Těhotenství a rozhodování

Anonymní
18.9.19 10:34

Tehotenstvi a rozhodovani

Ahojky, momentalne jsem 6+0 a zatim logicky nech i nikomu nic rikat. Ale moje tchyne me k tomu uplne doslova „nuti“. Nemam praci, porad mi rika ze bych neco mela delat (slouva mi skoncila 10.9.). At si zajdu na urad ze mi hned neco nabidne atd atd atd… Jenze kdyz peijdu na urad je jasne ze mi praci nenabidnou… Chceme to rict alespon 11tyden. Prijde za nama a hned se pta jestli uz neco delam ze bych nemela sedet doma. Nechci mit z takovych reci nervy, rikala jsem si, ze bych to uz rekla. Pro svuj klid. Ale na druhiu stranu se mi to nechce tak brzo rikat. Co by jste udelaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
554
18.9.19 10:36

A co je tchýni po tom? Ať manžel/partner jasně své mamince vymezí hrací pole a řekne, že je to vaše věc a tečka… Nechápu, proč by toto měla řešit tchýně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.9.19 10:37

Našla bych si aspoň brigádu, do porodu daleko a dítě stojí docela slušný balík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
18.9.19 10:38

A proč nic neděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.19 10:39
@Heivka píše:
Našla bych si aspoň brigádu, do porodu daleko a dítě stojí docela slušný balík.

Mame rizikove tehotenstvi proto mi nenabidnou nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476

Co bych udelala ja? Prihlasila se na UP a hledala si praci nebo brigadu, o tehotenstvi rekla az po konci prvniho trimestru. Ja si nedovedu predstavit, ze bych byla tehotna, koncila mi smlouva a nemela bych nic vyhlednuteho. To si chces az do porodu platit zdravotni (a socialni) a byt doma? Nebo jake plany mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846

Tak stejně musíš na úřad, nebo jak to máš v plánu? Kdo ti bude platit zdravotní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.9.19 10:40

A proč si nešla na úřad? By za tebe aspoň platili pojištění, takhle budeš doma zadarmo a ještě si platit zdravotní? Našla bych si aspoň brigádu, výbava pro mimčo je drahá, to tvůj muž vydělává tolik, že si můžeš dovolit sedět 8 měsíců doma zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35846
18.9.19 10:40
@Anonymní píše:

Takže marodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
18.9.19 10:45
@Anonymní píše:

Tak tchyni zatím řekni, že jsi nemocná. A těhotenství oznamte až budete chtít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.19 11:14

Holky, blbe sem to napsala, chybi mi tam veta o tom, ze si na urad zajdu, ale prave ze mi tam nic nenabidnou

• Citovat
  • Upravit
TRG
5476
18.9.19 11:19

No tak jestli mas rizikove, tak jsi v PN, ne? Tak rekni tchyni, ze jsi na neschopence… Proti tomu tezko neco namitne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.9.19 11:35
@Anonymní píše:
Holky, blbe sem to napsala, chybi mi tam veta o tom, ze si na urad zajdu, ale prave ze mi tam nic nenabidnou

A ty ses na nemocenské?? Jestli ne a ani nepracuješ tak se na úřadě musis hlasit do 3 dnů tuším, jde o to pojištění, nebo si ho budeš platit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.19 12:00

Tchýni řekni, že marodíš. Ostatně je to pravda. Chorobu si vymysli. Nebo její řeči úplně ignoruj. Neživí vás, účty neplatí (teda doufám), tak co jí je do toho. Slušně ji odpálkuj, že se zařídíš podle svého. Nebo to nech na manželovi. Je to jeho matka, co kafrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.19 12:14

Takze kdyz pujdu na urad prace a reknu ze jsem tehotna, v pohode me zapisou? Bude za me zdravotni socialni platit urad?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky