Těhotenství a běh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
16.3.16 22:48

@Mc_niky já jsem teda neběhala, ale chodila jsem cvičit tak 3-4× týdně, naposled jsem byla týden poté, co jsem zjistila, že jsem těhotná a nechala jsem toho, chodila jsem na crosfit, nechodila jsem teda na klasiku činky, ale i tak jsem tam občas tahala dohromady třeba 24 kilo, běhali jsme tam celkem dost, hodně skákání, hodně cvičení na břicho, tak jsem si řekla, že si dám pauzičku a pak se k tomu s o to větší radostí vrátím. Cvičení mi chybí, ale po zažitých problémech jsem se toho dobrovolně vzdala a řekla si, že nebudu zbytečně blbnout. Takže jen chodím na zdravotní procházky s prckem, teď jsem s ním celkem dost lítala v Aplách a všechno dobrý, ale jinak si spíš dopřávám klidnější aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.3.16 22:49

@Susenka.M - Jejda, tak hlavně už žádné dlouhé výletění, ať je všechno v pořádku!!! =) Po porodu se ti bude běhat krásně, když bude venku hezky =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
16.3.16 22:55

@Mc_niky Děkuji moc :kytka: Neměla sem štěstí, ale tak to neznamená, že ho nebudeš mít i ty :kytka: Přeju ti, aby to vyšlo :kytka: Já se moc těším až se zase začnu hýbat, to bude bomba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.3.16 23:11

Já vím, že sestřenka běhala závodně a ještě než zjistila, že je těhotná tak závodila a na další závody nešla. Nevím jestli je to pro miminko to pravé ořechové. Ale kdybych se tak měla rozhodovat já tak chodím spíš na procházky a tu chvilku to vydržím nebo jen nějaké lehčí cviky. Pro mě je prcek na prvním místě a já jsem překopala celou životosprávu kvůli těhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
16.3.16 23:33

@Mc_niky pokud ti to bude příjemné a nebudeš mít komplikace tak bych se tomu nebránila. Celkově mi připadá že u prvního to člověk dost prožívá. Já má děti blízko u sebe takže jsem pak s druhým už dělala všechno. Ve 36tt jsme skakali na trampoline :D

To nejhorší období nastane o pár měsíců později, až dítě nebude chtít sedět v kočáře a půjde šnečím tempem, u každýho brouka, vajglu, kamínku… se zastaví. To mě osobně přijde nejhorší co jsem s dětma zatím zažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.3.16 00:35

Poslechla bych svoje telo kdy si rekne ze staci. Ja pred 14 dny byla v 24 tydnu lyzovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
17.3.16 11:45

Ahoj, měla jsem to dost podobně jako ty, před těhu jsem běhala celkem dost, 4-5 x týdně, 10-15 km, sem tam i půlmaraton, se psem canicross, sem tam nějaký závod. Postupně od 7 tt, sem si začala hlídat tepovku aby nešla přes 140a zmenšila objem naběhaných km, teď jsem 21tt a běhám 2× týdně po 5 km, ale zrovna včera jsem si říkala že už budu muset ten objem o trochu snížit, přeci jen už to není úplně ono, ale pořád je to pro mě ten nejlepší relax :-) Jen teda v zápřahu se psem už neběhám, jelikož pak mi právě ta tepovka letěla dost vysoko a já brzdila psa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.3.16 12:56
@Mc_niky píše:
@zuzacuzak Tak hlavně ať to dobře dopadne =) Běhání nebo dlouhé výlety se psem jsou pro mě fakt radost a hlavně velké odreagování od práce a toho klasického života.. Dokud mi to tělo dovolí a nepřijdou žádné problémy, tak bych se tomu chtěla věnovat, potom hold na chvíli klídek, přijde jiná priorita a potom se k tomu zase můžu vrátit a odbourat poporodní kila =D

jojo, to si taky říkám, že po porodu budu lítat venku s kočárkem a půjde to snáz dolů.. ale trošku se bojím, aby to nebylo tak náročné, že mě to odradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
17.3.16 18:15

@Mc_niky Ahoj, já poslední závod běžela v 16tt (další už neplánuji), do té doby byl závod v takřka každém týdnu těhotenství, nejdelší byl půlmaraton a jelikož jsem ty samé závody už běhala i minulé roky, tak jsem mohla krásně sledovat, jak to jde s mým tempem z kopce..Ale já také běhám pro radost a když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak už jsem to vůbec nehrotila a mnohdy jsem tím naopak získala (taky jsem prolezla všechny dostupné informace a rozhodla se konat, jak cítím-tím jsem se řídila vždy, jsem těhotná po čtvrté, tak nějaké zkušenosti jsou, i když ne běžecké). Ty 1. 3 měsíce jsem dávala měsíčně kolem 150 km, což je pro mě nadprůměr, jenže byla zima a musela jsem odložit kolo, prostě obvykle přes zimu stihnu naběhat více km..Zkušenosti z vyššího stádia těhotenství ještě nemám, ale vím, že někdo běhá prakticky až do porodu.
Teď mám už druhý týden respirační potíže, tak jen jezdím na kole a vesměs mi běh nechybí jako obvykle, jaksi ta motivace se ztrácí, tempo je čím dál mizernější, ale chůze je v pohodě, vždy jsem hodně chodila (ještě než jsem začala běhat), to mi udělá vždy dobře :-). Teď je u mě každý týden znát, miminko roste hrozně rychle, tak uvidím, jak to půjde, až přestanu kašlat. PS. těhotenství jsem dlouho tajila, takže nikdo blbě nekoukal :-)

@zuzacuzak :-)) doufám, že neporuším nějaká pravidla, ale tenhle článek mě nedávno zaujal-těhotná na tyči trénuje na národní soutěž, tak uvidíš, jak je vidět, vše je věcí hodně individuální :-) http://tn.nova.cz/…i-video.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.2.18 12:35

Ahoj,
jaký jste používaly v těhotenství běžecký pás? Neo jste si vystačily bez či s podpůrnými kalhotkami?
A můžete klidně přidat jak se vám běhalo a do kdy jste vydržely :)
Já jsem dnes 16 + 6. První dva měsíce jsem raději neběhala, předtím 10 - 12 km několikrát týdně, teď okolo 8 km v pomalejším tempu. Zatím je bříško skoro neznatelné, ale začíná vyukovat, a proto už se poohlížím po pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
14.2.18 12:51

@Hexe ahojda, za dva měsíce mam termin a stále beham, ted max 7 km, ale fakt pomalu, hlidam si tepovku. Ta me ted posledne dost litala nahoru, tak to zkusim jeste jednou a kdyžtak to zabalim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
14.2.18 12:51

@Hexe jinak zadny podpurny pás nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.2.18 13:28

@modrasek13
Tak to jsi dobra, o tom tak potichoucku snim - vydrzet do 7. mesice :) tepovku nehlidam, ale nejsem zadychana a muzu si prozpevovat, tak snad je to Ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.2.18 14:02

Já jsem v prvním těhotenství běhala do konce 7.mesice, ale ubrala jsem tempo i vzdálenost, většinou těch 5km. Ještě týden před pozitivním testem jsem ale odběhla půlmaraton :lol: Teď jsem teprve v začátku druhého těhotenství, ale běhat chodím stále 2× týdně, zase cca 5km. Žádný pás jsem nikdy nepoužívala, břicho mi drželo samo :D Až když se malá otočila hlavičkou dolů, tak mi to začalo být nepříjemné a přešla jsem pouze na procházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.2.18 14:21

http://www.tehuvbehu.cz/ Možná znáte, já našla až dnes. Je fajn to číst, když sečlověk setkává spíše s nesouhlasným kroucením hlavou, když řekne, že je v tom a běhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí