Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak s výbavičkou jsem ještě nezačala , kromě kosmetiky, kterou jsem nakoupila jen kvůli tomu, že to loni ještě proplácela pojištovna..mám jí nakoupenou tak za 2500,–kč , tři druhy…do roka se bude mít v čem koupat a mazat ![]()
S tím ultrazvukem jsem ráda , že tam propašuju přítele, před deseti lety byl problém i s fotkou, málokdo to tehdy měl…ale je to nádherný pocit a stojí za to , snad budu mít příležitost si nechat udělat záznam z UTZ ![]()
Taky přeju pěkný večer paaa Petra
Ahojky Peťo, s tou výbavičkou u mě je to tak, že se jen koukám na netu. CO bych ještě chtěla a tak. Ale na nakupovaní je ještě určitě čas. S ultrazvukem je to fakt super. Taky jsem ráda, že tam může manža se mnou. Byl z toho vždycky takovej dojatej, no nádhera. Taky ho tam určitě budu chtít propašovat:-) I když u mojí doktorky to není problém a u Apolináře to mají přímo zařízené, že tam máš dvě židle jak v kině a obr obrazovku na zdi. Fakt už chybí jen ten popkorn ![]()
V neděli odjíždíme na týden na hory, tak nebudu mít přístup k netu, ale určitě se budu těšit na další zprávy a taky nás čekají ty kontroly, tak ťuk, ťuk, ťuk, ať je vše o.k.. Ty už budeš víc jak 12tt, co? To se ti asi dost uleví, viď? Tak zatím pá a mějte se krásně a opatruj sebe i mimi
Lenka ![]()
Zdravím všechny a omlouvám se, že Vám sem lezu - ale potřebovala bych znát i názor od někoho jiného…
V prvním těhu jsem měla gestační diabetes (kompenzovaný dietou) a mám zdravou holčičku.
Teď jsem znova těhotná a bohužel se situace bude opakovat
. Minulý týden jsem byla na glukósovém testu - ale výsledky se dozvím až 1.2. v poradně u svého gyn.dr. I když výsledky už nepotřebuju znát, testuju si papírky moč a dnes již po druhé se mi objevil cukr v moči. Dnes se dost hlídám, ale nějak se mi nedaří srazit hladinu cukru v moči na nulu… mám strach aby to neovlivnilo negativně mimíska. Na netu čtu, že může dojít i k intrauterinnímu úmrtí plodu
… Co můžu do té návštěvy dr. udělat (kromě diety samozřejmě)??? Prosím o radu a moc děkuju. Martina.
Marpe..ja som mala tehotensku cukrovku tiez..aj aj som take daco citala..ale to sa moze stat az ozaj v krajnom pripade.ked tehulka vobec nedrzi dietu a je to ozaj tazka cukrovka..alebo sa tych vsetkych moznych problemov nakopi viec..ze v tom nie je len cukrovka.
a pokial si si v prvom tehu nemusela pichat inzulin..co papat a co nie vies uz z prveho tehu..isto vsetko pekne zvladnete…a hlavne co najmenej stresu..ono pozitivne myslenie velmi vela spravi aj pri cukrovke ![]()
zulok - díky moc
. Mě jen dneska docela vyděsilo, že se mi stále nedaří srazit ten cukr. Navíc mimi ani moc nekope - ale asi plaším zbytečně, začíná mít míň místa - nebo má dneska „odpočinkovou“. Asi bych neměla pročítat moc informací a držet se toho svého - z minulého těhu. Jenže jsem neměla moc dobrou dr.- skoro nic jsem se od ní nedozvěděla, info jsem si snáněla po kamarádkách zdrav. sestrách a z netu.
ono okolo toho 26tt este nemusia byt az tak pravidelne pohyby a ono cim bude mimisek vacsi..tym sa bude skor len tak prevalovat a vlnit sa a robit vselijake vydutinky v brusku…
no..ono dakedy na vyskocenie cukru staci zjest viac cestovin s mrkvickou alebo kukurickou ![]()
a dakedy je lepsie necitat internet..potom je to len an slak trafenie ![]()
Zulok - to je pravda, asi si přidělávám starosti navíc… lepší nic nečíst. Asi najedu 100%ně na dietu, co jsem měla dříve a do poradny nebudu nic řešit. Stejně díky!! ![]()
Ahoj Marpe, bohužel nemám radu, jak snížit rychle cukr v těle, jsem na inzulínu a když mi to hodně vyletí, připichnu si inzulín. Zkus být více v klidu, aby ti ten cukr nelezl ještě z těch nervů, dodržovat dietu a vyčkej. Vím, píše se to hezky, ale stejně ti nic jiného nezbývá. A neboj, určitě to bude v poho. Navíc jsem četla od jedné doktorky od Apolináře, že když má těhulka třeba týden zvýšený cukr třeba v důsledků nervů, tak se nemusí bát, že by to mělo nějak zásadní vliv na mimi. A ještě jednu věc. taky jsem přestala číst ty hrozné články o důsledcích. Zbláznila bych se z toho. Musíme věřit, že to vše dobře dopadne. Tak Ti moc držím palce a přeji pěkný večer. Lenka ![]()
Lenko - děkuju
a přeju klidné, pohodové těhu a zdravého mimíska
.
Ahoj Leni , doufám , že je u Vás vše ok, já jsem už převedená do rizikoé poradny v Ostravě-Porubě a taky jsem rozhodnutá tam později i porodit
…v pondělí tam jdu poprvé, jsme objednaní na 8:30 , tak snad budou doktoři ok…přeju ti pěkný víkend pa Petra
Jé, Peťo, díky za zprávičku. A jak se daří Vám? Zítra ti budu držet ráno palečky. po obědě jdeme na ten genetický ultrazvuk, tak jsem dost nervozní. V pátek jsem začala malinko krvácet, ale doktorka říkala, že je to časté a tak snad to bude vše o.k. Dneska mi to pozitivní myšlení moc nejde, ale jinak ano. Beru si z Tebe příklad
Takže zítra Vám držím palečky a napíšem si, jo? Pěknou neděli Lenka ![]()
Ahojky Leni, tak jsem dnes strávila skoro dvě hodiny u lékaře, byla tam děsná fronta, samé rodičky k porodu, byla jsem tam poprvé , tak si na mě dali záležet, viděla jsem i mimi na ultrazvuku další kontrolu mám 1.3, ale ještě 25.2 screnning všechnozatím ok a jak jsi dnes dopadla ty??…
Doufám ,že je vše v nejlepším pořádku, přeju ti pěkný večer pa Petra
Ahojky Peťo, tak to je super, že je u Vás vše v pořádku. Holt ty rizikové poradny budou asi dost nabité, i u nás to tak je. Já byla dnes na ultrazvuku na tom screeningu a vše je naštěstí v pořádku
Jsem moc šťastná, neboť jsem plašan a měla jsem pochybnosti. Ulevilo se nám od strachu a tak jsme to dnes oznámili mým rodičům a zítra se chystáme na tchánovce
Tak to Peťo snad všechno dobře dopadne a my si v létě budeme notovat, jak už se těšíme na porod. Přeji Ti pěkný večer Lenka
PS: Jak to vypadá s nějakou kamarádkou v tvém okolí? ![]()
Tak to je fajn Leni, že to máte ok. Aspon už jsi klidnější ![]()
No nemám možnost tady někoho poznat, spíš v létě jak vyjedu s kočárkem, tady na vesnici je to trošku jinačí
ve středu jedu do Karviné se synem , na kontrolu rovnátek, tak se snad stihnu stavit za nějakou kamarádkou ![]()
dneska jsem neodolala jednomu kompletku pro mimi
světle zelené barvy, takže neutrál…taky jsem se byla kouknout na kočárky, na netu to nejde tak poznat, spíš to chce si to omakat..a musím říct , že bude dost těžké vybrat…nechtěla bych moc drahý, tak do 10 tisíc i s autosedačkou, černo-šedý…a co ty a výbavička?…ještě se držíš?
asi ještě budeš mít dost po Tomáškovi, že? Já už jsem další mimi neplánovala a tak jsem všechno rozdala kamarádkám…Pěkný večer pa Petra