Těhotenství a cukrovka - povídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1280
13.1.10 20:57

Tak s výbavičkou jsem ještě nezačala , kromě kosmetiky, kterou jsem nakoupila jen kvůli tomu, že to loni ještě proplácela pojištovna..mám jí nakoupenou tak za 2500,–kč , tři druhy…do roka se bude mít v čem koupat a mazat :wink:
S tím ultrazvukem jsem ráda , že tam propašuju přítele, před deseti lety byl problém i s fotkou, málokdo to tehdy měl…ale je to nádherný pocit a stojí za to , snad budu mít příležitost si nechat udělat záznam z UTZ :wink:
Taky přeju pěkný večer paaa Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
15.1.10 16:28

Ahojky Peťo, s tou výbavičkou u mě je to tak, že se jen koukám na netu. CO bych ještě chtěla a tak. Ale na nakupovaní je ještě určitě čas. S ultrazvukem je to fakt super. Taky jsem ráda, že tam může manža se mnou. Byl z toho vždycky takovej dojatej, no nádhera. Taky ho tam určitě budu chtít propašovat:-) I když u mojí doktorky to není problém a u Apolináře to mají přímo zařízené, že tam máš dvě židle jak v kině a obr obrazovku na zdi. Fakt už chybí jen ten popkorn :dance:
V neděli odjíždíme na týden na hory, tak nebudu mít přístup k netu, ale určitě se budu těšit na další zprávy a taky nás čekají ty kontroly, tak ťuk, ťuk, ťuk, ať je vše o.k.. Ty už budeš víc jak 12tt, co? To se ti asi dost uleví, viď? Tak zatím pá a mějte se krásně a opatruj sebe i mimi :-) Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.10 16:31

Zdravím všechny a omlouvám se, že Vám sem lezu - ale potřebovala bych znát i názor od někoho jiného…
V prvním těhu jsem měla gestační diabetes (kompenzovaný dietou) a mám zdravou holčičku.
Teď jsem znova těhotná a bohužel se situace bude opakovat :-( . Minulý týden jsem byla na glukósovém testu - ale výsledky se dozvím až 1.2. v poradně u svého gyn.dr. I když výsledky už nepotřebuju znát, testuju si papírky moč a dnes již po druhé se mi objevil cukr v moči. Dnes se dost hlídám, ale nějak se mi nedaří srazit hladinu cukru v moči na nulu… mám strach aby to neovlivnilo negativně mimíska. Na netu čtu, že může dojít i k intrauterinnímu úmrtí plodu :cry: … Co můžu do té návštěvy dr. udělat (kromě diety samozřejmě)??? Prosím o radu a moc děkuju. Martina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.1.10 16:43

Marpe..ja som mala tehotensku cukrovku tiez..aj aj som take daco citala..ale to sa moze stat az ozaj v krajnom pripade.ked tehulka vobec nedrzi dietu a je to ozaj tazka cukrovka..alebo sa tych vsetkych moznych problemov nakopi viec..ze v tom nie je len cukrovka.
a pokial si si v prvom tehu nemusela pichat inzulin..co papat a co nie vies uz z prveho tehu..isto vsetko pekne zvladnete…a hlavne co najmenej stresu..ono pozitivne myslenie velmi vela spravi aj pri cukrovke :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.10 16:49

zulok - díky moc :wink: . Mě jen dneska docela vyděsilo, že se mi stále nedaří srazit ten cukr. Navíc mimi ani moc nekope - ale asi plaším zbytečně, začíná mít míň místa - nebo má dneska „odpočinkovou“. Asi bych neměla pročítat moc informací a držet se toho svého - z minulého těhu. Jenže jsem neměla moc dobrou dr.- skoro nic jsem se od ní nedozvěděla, info jsem si snáněla po kamarádkách zdrav. sestrách a z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.1.10 16:54

ono okolo toho 26tt este nemusia byt az tak pravidelne pohyby a ono cim bude mimisek vacsi..tym sa bude skor len tak prevalovat a vlnit sa a robit vselijake vydutinky v brusku…
no..ono dakedy na vyskocenie cukru staci zjest viac cestovin s mrkvickou alebo kukurickou :roll:
a dakedy je lepsie necitat internet..potom je to len an slak trafenie :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.10 16:58

Zulok - to je pravda, asi si přidělávám starosti navíc… lepší nic nečíst. Asi najedu 100%ně na dietu, co jsem měla dříve a do poradny nebudu nic řešit. Stejně díky!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.10 16:59

A všem tady přeji krásné, klidné a bezproblémové těhu :wink::mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
16.1.10 20:06

Ahoj Marpe, bohužel nemám radu, jak snížit rychle cukr v těle, jsem na inzulínu a když mi to hodně vyletí, připichnu si inzulín. Zkus být více v klidu, aby ti ten cukr nelezl ještě z těch nervů, dodržovat dietu a vyčkej. Vím, píše se to hezky, ale stejně ti nic jiného nezbývá. A neboj, určitě to bude v poho. Navíc jsem četla od jedné doktorky od Apolináře, že když má těhulka třeba týden zvýšený cukr třeba v důsledků nervů, tak se nemusí bát, že by to mělo nějak zásadní vliv na mimi. A ještě jednu věc. taky jsem přestala číst ty hrozné články o důsledcích. Zbláznila bych se z toho. Musíme věřit, že to vše dobře dopadne. Tak Ti moc držím palce a přeji pěkný večer. Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.1.10 21:47

Lenko - děkuju :wink: a přeju klidné, pohodové těhu a zdravého mimíska :wink: :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.2.10 11:13

Ahoj Leni , doufám , že je u Vás vše ok, já jsem už převedená do rizikoé poradny v Ostravě-Porubě a taky jsem rozhodnutá tam později i porodit :wink: …v pondělí tam jdu poprvé, jsme objednaní na 8:30 , tak snad budou doktoři ok…přeju ti pěkný víkend pa Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
7.2.10 14:04

Jé, Peťo, díky za zprávičku. A jak se daří Vám? Zítra ti budu držet ráno palečky. po obědě jdeme na ten genetický ultrazvuk, tak jsem dost nervozní. V pátek jsem začala malinko krvácet, ale doktorka říkala, že je to časté a tak snad to bude vše o.k. Dneska mi to pozitivní myšlení moc nejde, ale jinak ano. Beru si z Tebe příklad :-D Takže zítra Vám držím palečky a napíšem si, jo? Pěknou neděli Lenka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
8.2.10 17:08

Ahojky Leni, tak jsem dnes strávila skoro dvě hodiny u lékaře, byla tam děsná fronta, samé rodičky k porodu, byla jsem tam poprvé , tak si na mě dali záležet, viděla jsem i mimi na ultrazvuku další kontrolu mám 1.3, ale ještě 25.2 screnning všechnozatím ok a jak jsi dnes dopadla ty??…
Doufám ,že je vše v nejlepším pořádku, přeju ti pěkný večer pa Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
8.2.10 18:50

Ahojky Peťo, tak to je super, že je u Vás vše v pořádku. Holt ty rizikové poradny budou asi dost nabité, i u nás to tak je. Já byla dnes na ultrazvuku na tom screeningu a vše je naštěstí v pořádku :dance: Jsem moc šťastná, neboť jsem plašan a měla jsem pochybnosti. Ulevilo se nám od strachu a tak jsme to dnes oznámili mým rodičům a zítra se chystáme na tchánovce :-D Tak to Peťo snad všechno dobře dopadne a my si v létě budeme notovat, jak už se těšíme na porod. Přeji Ti pěkný večer Lenka :mavam: PS: Jak to vypadá s nějakou kamarádkou v tvém okolí? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
8.2.10 23:15

Tak to je fajn Leni, že to máte ok. Aspon už jsi klidnější :wink:
No nemám možnost tady někoho poznat, spíš v létě jak vyjedu s kočárkem, tady na vesnici je to trošku jinačí :think: ve středu jedu do Karviné se synem , na kontrolu rovnátek, tak se snad stihnu stavit za nějakou kamarádkou :wink:
dneska jsem neodolala jednomu kompletku pro mimi :palec: světle zelené barvy, takže neutrál…taky jsem se byla kouknout na kočárky, na netu to nejde tak poznat, spíš to chce si to omakat..a musím říct , že bude dost těžké vybrat…nechtěla bych moc drahý, tak do 10 tisíc i s autosedačkou, černo-šedý…a co ty a výbavička?…ještě se držíš? :lol: asi ještě budeš mít dost po Tomáškovi, že? Já už jsem další mimi neplánovala a tak jsem všechno rozdala kamarádkám…Pěkný večer pa Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí