Tchýně diktátor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.3.13 12:17

Zakladatelka

@KPKristy víš samotnou pro mne to není až tak jednoduché, je to fakt složitější než se zdá, a jsem z toho sama někdy dost divoká, až smutná. Chtěla bych mít lepší vztahy.

• Citovat
  • Upravit
luciášice
14.3.13 12:18
@rozmary píše:
Kdybys byla se starší v nemocnici, můžeš mít mladší u sebe ;)

No to bude asi pravda, ale taková babička, která rodině ani v podobné situace nenabídne pomoc je na houby :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
14.3.13 12:20

Zakladatelko
souhlasím s KPkristy, ten tvůj první příspěvek vyzněl dost blbě, jakože tchýně si má přeházet celej diář, aby ti mohla hlídat děti, když studuješ. S těma dalšíma informacema už to zní trochu jinak, tohle je riziko netu, z těch pár řádků to může vypadat celé jinak než to je.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
14.3.13 12:25
@Anonymní píše:
@rozmary jenže já se na to ptala, a nešlo to, měli plně obsazeno, a ještě nějaké stěhování oddělení. Situace fakt na draka

U nás bylo taky narváno, ale vzhledem k tomu že jsem kojila a hlídání opravdu nebylo, nebylo jiné východisko ;)

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
14.3.13 12:26
@Trudi píše:
Když byla dcera sama v nemocnici, proč si manžel nevzal ošetřovačku, aby tam mohl být s ní? :think: Nemusí si přece brát dovolenou.

My jsme v té situaci byli nedávno taky. Syn se zlomenou nohou na 3 týdny v nemocnici a původně to vypadalo, že z toho klidně může být až 5 týdnů.
Manžel potřeboval být v práci, tolik dovolené by mu nedali. Z nemocenské by taky nebyli nadšení, navíc to je veliká finannční ztráta.

Jen za nemocnici jsme dali 4200 korun, plus manžel přišel o značnou část výplaty, protože měl na týden nemocenskou.
My máme rezervy, ale nedokážu si představit rodinu, kteří jedou každý měsíc finančně nadoraz a mají naráz vydat tolik peněz, pokud si neplatí ěnjaké slušné pojištění, ale to taky není levné.

Nám naštěstí pomohla babička, byla s mladší dcerou doma, manžel část té doby v práci a střídali jsme se u snya v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
14.3.13 12:26
@luciášice píše:
No to bude asi pravda, ale taková babička, která rodině ani v podobné situace nenabídne pomoc je na houby :pankac:

Netvrdím že není na prd, jen že v takové nouzovce se to musí řešit jinak a nečekat že babička se slituje ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:29

Zakladatelka

@rozmary však na to ani nečekám, jen mne to vždycky zarazí, že by to mohlo být i jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:33

Ja bych zalozila diskusi-Tchyně neskutečná kráva :lol:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
14.3.13 12:36
@Anonymní píše:
@rozmary však na to ani nečekám, jen mne to vždycky zarazí, že by to mohlo být i jinak.

Mě už tohle ani nezaráží, asi už jsem otupěla. Když se narodila první dcera byla jsem domluvená s tchýní že pro nás dojede do porodnice, páč manžel musel do práce. Tak jí volám že nás pustili, nejdřív mi to asi hodinu nebrala a pak když mi to vzala byla vykulená jak poledne, že s tím dneska nepočítala, že byla na nehtech a nestíhá, že má být každou chvíli u kadeřníka :mrgreen: Co na to říct :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
26093
14.3.13 12:36
@Anonymní píše:
Napíšu ještě jednu věc, ať si ten obrázek ucelíte. Starší měla úraz, šla do nemocnice, byla tam sama, protože manželovi a mé mámě nedali v práci dovolenou. Ptala jsem se její sestry mohla bych tam u ní mladší nechat, ať není sama starší v nemocnici, řekla, že raději ne, že by babička zuřila. Sama babička se nezmínila ani o tom, že by si něco odpustila, ani v této vážné situaci, ani ji to nenapadlo a já se neptala, protože se vnucovat nehodlám. Jak tu některé píšete - to by byla drzost chtít po ní, aby zrušila vycházky s turistama po okolí, kvůli vážnému úrazu dcery, že?

tak v takové situaci měl manžel podle mě právo na OČR… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.3.13 12:40

Kráva ne.
Já bych se na ty spory vykašlala, prostě si to v sobě vyřešit a jít dál a nevrtat se v tom. Chápu, že to zakladatelku mrzí, ale pokud tchýně hlídat nechce, nedá se nic dělat, musí to zvládnout i tak.
Zvala bych ji na oslavy, svátky, pokud jsou tak zvyklí, prostě udržovat standardní vztahy. Zkusila bych se ještě jednou s prosbou ozvat i v takovém krajním případě, jako byla ta nemocnice, pokud by ani tak nevyšla vstříc, už bych se nadále nedoprošovala a zvykla si na to, že mám holt „moderní“ babičku.
Rozumím, že to není člověku po chuti a je mu to líto, ale nemůže se každý chovat podle toho, jak se to hodí mně, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
14.3.13 12:41
@Anonymní píše:

Smiř se s tím, jaká je a mysli si svoje. Já bych jí vstříc nevycházela ani za ní moc nejezdila(mám přece svoje aktivity, ne :lol:?)a ať si trhne lopatkou, když o vnoučata nestojí a v nouzi nedokáže pomoct. Až bude potřebovat pomoct ona, tak ať se postará manžel nebo její jiné děti, já bych se nestarala. A pomluvy bych vyřešila rázně a všem řekla, jak to je. Však se aktivní babička se spoustou zájmů nemá za co stydět.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
14.3.13 12:43

Zvala bych ji na oslavy, svátky, pokud jsou tak zvyklí, prostě udržovat standardní vztahy.

Jenže ono se to v takové dusné atmosféře taky nedá moc dlouho udržovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:50
@Virginia píše:
Kráva ne.
Já bych se na ty spory vykašlala, prostě si to v sobě vyřešit a jít dál a nevrtat se v tom. Chápu, že to zakladatelku mrzí, ale pokud tchýně hlídat nechce, nedá se nic dělat, musí to zvládnout i tak.
Zvala bych ji na oslavy, svátky, pokud jsou tak zvyklí, prostě udržovat standardní vztahy. Zkusila bych se ještě jednou s prosbou ozvat i v takovém krajním případě, jako byla ta nemocnice, pokud by ani tak nevyšla vstříc, už bych se nadále nedoprošovala a zvykla si na to, že mám holt „moderní“ babičku.
Rozumím, že to není člověku po chuti a je mu to líto, ale nemůže se každý chovat podle toho, jak se to hodí mně, no.

Myslela jsem to tak, ze moje tchyne je neskutečna krava. Nikdy male nic nekoupila.Moje rodina koupila vse, od obleceni po kocarek a ona tasku starejch hadru. Porad jen prudila a do vseho se pletla. Hrozna drbna co nenecha na nikom nit suchou. Nenazrana a ulhana.Tak jsem to myslela.

• Citovat
  • Upravit
6283
14.3.13 12:57

No tak vidíš. A tu neskutečnou, nenažranou, ulhanou krávu chceš ke svým dětem. To buď ráda, ž ti je nehlídá a vychovávej si je sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová