Těhotenské vitamíny - nutnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
1.2.17 17:22

Já brala železo - kvuli špatným výsledkům krve v obou těhotenství..jinak vitamíny jsem brala vždy tak do 5tého měsíce, pak už ne..

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.2.17 17:58

@makarka aby měl někdo v ČR nedostatek jódu, tak by nesměl solit a nejíst nic, co si sám nepřipraví ze základních surovin. Hypofunkce štítné žlázy jsou sice rozšířené, ale rozhodně nejsou spojené s nedostatkem jódu. Jde o autoimuntiní onemocnění.

Problémy s nedostatkem jódu v ČR byly vymíceny právě spolu s jodidováním soli. Naopak je velmi snandé se jódem předávkovat - stačí k normální stravě jíst častěji třeba mořské řasy, protože jsou přeci zdravé.

Stejně tak suplementace železa bez důvodu, jen kvůli těhotenství a pomocí volně prodejných doplňků sebou může přinést víc mrzení se zácpou, bolestí břicha a navíc se teda železo v tabletách mizerně vstřebává.

Kyseliny listové skutečně nechcete sníst 600 miligramů ale 0,6mg - tedy 600 μg - mikrogramy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
1.2.17 19:36

Brala bych jen kyselinu listovou v prvním trimestru, pokud jinak vyváženě jíš a nedoporučí ti něco dalšího lékař.

Já jsem brala těhotenské vitaminy do asi 17. týdne, protože jsem kvůli silným nevolnostem a zvracení do sebe nic moc výživného nedostala. Pak jsem nebrala nic a ke konci železo na doporučení gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
1.2.17 21:32

Nebrala jsem nic v žádném těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
1.2.17 21:56

@Ou ano, to byl samozrejme preklep-je to 600 mikrogramu. Uz vidim, jak je denne prijmete v bezne, byť vyvazene strave… zvlast kdyz prvnich nekolik mesicu vetsina zen trpi nechutenstvim a je rado, ze pozre vubec neco..
Jinak CR je oblast se strednim rizikem nedostatku jodu. A ne uplne zanedbatelna cast zenske populace trpi sideropenickou anemii. To je prosty fakt. Nepsala jsem, ze ma kazda zena zobat jod a zelezo, ale ze tyhle 2 veci jsou treba pohlidat. Nic vic, nic min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.2.17 08:35

Taky jsem nic nebrala..i když doktor říkal brat cele těhotenství…A ja hned letěla koupila..pak vždycky jsem to vyzvracela a mela křeče v břiše. A jinak zvracím cele tehu..a mala vypadá v pořádku…Tchyne tehdy díky blbemu doktorovi nejedla cele tehu NIC..az ke konci tvrde neuvařené těstoviny (které muj občas pokrupuje..ale vařené vůbec neji).. A můj zrovna si troufám říct hofbe inteligentní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
2.2.17 12:04

Já jsem těhu vitamíny brát chtěla, ale nešlo to, všechno jsem vyzvracela. Malá je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí