Těhotenství a léky kontraindikované...

Anonymní
23.5.11 19:18

Těhotenství a léky kontraindikované...

Ahoj, objevila se mi cysta v prsu, snad to nebude nic vaznejsiho. Jsem ted cerstve tehotna a dr. - vi ze jsem tehotna - mi predepsal dva kremy na mazani toho prsa - Dolmina krem a Ibu-hepa krem. Oba maji bohuzel v pribalaku, ze se nesmi v tehotenstvi uzivat… Tak ted nevim, nechci to prehanet a vsechno moc resit, na druhou stranu se mi nechce brat leky, ktere obsahuji ibuprofen, ikdyz jen lokalne masti… Co myslite? Nemate zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8651
23.5.11 19:24
Anonymní píše:
Ahoj, objevila se mi cysta v prsu, snad to nebude nic vaznejsiho. Jsem ted cerstve tehotna a dr. - vi ze jsem tehotna - mi predepsal dva kremy na mazani toho prsa - Dolmina krem a Ibu-hepa krem. Oba maji bohuzel v pribalaku, ze se nesmi v tehotenstvi uzivat… Tak ted nevim, nechci to prehanet a vsechno moc resit, na druhou stranu se mi nechce brat leky, ktere obsahuji ibuprofen, ikdyz jen lokalne masti… Co myslite? Nemate zkusenosti?

Ibuprofen je nebezpečný až ve 3. trimestru, takže buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
23.5.11 19:59

ahoj,

tak já měla minulý týden trable se zubem. zubařka nevěděla, co mi může předepsat za antibiotika. tak jsem volala své gyndařce a ta říkala, že můžu penicilinovou řadu. na otázku, co na bolest mi řekla, že jen paralen, ale nepřehánět.. mění srážlivost krve nebo co. a rozhodně mi zakázala ibuprofen, říkala proč, ale to už si nepamatuju snad něco o ledvinách malého. jsem ve 14tt.
jestli ti je předepsal gyndař, tak asi ví co dělá, pokud jiný, radši volej gyndařovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.5.11 08:28

V 1.trim. vadi skoro vse.Zeptala bych se na vsechno odborniku.Lepsi 5×, nez pak litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
24.5.11 08:50

Ahoj Tas,

já jsem z HK, jinak bych na pokec určo dorazila :mrgreen:

měj se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.5.11 16:17
Marbora píše:
Ahoj Tas,

já jsem z HK, jinak bych na pokec určo dorazila :mrgreen:

měj se krásně

Taky ahoj, to je skoda, co se da delat. Taky se mej super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.2.12 15:17

obecně se v 1.trimestru „zakazuje“ vše, kromě přípravků speciálně určených pro toto období, proto jsou všade ty varování, obzvlášť na volně dostupných preparátech. někde jsou jen jako upozornění, někde znějí jako výhružka, ale je to z toho samého důvodu - nikdo ti nezaručí, že to na něco nemá vliv. ono se to dost špatně testuje.

gyndr.by ale měl vědět, co si může dovolit, je to přece jen jeho obor, tak bych mu věřila. nebo komu pak chceš věřit jinému :nevim: zní to blbě, ale je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí