Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
milé maminky, máte některá prosím zkušenost s těhotensvím po konizaci kličkou? Byly nějaké problémy? Mně ji prováděli v lednu letošního roku, komplikace opakované krvácení, ale obešlo se nakonec bez reoperace. Jelikož mi dělali konizaci jen jednou, něměli by odebrat velký kus, to prý se bere až při opakovaných konizacích. Já osobně při pohmatu zvláštní rozdíl nezaznamenala, přesto jsem byla upozorněna, že budou sledovat.
Měla některá z Vás komplikace? např. ležení, předčasný nebo jinak komplikovaný porod apod…? díky moc Lenka
Ahoj Kleo, nenapíšu praktickou zkušenost, protože jsem teprve na začátku těhotenství. Každopádně jsem hledala hodně informací na netu a taky jsem se dívala do poradny dr. Kouckého a ten píše, že z čípku chybí tak malá část, že by to nemělo mít vliv. Jen se čípek od cca 20.tt sleduje každých 14 dní, pro jistotu. Mě chce moje dr. nechat od toho 20 tt doma na rizikovém, tak uvidím, jak to bude.
Ahoj,
mě dělali před těhotenstvím konizaci kličkou dvakrát.
Těhotenství naprosto bez problémů, porod byl o tři týdny před termínem, ale vzhledem k tomu, že +/- 14 dní se uvádí jako porod v termínu, taky žádné drama. Nakonec jsem rodila cisařem, ale až po 8 hodinách normálně probíhajícího porodu, pak se miminko začalo škrtit pupeční šňůrou.
Takže v souvislosti s kličkou žádný problém, držím palce
.
Ahoj já jsem měla také konizaci a po ní dvě normálně probíhající těhotenství. Porody také přirozené, bez komplikací. Myslím, že to nemělo žádný vliv.
Ahoj,
ja jsem také po konizaci.Sice při prvním těhotenství asi od 30.týdne občasné krvácení a následné hospitalizace.Ale porod spontanní 14 předtermínem.Druhé těhotenství uplně vpohodě.Porod opět spontanní 3 týdny pře termínem.
Takže si myslím, že se není čeho bát......J.Držím palce at i u tebe je vše ok