Zadržování vody v těhotenství

1268
24.9.18 21:27

Já myslím, že je to hormonální a žádné čaje bych do sebe nelila, taky jsem byla v obou těhotenstvích dost oteklá, sice asi ne už od 2. měsíce, ale později, když se vidím na fotkách před porodem, tak se úplně děsím, jak jsem vypadala. Nohy jak sudy, nevešla jsem se do žádných bot. Nestihla jsem včas ani sundat snubák, museli mi ho ve zlatnictví přeřezávat. Ale už dva tři dny po porodu to začalo jít hrozně rychle dolů a pamatuju si, jak jsem si asi 5. den po porodu nadšeně prohlížela nohy, že jsou mi zase vidět kotníky a připadalo mi to děsně sexy :-D Na gynekologii tě budou víc hlídat (tlak a moč), určitě jim to všechno hlaš, asi bude hrozit nebezpečí preeklampsie.
Teď jsem si vzpomněla, jak jsem po dlouhé době viděla kamarádku, která čekala dvojčata, byla tehdy v cca 7. měsíci, úplně jsem se jí lekla, měla obrovský baňatý oteklý nos přes celý obličej. Naštěstí se to zase po porodu upravilo a už je z ní zase hezká holka :-D
Holt to těhotenství s tělem dělá divy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
182
24.9.18 21:29

@Gina mě právě ruce otecou a jak se hodně napiju tak zachvili zase dobrý, poznám. To vzdycky podle prstýnku, jdu ve čtvrtek na kontrolu tak. Ji to všechno řeknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.19 18:25

Ahoj holky, je možné, ze se voda zadržuje i ve stehnech a v prstech na rukách a v podbradku? Jsem ve 29tt a už mám 20kg nahoře. Kotníky mám oteklé jak blázen a špatně to snažím. Moje původní váha byla 76kg při výšce 176cm. Nyní vážím 96.

• Citovat
  • Upravit
27767
13.4.19 18:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je možné, ze se voda zadržuje i ve stehnech a v prstech na rukách a v podbradku? Jsem ve 29tt a už mám 20kg nahoře. Kotníky mám oteklé jak blázen a špatně to snažím. Moje původní váha byla 76kg při výšce 176cm. Nyní vážím 96.

ano klid to vyčůráš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
13.4.19 18:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je možné, ze se voda zadržuje i ve stehnech a v prstech na rukách a v podbradku? Jsem ve 29tt a už mám 20kg nahoře. Kotníky mám oteklé jak blázen a špatně to snažím. Moje původní váha byla 76kg při výšce 176cm. Nyní vážím 96.

naprosto ti rozumim mam obdobny problem, diky HA mam hodne zadrzene vody v tele, vysadila jsem ji kvuli tomu a nasadila kuru na odvodneni, jenze jsem rychle otehotnela a leky na odvodneni tudiz nemuzu a tak hledam nahradni reseni, nebot mi to hodne vadi (ato jsem na uplnem zacatku tehotenstvi). Zatim jsem zacala pouze pit cistou, filtrovanou vodu a beru horcik. A patram dal, co by v tehotenstvi slo a co ne. Kdybych na neco prisla, napisu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
13.4.19 19:02

@Kotatko03 kopřivový čaj mě funguje perfektně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
13.4.19 19:04
@ka2ka píše:
@Kotatko03 kopřivový čaj mě funguje perfektně

dekuji moc za tip, urcite zkusim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.19 00:43

Děkuji za uklidnění. Myslíte, ze je možné, ze by se voda zadržovala i v krku či podbradku? Ten podbradek je fakt hnusny..

• Citovat
  • Upravit
27767
14.4.19 07:55
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění. Myslíte, ze je možné, ze by se voda zadržovala i v krku či podbradku? Ten podbradek je fakt hnusny..

a neotekl ti celý obličej? pozor na preeklampsii máš tlak v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.19 09:22
@ka2ka píše:
a neotekl ti celý obličej? pozor na preeklampsii máš tlak v pořádku?

Jsem v péči nefrologa. Já jsem nateklá celá. Tlak mi stoupá při chůzi a když se zadýchávám. Mám prej proteinurii a bílkovina v moci je prej o něco horsi, ale prej není důvod plašit.

• Citovat
  • Upravit
2248
14.4.19 22:04

Hodně si můžeš pomoci stravou, zařaď kvalitní bílkoviny, dobře odvodňuje i zelený čaj, lněné a chia seminko. V druhém těhotenství jsem měla ke konci preeklampsii a byť byl závěr v pohodě a porod úžasný, dělám vše pro to, aby se to neopakovalo. Což samozřejmě stačit nemůže, že jo, ona je to někdy prostě loterie…
Prý jsou dobré výsledky při preventivním podávání kyseliny acetylsalicilové (aspirin) od 16tt, rozvinutí preeklampsie a snížení otoků se prokázalo asi u poloviny zkoumaných případů. Na radu svého gynekologa tak beru každý den čtvrtku aspirinu, spolu se stravou zatím vše v pohodě, jsem 24tt.

https://www.celostnimedicina.cz/…vi-otoky.htm psala má skvělá kamarádka, vyzkoušej, její rady mi pomohly moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí