Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To máš úplně ale úplně jedno, jestli je čárka stejně silná, o to nejde, hlavně, že tam ta čárka je a je pěkně vidět.
Někdo má hodně silnou až déle.
Držím palce ať je vše v pořádku.
Jsem si říkala, že ses unáhlila ve smyslu, duch na testu a už jsi rozhlásila šťastnpu novinu, a druhej a třetí test nic.
Vyděržáj pianěr, ono s enic jiného dělat nedá.
Je tam a to je důležitý, max. můžeš ještě koupit další test udělat si ho za pár dnů, vypadá to nadějně
Aspoň pro uklidnění, než půjdeš na gyndu ![]()
Příspěvek upraven 26.03.15 v 10:05
Síla čárky nemá nic společného s objednáním se na gyndu. I když si myslím, že tam jdeš zbytečně brzy. Možná ještě nebude tlouct srdíčko. Ale to ničemu nevadí. Gratuluji. ![]()
Prosím tě, už netestuj. Čárky nemusí být stejně silné. Ale stejně si myslím, že na gyndu jdeš brzo. Šla bych až tak za 3-4 týdny
Ahoj, já tě chápu, taky jsem ráda testovala…
! A opravdu nezáleží, zda je první silná stejně jako druhá, jak psaly holky, je důležité, že tam je
!! Ale musím reagovat na to, že NEJDEŠ BRZY K DOKTORCE. Srdeční akce ještě nejspíš asi nebude, i když moje doktorka ji viděla v 5+6tt
! Ale jde o to, že se vyloučí např. mimoděložní těhotenství… Myslím, že první kontrola v 6tt je na místě… přeji hodně štěstí!!!
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity. Mám tu spoustu známých a nechci, aby se to ještě vědělo. Věc se má asi tak. V pátek jsem si udělala tt a byl tam slabej duch. V sobotu už silnější. Další test jsem dělala v pondělí a čárka šla krásně vidět, ale nebyla stejně silná jako kontrolní. Ms měla dorazit v pondělí ale nedorazila. V úterý jsem volala na gyndu a mám přijít za 14 dnů. A teď mi nějak došlo, jestli jsem se neunáhlila s tím objednáním, když jsem neměla tu čárku stejně silnou? Další test už nemám a nemám teď možnost jít do lékárny. Myslíte, že plaším zbytečně nebo jsem měla počkat až bude stejně silná?? Ten pondělní test jsem nedělala z ranní moči. Děkuji za odpovědi.
Já jsem se taky objednala hned..nevadí to, uvidí určitě minimálně dutinku a odhadne který tt jsi a objedná tě až na poradnu..čárka nemusí být stejná jako kontrolní..:-ú Držím palce a přeju pohodové těhu..
Děkuji všem za uklidnění. To mě objednala sestra za těch 14 dnů a nemyslím si že je to brzo.
Taky si nemyslím, že 14 dní po vynechané MS je brzy, to už bývá často vidět i srdíčko.
@Markeee píše:
Ahoj, já tě chápu, taky jsem ráda testovala…! A opravdu nezáleží, zda je první silná stejně jako druhá, jak psaly holky, je důležité, že tam je
![]()
!! Ale musím reagovat na to, že NEJDEŠ BRZY K DOKTORCE. Srdeční akce ještě nejspíš asi nebude, i když moje doktorka ji viděla v 5+6tt
! Ale jde o to, že se vyloučí např. mimoděložní těhotenství… Myslím, že první kontrola v 6tt je na místě… přeji hodně štěstí!!!
Já naopak stojí za názorem, že je lépe jít na gyndu až později. Člověk se vyhne nervům, jak je možné, že ještě nebije
, a mimi je moc malé nebo velké, a proč a jak a to bychom měli vyšetřit a sledovat…Někteří doktoři nemají nadhled a jaksi nezohlední, že termín poslední menses je hrubě orientační, nic nevypovídá a skutečném termínu otěhotnění, navíc i měření velikosti plodu nemusí být přesné. Nezkušenou maminku vynervují tak, že pak zakládá na Emimi vyděšené diskuse…
Jinak věř, že pokud není vše v pořádku, obvykle to má své projevy - bolesti podbřišku, krvácení a pod. I mimoděložní těhotenství není bezpříznakové. Na ultrazvuku ho taky lékař hned nediagnostikuje, jede spíš podle symptomů a křivky HCG.
@pe-terka a co když se bude jednat o mimoděložní? Počítám s tím, že srdíčko být nemusí.
@Anonymní píše:
@pe-terka a co když se bude jednat o mimoděložní? Počítám s tím, že srdíčko být nemusí.
Však píšu - mimoděložní má své projevy, které nepřehlédneš. A v počátku stejně ultrazvukem diagnostikovatelné není - sliznice dělohy je nakypřená i v tomto případě, díky přítomnosti HCG (byť v nižších hladinách, ale to ultrazvuk nepozná). Prudké bolesti břicha, špinění, krvácení nepřehlédneš…
Dobrý den, prosím o zachování anonymity. Mám tu spoustu známých a nechci, aby se to ještě vědělo. Věc se má asi tak. V pátek jsem si udělala tt a byl tam slabej duch. V sobotu už silnější. Další test jsem dělala v pondělí a čárka šla krásně vidět, ale nebyla stejně silná jako kontrolní. Ms měla dorazit v pondělí ale nedorazila. V úterý jsem volala na gyndu a mám přijít za 14 dnů. A teď mi nějak došlo, jestli jsem se neunáhlila s tím objednáním, když jsem neměla tu čárku stejně silnou? Další test už nemám a nemám teď možnost jít do lékárny. Myslíte, že plaším zbytečně nebo jsem měla počkat až bude stejně silná?? Ten pondělní test jsem nedělala z ranní moči. Děkuji za odpovědi.