Těhotenství se skoliózou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nicky Nicky
28.8.13 21:42

Pokud chcete znát můj názor - nedělejte to. Zvlášť, když vás odrazuje i lékař. Nevím, co znamená posun o 4 mm, napiště raději stupně, nesetkala jsem se s takovýmto měřením. Neberte varování na lehkou váhu, dítě potřebuje milující a fungující rodiče a ne matku, která bude nevrlá pro bolest nebo každou chvíli vyřazená z provozu. Jeden případ za všechny - jedna známá, která má také už odrostlejší děti si pořídila po třicítce třetí dítě. Ačkoli její potíže s páteří byly do té doby zanedbatelné, měla menší skoliozu, přesto je dnes chudák, posedních pár měsíců skoro nevychází, nemůže jít s nejmenším synkem ani nakoupit, protože by ho neuhlídala, dělají jí problémy prudké pohyby, kterým se člověk s tříletým capartem nevyhne, lékař už jí varoval, že si má najít jiné zaměstnání, na bolest si prý má zvykat. Váš nápad nepovažuji za rozumný, rozhodnutí je samozřejmě na vás, ale zvažujte dobře a nebuďte zbrklí.

• Citovat
  • Upravit
7158
28.8.13 21:49

@Jaňulinečka3 Sežente si názor i jiného ortopeda… Já mám taky skoliózu, sesedaj mi obratle, a ještě něco s S-kloubením, ortoped mi jen řekl, že problémy být můžou, moje gyn. chtěla od ortopeda zprávu, jako jestli můžu rodit normálně, cvičit v těh. atak… Nakonec jsem rodila císařem, problémy nijak hrozné nemám, jako těh. jsem v noci měla pár záchvatů se zádama, pomohla mi teplá koupel a nahřívání zad, dalo se to… :lol: Jo a hlavně mi doporučovali jako těhotná chodit plavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.13 21:53

Stupně mám kolem 30ti a posun také nevím co znamená.
Píši z mé zprávy:Vertebralgie na podkladě skoliozy a počínajících degenerativních změn.
Spondylolisthesis L5
Jinak stupně nevím jdu teďka 18.9. i na rtg tak si stupně nechám změřit vím že kdysi jsem mívala kolem 20-25 stupnů co si pamatuji, kdo mi vidí nepozná na mě můj problém jen když se ohnu tak to samozdřejmě vidět je.
Jinak dítě i naše děti mají myslím si hodné a milující rodiče o tom nepochybuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
28.8.13 22:33

Já mám taky skoliozu a taky věčně skřípnuté „esíčka“ (SI skloubení). Před těhotenstvím mě často bolel kříž a teď už jsem v 8. měsíci a zatím mě záda vůbec nebolela. Ale tu skoliozu mám teda mírnou. Vyslechla bych si ještě nějakého fyzioterapeuta. A taky cvičit a plavat. Já necvičím, ale plavu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
27.1.14 21:43

Tato debata je už asi pasé, ale já mám také skoliózu. Každej fyzioterapeut říká, že dost velkou (ale stupně netušim). V 25letech jsem měla první dítě (těhu a porod super…a to si nedělám srandu), do toho jsem studovala vejšku, takže věčné sezení u knížek. V 27letech další dítě (těhu i porod opět v poho - těhu trochu horší, ale ne co se týče zad). Nikdy jsem necvičila, vnitří svaly téměř žádné (co by drželi záda) a půl roku po druhém porodu první problém. Díky takové skolioze a bohužel pro mou ingoraci mých zad (držení těla hrozné, žádné cvičení,…jsem vůl), mi praskla plotýnka v bederní páteři. Tři měsíce mě to dost bolelo, ted se to ustálilo, ale záda jsou citlivější na určité pohyby. Chceme třetí…to by obvodní div nezakázala, že s takovým výhřezem jsem blázen. Ještě scháním jiné názory, poctivě cvičím,…tak uvidíme. Opravdu to třetí chci, ale ne na úkor prvních dvou dcer. Takže z mého pohledu…těhu se skoliózou určitě ano, ale dala bych tomu před otěhotněním alespoň půl roku cvičení na svalový korzet (doporučuji sm-systém - na naučení je to dražší, ale rychle se naučí a doma to není časově náročné - max 20-25min denně) a poté cvičit i při těhu (to co se při těhu smí), hodně pohybu při těhu a hlavně…po porodu si najít na cvičení aspoň 15 min, aby svaly neochably a páteř se tak nezhroutila (můj případ). Kdybych cvičila před a hlavně po těhu, nebyla bych na to ted dojela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
21.9.16 14:08

@Jaňulinečka3 ahoj, muzu se jen zeptat jak těhotenství dopadlo a jak to teď zvladate? Já mám také tři děti a těžkou skoliózu. Ovšem je mi 26 a ještě bych si ráda někdy tak dva sviště pořídila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.4.17 20:06

@toja Dobrý den, sice je už rok 2017 ale ráda bych se zapojila do vaší konverzace. Je mi 17 a už ve školce byla u mě a mého dvojčete zjištěna skolióza, já měla před operací dvě velké křivky cca 1. okolo 60 stupňů 2. okolo 35 a dvě malé, sestra jen jednu okolo 75 a malou pod ní. Ač jsme jako malé strávily každé odpoledne na rehabilitacích cvičily jsme po večerech doma a ráno s námi máma zkoušela cvičit také zkusily jsme různé cviky a metody ale nepomáhalo to, v druhé třídě jsme musely začít nosit korzety celé noci jsem si protrpěla v křečích protože naše skolióza byl jedna z těch co nejde spravit, rodiče to stálo dost sil mám pomoct ale nepodařilo se. co si vzpomínám tak jako malá jsem brečela v postýlce a ptala jsem se někoho kdo poslouchá ať už boha nebo někoho jiného proč já? proč to ta bolí? co jsem udělala? strašně to bolelo měli jsme ho nosit 23h denně, nic nepomohlo tak jsme nakonec před 4 roky šly na operaci horší bolest už asi v životě nezažiji nebo v to alespoň doufám, záda mě často bolí do teď a lituji všeho co jsem nestihla udělat před operací strašně mě mrzí že mě to tak omezilo, neohnu se rotace také ne nesmím rychle běhat doskakovat a namáhat záda. Když mám doktor říkal co všechno můžeme nebo ne tak u mě se speciálně zmínil že by mi těhotenství nedoporučoval nevím jako to mám brát každopádně počkám si alespoň 10 let tak jako tak snad se to vyvine :) Dítě cítí bolest stejně jako dospělí a možná to není fyzická bolest ale ta duševní určitě, často jsem z toho sklíčená do teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.17 20:16

@Suldynka ahoj to je mi moc líto. Bohužel u vás byla asi vada genetická, pokud si to pamatujes už jako dítě, zes mdlá bolesti… :hug: :hug:
Mrzí mě, že ti nedoporučili těhotenství. Ale zkusila bych se zeptat i jiných lékařů, co si o tom myslí. Mě taky v pubertě říkali, že bych nemusela děti odnosit. Na páteři má 3 zakřivení 25-25-35 stupňů. Bolí mě zatím jen těch 35 st. v bederce.ale víš co… mám 3 zdravé děti!!! Záda mě bolí každý den. Opravdu bych se zkusila poptat i jinde. Na fb je skupina Skolióza páteře - operace následky… tam je náš hodně. I holciny po operacích. Jedná měla 2 křivky po 80 stupních, velké bolesti a po operaci ji řekli, že otěhotnět může. Já být tebou Nečekám 10 let, tělo zatím zestárne a bude to jen horší…

• Citovat
  • Upravit
2
26.4.17 20:57

Děkuji za povzbuzení, snad se vydaří :) a doufám že Vás ta bolest brzy přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.8.17 11:41

Ahoj, mohly byste sem prosím dát odkaz na skupinu na fb? Nemůžu ji najít. Moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.8.17 11:52

Čtu tady diskuzi a je to těžké. Mám skoliozu 65st. Je mi 35. Miminko jsem moc chtěla a ničeho nelituji. Je to ta největší láska na světě. Ale snadné to není. Těhotenství bylo úplně v pohode. Za to teď to nošení, kojení. Záda prostě bolí a trpí. Opravdu je dobre vedet, do ceho jdete. Četla jsem příspěvek maminky, která se po porodu rozhodla pro operaci. Dlouho rehabilitovala. A maly syn ji pak ani nepoznal. Z toho mi je smutno. Male dite potrebuje nejvic maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.17 13:35

Doporučuju začít cvičit hned! pilates třeba a pokračovat v těhotenství. V těhotenství záda dostanou fakt hodně zabrat.

• Citovat
  • Upravit
413
25.8.17 14:36

Ahoj, neboj se toho. Já mám taky velkou skoliozu a mám 3 zdravé děti za poměrně krátkou dobu od sebe. Hlavní je fakt posilovat. Ale to si načteš předem. A třeba si jen pro svůj klid zajdi na rentgen a k ortopedovi. Těhotní se i s horšíma věcma. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
25.8.17 14:36

Ahoj, neboj se toho. Já mám taky velkou skoliozu a mám 3 zdravé děti za poměrně krátkou dobu od sebe. Hlavní je fakt posilovat. Ale to si načteš předem. A třeba si jen pro svůj klid zajdi na rentgen a k ortopedovi. Těhotní se i s horšíma věcma. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
29.3.20 19:53

Ahoj, chci se zeptat. Jako malá jsem chodila na ortopedii a parkrat na rehabky kvůli skolioze. Teď už jsem tam zhruba tak 10 let nebyla. Byla jste si některá pro nějaký papír že máte skoliózu aby v porodnici o tom věděli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí