Těhotenství a práce v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.3.22 08:30

@Káťa19 takže je lepsi když otehotnim, ale budu pořad zaměstnánaa v ČR a budu mít trvaly pobyt z Německu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
14.3.22 11:34

@Karolinap11 ano, urcite, ja jsem sla takto po otehotneni za pritelem, ktery tu pracoval, po vyplaceni ceske materske je pak narok na nemeckou rodicovskou a ta je jen do 12mesicu, v Bavorsku je pak od 13.-36.mesice Familengeld. a behem toho ti cz strana vyplaci doplatek, protoze vyssi narok je v CZ, kdyz jsi tu nepracovala.

pokud mas navic smlouvu na neurcito, kdyz budes mit dalsi dite mas znovu narok na cz materskou, coz bys jinak nemela vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.22 15:02

@Jemako
Můžu poslat soukromou zprávu. Jsem v koncích a potřebovala bych poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.6.23 10:09

Pendler+Těhotenství

Ahoj, najde se tu někdo, kdo pracuje v Německu a bydlí v ČR a má zkušenosti s týkající se těhotenství a zároveň se zákazem práce ( Arbeitsverbot ) pokuď mám lékaře v ČR a jak je to s vyplněním formuláře ( Beschäftigungsverbot )? Uznají mi vyplnění od českého doktora, a tenhle formulář pak předám zaměstnavateli v práci a ten si to vyřídí s pojišťovnou, a nebo naopak? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
6.6.23 09:56

@Karol92 v moji skupine na FB je plno zkušenosti.
Holky a maminky v Německu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.24 10:40

@Aduš8
Ahoj, můžu se zeptat jestli mi můžete poradit - mám v DE ten zákaz práce a napsali mi z práce, že mám informovat o těhotenství pojišťovnu AOK. Musím ji o těhotenství informovat, když mě stejné platí teď zaměstnavatel do nástupu na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí