Tchýně neplatí půjčku

111verunka111
16.4.13 13:47

tchýně neplatí půjčku

Potřebuju poradit co dál. Přítel si bral půjčku, jeho matka ho k tomu překecala, protože už by ji nikdo nedal nikde. On tupec souhlasil :( dva roky jsme bydleli u tchýně, takže jsme to platili za ní+dopláceli zbytek za nájem. Od září bydlíme v pronájmu, a jeho matka nám půjčku neplatí. Přítel to s ní řešil, a za leden a únor nám ji zaplatila. Ale pak sehrála komedii, že spáchá sebevraždu a přítel dostal strach, tak už půjčku neřeší. Jenže já jsem na rodičáku 6600kc a přítel si vydělá jen 12 tisíc. Do bydlení, spoření apod. jde cely jeho plat+ z rodičáku musím koupit UM, plíny. Věčně se kvůli penězům hádáme, na jídlo a potřeby nám zbyde asi 5000kč. Dokážu s totěma penězma vyjít s jídlem, ale nemohu už nic koupit navíc, přítel chodí v roztrhaným botách(na nové není). Syn bude mít ted narozeniny, a na darek nemam :( musela jsem prodat nejake veci, abych mu neco koupila. S přítelem jsem se už hodněkrát bavila o té pujčce, ale nechce to po ní. Bojí se, aby se fakt nezabila. Ale půjčka je na 4 roky ještě a dluh je 103 tisic jeste. Chtela bych jit i do vlastniho bytu, ale nikde nam nedaji hypoteku. Kdyz jsem priteli navrhovala at si najde lepe placenou praci, tak mi odpovedel ze nechce. Ja se snazim najit nejakou brigadu, ale bohuzel nic nemohu najit s malym. A kdyz uz bych neco mela, tak pritel delava kratky, dlouhy tyden od 8 do pulnoci. Potrebuju poradit jak by jste vy v me situaci dal resili tyto problemy, uz jsem zoufala :( a mam pocit jakobych syna sklamala, ze mu nic nemohu poridit. Dekuji moc a omlouvam se, musela jsem se vykecat :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.4.13 13:55

Ahoj, zkusila bych se s přítelem domluvit, že nebudeš na úkor vlastního dítěte podporovat jeho matku a on aby se s ní nějak domluvil, příp. si našel jinou práci…tohle asi nemá jiné řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.4.13 13:58

Půjčku si bral přítel, tchýni k placení nedonutíte. Zdá se, že přítel je spokojený, jinak by o jiné práci přemýšlel. Zkus si s přítelem promluvit o vaší současné finanční situaci a jak jí zlepšit (s tím, že bych se smířila s doplacením dluhu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
16.4.13 14:00

@MaminkaMartinka to už jsem zkoušela :(, ale na tohle mi řekl, že to platí ze svýho platu at se do toho neseru. Jeho matce jsem i psala, byli i měsíce, kdy jsme neměli ani na jídlo. Ale to hned volala příteli a stěžovala si at se do toho neseru, takže mě seřval ještě i on. Už mě to prostě nebaví takto žít a dopovat jeho matku. :,(

• Citovat
  • Upravit
16.4.13 14:02
@111verunka111 píše:
@MaminkaMartinka to už jsem zkoušela :(, ale na tohle mi řekl, že to platí ze svýho platu at se do toho neseru. Jeho matce jsem i psala, byli i měsíce, kdy jsme neměli ani na jídlo. Ale to hned volala příteli a stěžovala si at se do toho neseru, takže mě seřval ještě i on. Už mě to prostě nebaví takto žít a dopovat jeho matku. :,(

no tak to je s prominutím blbec a ona taky…na tvém místě bych ze svého rodičáku živila jen sebe a syna, on ať se stará o sebe, zrušila veškerý servis a měl by hned po ptákách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
16.4.13 14:04

Tak tahle vyčuraná dáma se rozhodně nezabije :lol: prostě když na ni nezatlačí, musí panáček do jiné práce. Na co peníze použila? A v roztrhaných botách partner sice chodí, ale rozhodl se sám. Horší je nemít na potřeby pro dítě.
A kdyby platit přestal, zajímalo by mě, jak by to vyřešil exekutor…možná by šel k ní, pokud tam má přítel trvalý pobyt, ale na to nelze spoléhat. Dneska vlezou všude, jen co se dozvědí, kde skutečně dlužník žije. Ale trvalý pobyt je většinou první. Hnusné to není, dluh je její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.4.13 14:07

@111verunka111 Taková tchýně je fakt na zabití, když se nechá podporovat od rodiny s dítětem (musí to být vážně ryzí charakter) :pocitac:. Radu nemám, asi to z ní nedostanete, když tvůj přítel nechce.

Příspěvek upraven 16.04.13 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
16.4.13 14:13
@Anjes píše:
A kdyby platit přestal, zajímalo by mě, jak by to vyřešil exekutor…možná by šel k ní, pokud tam má přítel trvalý pobyt, ale na to nelze spoléhat. Dneska vlezou všude, jen co se dozvědí, kde skutečně dlužník žije. Ale trvalý pobyt je většinou první. Hnusné to není, dluh je její.

Jako první jdou obvykle po hotových penězích a nejlépe po těch téměř „bezpracně“ získaných - čili exekuce na mzdu. Pak na bankovní účty a zabavování majetku bývá až to poslední, protože je s tím hodně práce a výsledek nejistý (jestli bude co zabavit, za kolik se to prodá).

pro zakladatelku - jak bys na tom byla, kdybyste se rozešli? kdybys měla rodičák + výživné na dítě + výživné na tebe? neříkám, že se máte hned rozcházet, ale pokud jste na nože kvůli penězům a ta situace se v nejbližší době nezlepší, tak je pravděpodobné, že dřív nebo později k tomu stejně dojde, až jednomu z vás rupnou nervy :nevim: pokud bys na tom byla stejně mizerně nebo hůř, tak asi nemá smysl se nyní kvůli penězům rozcházet, protože ať je to jak chce, ve dvou se to lépe táhne. pokud bys na tom byla líp, tak to nadhodit před přítelem jako jednu z možností, ať zapřemýšlí nad tím, jak to může dopadnout.

jinak pokud si vzal půjčku na sebe, tak opravdu placení X neplacení jeho matkou je věc čistě mezi nimi dvěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
16.4.13 14:13

No já už nevím jak na chlapa zatlačit aby to po ní chtěl. Ještě je kuřák musím dodat. A dnes chtěl po mě na tabák, tak jsem mu řekla, že mu nic nedám, že to mám na jídlo. Sice se mu to nelíbilo, ale taky ví, že prachy fakt nemáme, takže mlčel. Už to mezi námi ani neklape jak se furt hádáme, a pokaždé jsou hádky skrz peníze :-/.

• Citovat
  • Upravit
16.4.13 14:16
@111verunka111 píše:
No já už nevím jak na chlapa zatlačit aby to po ní chtěl. Ještě je kuřák musím dodat. A dnes chtěl po mě na tabák, tak jsem mu řekla, že mu nic nedám, že to mám na jídlo. Sice se mu to nelíbilo, ale taky ví, že prachy fakt nemáme, takže mlčel. Už to mezi námi ani neklape jak se furt hádáme, a pokaždé jsou hádky skrz peníze :-/.

a nebylo by lepší to s ním ukončit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
16.4.13 14:21

@Les2311 to jsem si taky myslela, že jde první po platu. Jinak má tam právě trvalé bydliště. Kdyby jsme se rozešli byla bych na tom skoro stejně, jen snad o trošku líp. Ale nechci to takto řešit, chtěla bych ho nějak dostat na nohy at se už vzpamatuje a třeba si najde lepší práci. Před měsícem mi řekl, že se pokusí hledat, a že by nechtěl dělat v oboru ve kterým je(kuchař). Bohužel ani jednou jsem ho neviděla, že by se po práci díval. A když jsem mu já sama začla hledat a navrhovat, tak mi na vše odpověděl, že na to není vyučený, nebo tomu nerozumí. A když jsem navrhovala školu dálkově, nebo řidičák(když někde byl podmínkou)dodatečný kurz, tak mi na vše řekl, že nechce si nic dodělávat.

• Citovat
  • Upravit
2562
16.4.13 14:21

Zakl., kdy se budeš vracet do práce? A hlavně si přítele neber, nebo Vás jeho matka časem přivede na buben všecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
16.4.13 14:23

@MaminkaMartinka Nevím, kladu si tu otázku taky, ale pořád ho mám ráda a je to otec mého dítěte. Já už nevím co dál :(

• Citovat
  • Upravit
5993
16.4.13 14:26

Mám ot. Přítel pracuje, já jsem opět na pracáku. Peněz máme fakt málo, ale kasu v podstatě vedu já. Takže zaplatím to co musím a pak mu oznámím, kolik zbývá. Jsme na tom hodně mizerně, ale nás to spíše sbližuje. Čím je hůře, tak tím se máme radši. Jo jasně, taky se kvůli prachům pohádáme, ale pak jedeme zase dále.
Zakladatelko je mi to líto. Ale zase je otázka, zda by našel přítel lépe placenou práci a zda by ho třeba tak bavila jako ta kterou má. Třeba je pro něj lepší jistota kterou má teď za méně peněz, než hledat jinde a jít do nejistoty. Zkus se zamyslet zda nejsi schopná snížit výdaje jinde, třeba předělat pojistky (snížit), zjistit, zda jsou zálohy na elektřinu a plyn reálné. Ale pokud není vztah funkčí a on ti vynadá, když se zeptáš, jak to chce řešit s půjčkou, tak nevím, no. Už tady padla otázka, co si za to tchýně koupila? Je mi to líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
16.4.13 14:26

@111verunka111 Pokud si partner nechce najit lepsi praci ted, nebo se aspon vzdelavat, tak si myslim, ze to porad bude stat za prd. Druhe dite tim padem nepripada nikdy v uvahu, cely zivot budete jen pocitat, premyslet.
Aby se nestalo, ze pritel jednu pujcku doplati a tchyne si prijde znovu pujcit. Kdyz uz se do toho nemas s**t ted, co bude za par let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel