádné hlídání nemají.
Nemít nikdy nikoho, kdo děti pohlídá, když je nějaká krizová situace a třeba všichni doma nemocní a podobně je opruz, ne prima záležitost.
Můj názor je, že v dobře fungujících rodinách si lidé pomáhají navzájem, děti rodičům a i prarodiče občas pohlídají úměrně svým možnostem, zdraví a času. a o vbnoučata se zajímají.

Já jsem z těch, co hlídání nemají. A říkám narovinu, že občas to opruz je. Člověk potřebuje vypnout, a když nemá možnost, odráží se to na náladě.
V životě bych si ale nedovolila diktovat mamce nebo tchýni, jak a kdy mají hlídat. Rovněž ale nepopírám, že když mamka nebo tchýně nabídnou, že si strašího vezmou na víkend nebo přijdou pohlídat na večer, že nejsem ráda :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.13 09:17

Zakladatelka

Asi jste nečetly pozorně, mne nevadí, že má aktivity, píšu doslova, že je to její věci, že jí to neberu, že jsem naopak ráda, že má aktivity, ale vadí mi že si pak stěžuje, že je nevidí, že když něco navrhu okamžitě mi řekne, že nemůžu, a když je dám hlídat k její sestře okamžitě nebo k mé mámě okamžitě si postěžuje, že jsou zase u mámy, sama si ale na jednu stranu neřekne kdy by hlídala, takže jí už podle toho jak píšete kontaktovat nebudu každou neděli jestli chce vidět děti, protože jsem dle vás drzá, že si dovoluju jí aby viděla mé děti, když na druhou stranu tak brečí jak je nevidí. Jsem asi mrcha snacha, ale prostě ode dneška jí nekontaktuji, protože jsem stejně pak ten blbec já co si to dovoluji jí se zeptat, jestli náhodou nechce přijet. Že nechce mi nevadí, ale že pak si stěžuje, jak jí to děláme naschvál, že třeba v neděli jezdíme po výletech, že by třeba chtěla přijet, celkem paradox, že?

• Citovat
  • Upravit
6283
14.3.13 09:19

Mišanila: píšeš, že lidi si pomáhají navzájem. A jak pomáhá zakladatelka tchýni? Jenom o ní píše sprostoty. Taky bych jim nehlídala, kdyby takhle o mě smýšlela. je vidět, že tchýně není blbá a tak jede raděj s turistama na mlýn, než aby se otravovala s nevděčnou rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová