Tchyně - jaká má být ideální snacha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18154
20.4.24 20:09
@inkakřivák píše: Více

Ty, tohle asi není úplně o výchově. Kamarádka má 6 dětí, ona s manželem oba VŠ, všechny děti VŠ, myslím, že je vychovali skvěle, měli dobré materiální zázemí i dost lásky a stejně jeden syn si našel takovou megeru, která ho úplně odstříhla od rodiny. A to od nich dostali jako věno dům na lukrativním místě, Ostatní děti mají normální partnery a všichni se navštěvují a vychází spolu skvěle, kromě toho jednoho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
20.4.24 20:47

Tak aby nebyla blbá a ošklivá. :) Co tím myslím - nebyla blbá - měla nějakou vizi a něco uměla, aby bylo vidět, že na sobě pracuje a někam se v životě posouvá (prostě ten typ nevěsty, kterou se můžete pochlubit). Nebyla ošklivá - aby mohla v poho bez make-upu mezi lidi a byla se sebou spokojená.

Ale myslím, že to bude v poho. Kluci si vybírají ženu podle typu matky. Takže i já mám tchýni bezva, protože jsme obě bezva ženské. :nevim: Tož čekám, že i nevěsta se vydaří a zatím to je dobré, všechna děvčata, co u nás byla, se chovala zcela ukázkově.

Spíš tak vidím v okolí, že ty kecy o tchýních mají ženské, co jsou samy fúrie - a hle i tchýni mají takovou. Nebo, že mají pocit, že se jim pletou do života a přitom jsou to samé v bledě modrém a manželovi pomalu diktují i co má jíst a s kým chodit ven. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.4.24 21:02

@bigl tak při šesti dětech je to asi tak, něčím. Prostě jsem měla v životě štěstí, si říkám. Jenom když vymýšlím dárky, tak si říkám - kruci, kdybych s nimi nevycházela, tak si teď nelamu hlavu. Ale myslím, že je lepší si lámat hlavu dárkem než tím, proč si ten muj kluk nebo holka vybrali takové hnupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.4.24 21:09

@bloklimiucet proč by ses ty měla chlubit snachou? Ty máš snad nějaké zásluhy na tom, jaká je? To je divné. Nějak nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
20.4.24 21:31

Mám dvě báječné snachy a jsem za ně moc ráda. Jsou to moje zlaté holky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.4.24 21:34

Jako budoucí tchyně musím říct, že snacha, která nechlastá, nefetuje a nešlape chodník je pro mě naprostá samozřejmost, ne žádná vzácnost, za kterou bych měla být vděčná. Kdyby s tímto vytasila, tak bychom si dál už asi neměly co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
20.4.24 21:38

@mahebka tchyně by řekla že žádná snacha je dobrá snacha :mrgreen: Po letech už si asi zvykla. Ale ze začátku to brala že jsem jí ukradla 18leté dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
21.4.24 09:20

Tchýně mi pořád opakuje, jak je hrozně rada, ze si me manzel nasel, ja nevím, z mého pohledu jsem často protivná (ne na ni, spíš z unavy z dětí a ze toho mam moc).. a vnímám ten generační rozdíl mezi nami, úplně jinak uvazujeme, ale když je tam snaha vycházet, jde vše. Jezdíme spolu i na dovolené. Pořád mi říká, že snad se ke mně manžel chová hezky, ne naopak, je zlatá. Ocení všechno, co dělám, pořád me chválí. Z mého pohledu ale ja kmitam a ona je spíš pasivnější, ale ve svem veku na to ma narok, deti nam hlida hodně, babička je zlatá. Jen jí asi podvědomě závidím, ze už má v důchodu pohodu a já se muzu s prací a dvema malymi detmi obcas po… Ale to je muj problém, no. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.4.24 09:52

Lidem se nikdy nezavděčíš, Buď taková jaká jsi. Prostě si ji nepadla do oka, to však neznamená že se musíš z toho zbláznit, nebo ji nedejbože podlejzat. Ostatně, je to její problém že má v sobě vůči tobě zášť. I tobě nemusí být někdo sympatický, tohle je ale realita. Neřeš ji, stýkat se s ní nemusíš. Žádná ideální snacha, tchýně, dcera, matka, neexistuje. Kdyby na mě tchýně přišla s tím že si její syn měl vybrat lépe, navrhla bych ji ať má tu odvahu to samé říct před jejím synem. :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
21.4.24 10:11

@Andyss Ale jak ji popisujes, tak i kdybys ji to řekla, pochopí tě správně. Je to fajn vědět, že to takto funguje i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
21.4.24 10:26

Já mám skvělý vztah se tchýní, a proto si myslím, že jsem báječná snacha.
Co proto dělám je to, že ji dávám děti, kdykoliv chce, nikdy jsem ji nebránila.
Nekecám ji do výchovy, stravování ani do programu, který s dětmi zvolí.
Kuouju ji hodnotné dárky a posílám ji na odpočinkové dovolené a do lázní. Ona se mi totiž stará o děti hodně, oni uní hodně projí, určitě dostbprojezdí na benzínu, ale neveme si za to ani korunu.
Tak alespoň ty dary..
Jinak ji vděčnost vyjádřit nedokážu.
Taky se s ní snažím bavit normálně, zavolám jak se má, zajímám se o ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.4.24 10:42
@andrasteia píše: Více

Asi tak, kdo je mistr od mladých let, nezmění se, výhodu maj aspon matky dcer, tam se to nevidí. Tolerantní, normální člověk vyjde s každým, ale když je druhá strana narcis nebo blb nemůžeš nic. Já ani nemám představu- ideální sestra, otec, tchyně, vnuk :nevim: prostě lidi se mají rádi, pomáhají si, co víc diktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.4.24 10:46
@bloklimiucet píše: Více
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.4.24 10:49
@Andyss píše: Více

Pobavilo, klasika. Baba si krivi pusu, že jsi zlatá a jestli je syn hodný, pohlida,…a ty stejně prostě pojedeš: noooo, vidíte, já ani nevidím proč, ale prostě tchyyyyyne no :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
21.4.24 11:04
@Bubla Bůčková píše: Více

Tak protože tchyně má pohodu a už je v důchodu a ona musí makat, to pochop, neee? To je adekvátní důvod k závisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová