Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nesnažilky - čekatelky Světluška (r.76, Praha, ryba/S/11DC); ZT 9/05 9tt
Zuzanaq SP 9/05 9tt
Diti SP 9/05 5tt
Zagy SP 10/05 8tt
Saraai (r.77, Japonsko, vodnar/V); ZT 11/05 8tt
Helenis (r.80, Praha, ryba/S); SP 11/05 7tt
Zuzka25 (r.80, Bratislava, lev/V); ZT 11/05 9tt
Aknel (1980, Praha/Krkonose/V/2DC); ZT 11/05 10tt
Dendulin SP 06/05 5tt
Snažilky Berunda (r.76. Jilemnice, 19DC);ZT 11tt 11/04 snažení od 02/05
Mischina ZT (r. 80/Brno, 22DC); 9tt snažení od 05/05
Marriott P 20tt snažení od 06/05
Leila (r.82, Vimberk, kozoroh, 7DC); ZT 7tt snažení od 11/05
Svetlusko dekuju za slova utechy. Jsem moc rada, ze jsi tu. Prave varim knedliky k tomu gulasi a padaj mi to toho slzicky, tak to bude aspon spravne slany.
Saraai neplakej, to by jsme se akorát utrápili
Musíme mít sílu a všechno to zvládnout, proto se tady scházíme ![]()
Guláš bude určitě dobrej ![]()
Ty jsi takova hodna
! No, jo, nemame to lehky. Ale mas pravdu, bude lip. Z tebe uz za par tydnu bude tehulka ne? Ted volal manza…ani jsem nemohla mluvit, jen brecela do telefonu. Jsem hysterka hystericka. (ted si z toho ani nejsem jista, jaky se v tom slove pise i/y). Myslem, ze ted ma nervy, ze prijde s kolegama a najdou tu nejakou trosku…No trosku najdou a budu mit asi oci jako kralik, ale jeste mam skoro 2 hodiny abych se vzpamatovala. A mam tebe ![]()
Co chystas na vikend?
jdu s odpadkama, doufam, ze nihoho nepotkam. My tu totiz mame dovoleno vyhazovat normalni odpad jen v urcite dny, plasty jen v urcite dny, pet lahve jen v urcite dny…plechovky, sklo…a ja jdu ted se vsim najednou. Pokud me nikdo nepristihne, jsem za chvilicku zpatky, pokud budu odhalena, asi me ukamenuji ![]()
Ahojky já se pořád koukám ven jak sněží
moc se mi to líbí jen aby to vydrželo!!
Sari to jemi líto
, ale úplně to chápu. A nechci teda nějak radit nebo tak, ale buď tebou tak s ní nechodím. Ať je to kámoška nebo ne, ale myslím, že by ti potom bylo ještě hůř! Myslím, že ona to pochopí. Zákon schválnosti funguje spolehlivě, takže to, že my potkáváme a máme ve svém okolí těhulky to je na palici!!! Ale seš silná tak se drž a ber to sportovně. Ty si tohle všechno krásné prožiješ na jaře!!!!
Na vyvolené koukáme od začátku
Nevím jestli nás to chytlo nebo co, ale prostě takový relax. I když teda já to moc nemusím přijde mi to trapný občas tý výstupy tak se nedívám hihi
Holky ted jsem trochu zkoumala internet a mam otazku. Delali Vam po potratu automaticky testy na toxoplasmosu a stitnou zlazu?
Mě buď nic nedělali, nebo mi to neřekli. Každopádně dr. se nějak nezmiňovala kromě zprávy, kterou mi dali do ruky, že by jí přišly nějaké jiné výsledky třeba z histologie… Jen vím, že mi dělali krevní zkupinu na Rh faktor. Protože by mi pak dávali injekci aby si tělo neutvořilo obranné látky proti dalšímu těhu. Ale jak tohle dopadlo to taky nevim
Nevim vlastně nic ![]()
ja taky nic nevim. Nerozciluj se. Navic ani nemam chodit uz na zadnou kontrolu, takze se ani nic nedozvim. Ty jsi rH negativni?
Holky
jsem musela odjet a už jsem zpět ![]()
Automaticky se ty testy nedělají, já jsem to taky někde vyčetla a nechala jsem si je udělat. Štítnou žl. mám v pořádku, ale doporučila mi baštit mořské ryby, naštěstí je jod v calibru. A ta toxo, to je právě. U mě bohužel proběhla, muselo by se pátrat přesně kdy a to já už nechci. Testy mi vyšly na hranici a po 14 dnech jsem šla na další a ty ji už vyloučily. Mám už protilátky. GynDr. mi řekl, že když se něco objeví, znamená to, že proběhla nedávno. Takže je možný, že jsem ji měla právě v těhu
. Když ji jednou proděláš, tak tělo má protilátky a už ji nemůžeš znovu mít.
Určitě doporučuji si je nechat udělat, já jsem požádala obvodní. Vyčetla jsem, že je dobré tyhle dvě věci vyloučit po 1. potratu, hmmm
Teď mi dorazila ta malinová směs, lžička se zamíchá do vody nebo čaje. Je to docela dobré a voní to zdravě ![]()
Saraai neplakej, akorát se trápíš a bude tě bolet dušička
Pusť si LUCII ![]()
Já vím, je to těžký, je to ještě chvilka, jen čas to všechno zahojí .....
Těhu bych chtěla být co nejdřív, to je jasný, tak doufám, že v lednu nahlásím //. To by bylo, ale uvidíme, myslím, že si tělíčko samo řekne, kdy je ta správná doba ![]()
Ještě k tomu RH já jsem taky neg. a přítel je poz., takže mi byla hnedka po potratu píchnuta nějaká injekce kvůli dalšímu těhu.
Včera jsem si vyzvedla kartu u té bývalé Dr. to bylo …
a taky, já blázen jsem se do ni koukla a to jsem neměla, akorát jsem tam znovu viděla to, co už nestojí za přečtení ![]()
Svetlusko skutecne to vypada na menzes (bolesti podbrisku tomu odpovidaji), tak bych se asi mela radovat ![]()
Saraai , chapu tvoje pocity - prozivam neco podobneho, taky je cele me okoli tehotne, kolegyne z prace mi pred tydnem dokonce oznamila sve tehotenstvi se zpravou, ze bude rodit ve stejne dobe, jako jsem mela rodit ja. Je to tezke, ale my to zvladneme a verim, ze jen jak to pujde, tak si budeme psat, jak nas trapi tehu nevolnost a jak se nam zakulacuji briska......
Testy na toxoplazmozu ani stitnou zlazu mi nedelali, shodou okolnosti jsem je ale cca mesic pred otehotnenim absolvovala a byly negativni. Urcite je ale dobre nechat si testy udelat, nekdy se lekari brani napsat zadanku, ale vyplaci nenechat se odbyt.
Duphaston mi napsal lekar, zcela dobrovolne bez muceni
Jsem se svym gynekologem maximalne spokojena, vsude na nej peju ody ![]()
Helenis , injekci proti protilatkam mi take davali - jsem Rh negativni a manza bohuzel Rh pozitivni. Pry me budou jenom vic hlidat, ale jinak by tam snad zadna omezeni byt nemela.
Holky, resila jste uz nektera se svym gynekologem, jestli v pripade dalsiho tehotenstvi zustanete na rizikovem?
Aknel
tak to je super
těličko se ti dalo rychleji dohromady, já jsem ji dostala až po 5tt, to je dobré znamení ![]()
Co se týče rizikového těhu, já jsem to zatím s ním neřešila, ale chci být doma, takže mu to prostě řeknu, snad nebude proti, hmmm
Duphason, mě nic nenapsal, na co je dobrý? Měla bych ho taky snad užívat?
No Sari jsme na tom stejně. Nic nevíme a na kontrolu po MS nejdeme… to je úroveň
Štve mě to to víš, ale co naděláme!
Rh faktor nevím jaký mám, ale injekci mi nedávali, takže ho mám asi pozitivni??? Já tohle moc nechápu totiž. A že by se ptali na Rh faktor přítele to už vůbec! Ještě se nakonec dovím, že si tělo udělalo protilátky a nemůžu bejt těhu a půjdu je tam zaškrtit
Raději to neřeším!
Světlu tobě už malinová směs přišla jo!! Mě snad dneska taky domů… začnu s ní hnedka, jen jsem zvědavá jak to budu teda ředit hihi
Helenis naštěstí je tam návod ![]()
Jinak RH otce dítěte, chi, se zjišťuje jen když je matka RH neg. takže ty jsi asi poz. a tudíž bez problémů ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.