Těhotenství v 18 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
4.5.11 19:46

Ahoj,máme podobný problém,já ho mám teda se svou sestrou,už je na začátku 7měsíce a zjistila to před 3týdny,šok,je jí 20l,ale nevíme co s ní je z toho neštastná a neví co má dělat přítele má 3roky,ale ten jde na visokou a ona má ještě rok školy před sebou,podporujeme jí,že to všeci zmáknem a pomůžem jí,nejdřív mluvila o tom,že dá dítě k adopci :twisted: ,hrůza a pak zas,že si to nechá a ted zas adopce,to jí teda nedovolíme ani náhodou,jenže její přítel místo aby jí podpořil tak jí řekl,že neví jestly se k ní po škole ještě vrátí,už nevíme co s ní jak jí přesvědčit,že to zvláde a nebude na to sama!! :roll: už jsem z toho úplně hotová.Termín má 18.7.což je za pár,je to pro ní šok,byla jsem s ní u doktora a bude to chlapeček,mám větší radost jak ona,ale na jednu stranu jí chápu,ale adopce?!!!poradte,my už jsme v koncích :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
4.5.11 20:13

Ahoj Phereniko!
Myslím, že je to pro Tvou sestru asi dost velký šok a musí se s tím srovnat. Zjistit, že je těhotná na začátku 7. měsíce, musí být těžké. Asi bych ji pořád dokola povídala, že společně to zvládnete. Že je to její dítě, které ji potřebuje a tím, že ho dá k adopci o něj navždy přijde. Snad potřebuje jen čas na to se s tím srovnat. Moc držím palečky, ať se sestra rozhodne správně a abyste to společně zvládli. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.5.11 20:30

Moc děkuju,taky si myslím,že je to dost velký šok a doufám,že si to nějak přebere podporujeme jí všichni asi krom jejího přitele,toho zajímá jen on a škola :cry: ,ach jo.Je to paradox protože mě je 28l a nic,takže sestřička mě předběhla,ale každopádně jí musíme přesvědčit za každou cenu,život je samé překvapení :-) .Má prý strach a taky se necítí na to být matka :-( ,no uvidíme,ještě jednou díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
4.5.11 20:42

Tvoje sesrřička by se měla na svého přítele vykašlat. Vím, není to jednoduché, ale chlap, který když se dozví, že bude táta a on myslí jen na sebe - ten nestojí za nic a nebyla by s ním šťastná ani bez mimi. Kdybych byla na místě Tvé sestry a měla takovou sestru jako jsi Ty, byla bych šťastná a že na to všechno se mnou někdo je. Řekni jí, že na to budete dvě. Moc držím palečky, ať všechno dobře dopadne a radujete se z krásného chlapečka! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
4.5.11 21:08
Pherenika píše:
Ahoj,máme podobný problém,já ho mám teda se svou sestrou,už je na začátku 7měsíce a zjistila to před 3týdny,šok,je jí 20l,ale nevíme co s ní je z toho neštastná a neví co má dělat přítele má 3roky,ale ten jde na visokou a ona má ještě rok školy před sebou,podporujeme jí,že to všeci zmáknem a pomůžem jí,nejdřív mluvila o tom,že dá dítě k adopci :twisted: ,hrůza a pak zas,že si to nechá a ted zas adopce,to jí teda nedovolíme ani náhodou,jenže její přítel místo aby jí podpořil tak jí řekl,že neví jestly se k ní po škole ještě vrátí,už nevíme co s ní jak jí přesvědčit,že to zvláde a nebude na to sama!! :roll: už jsem z toho úplně hotová.Termín má 18.7.což je za pár,je to pro ní šok,byla jsem s ní u doktora a bude to chlapeček,mám větší radost jak ona,ale na jednu stranu jí chápu,ale adopce?!!!poradte,my už jsme v koncích :cry:

Ahojky. já si myslím že ono to přijde samo :wink: .
Taky jsem nechtěla dítě ,chtěla jít na potrat .Ale hormony udělaly své , pak ultrazvuky , kopy a vše okolo toho se nedalo abych se nezamilovala a netěšila na malou :wink: .
A mám takhle pár kamarádek co nechtěli dítě,taky už bylo pozdě na potrat , ted jsou za děti rádi a položili by za ně život jako každá matka .

• Citovat
  • Upravit
938
6.5.11 21:29
Pherenika píše:
Ahoj,máme podobný problém,já ho mám teda se svou sestrou,už je na začátku 7měsíce a zjistila to před 3týdny,šok,je jí 20l,ale nevíme co s ní je z toho neštastná a neví co má dělat přítele má 3roky,ale ten jde na visokou a ona má ještě rok školy před sebou,podporujeme jí,že to všeci zmáknem a pomůžem jí,nejdřív mluvila o tom,že dá dítě k adopci :twisted: ,hrůza a pak zas,že si to nechá a ted zas adopce,to jí teda nedovolíme ani náhodou,jenže její přítel místo aby jí podpořil tak jí řekl,že neví jestly se k ní po škole ještě vrátí,už nevíme co s ní jak jí přesvědčit,že to zvláde a nebude na to sama!! :roll: už jsem z toho úplně hotová.Termín má 18.7.což je za pár,je to pro ní šok,byla jsem s ní u doktora a bude to chlapeček,mám větší radost jak ona,ale na jednu stranu jí chápu,ale adopce?!!!poradte,my už jsme v koncích :cry:

zjistila to v 7. mesici? to je teda dost divne :-? ona si stejně děvčica nakonec udělá to, co bude chtít a to bude nejlepší, nemůžete ji přece do ničeho nutit…právě její rozhodnutí, ať už bude jakékoliv, bude to správné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.5.11 22:00

bohužel ano,menstruovala normal bříško žádný až ted ona je hubená jak lunt,ale myslím,že už to snad bere obrat-aspon to tak vypadá,ale každopádně všem moc děkuji za názory a podporu.Miminko je malinké má něco málo přez kylo,ale doktor říká,že vše je v pořádku,na konec to bude miláček všech,můj určitě protože já za něj budu bojovat zuby nehty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.5.11 22:43

Ahojky,
já tvojí ségru chápu. Na těhotenství jsem přišla skoro ve 24tt. Byl to šok, připadalo mi to nefér - to, že jsem se nemohla rozhodnout a vlastně jsem byla postavena před hotovou věc. Měla jsem pocit, že se mi zhroutil svět, že mě nikdo nechápe,… Navíc já jsem děti nikdy nechtěla ( a kdy už tak rozhodně ne ve 20..).Napadaly mě blbosti - nelegální potrat, babybox apod.
Upřímně jsem z toho neměla radost…
A teď jsem strašně šťastná, že ho mám. :srdce:
Sice jsem s ním sama, ale mám úžasný rodiče, kteří mě moc podpořili a moc mi pomohla jedna paní doktorka.
Mělo tak to tak prostě být.
Ségra bude taky v pohodě. Důležitý je, že má ve vás oporu. :-)
Držím palce :kytka:

Pherenika píše:
bohužel ano,menstruovala normal bříško žádný až ted ona je hubená jak lunt,ale myslím,že už to snad bere obrat-aspon to tak vypadá,ale každopádně všem moc děkuji za názory a podporu.Miminko je malinké má něco málo přez kylo,ale doktor říká,že vše je v pořádku,na konec to bude miláček všech,můj určitě protože já za něj budu bojovat zuby nehty :hug:
  • Citovat
  • Upravit
29
9.5.11 21:01

Tak je vše dobré sestra se rozhodla,nechat si malího,uf :-D,myslím,že to bylo asi tím šokem a že se jí to vše rozleželo,tak ted už se budeme jen těšit na prcka a hlaně aby byl zdravej :hug:jinak všem moc děkuji za podporu :kytka: Nika :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.5.11 21:07

Tak si to tady čtu a napadá mě jeden nádhernej citát, co jsem kdesi četla: „Když dáš dítě pryč, budeš toho minimálně jednou v budoucnosti litovat, když si jej necháš, nebudeš litovat nikdy.“ :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.5.11 21:13
:-D :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
9.5.11 21:20
Dorka_X píše:
Tak si to tady čtu a napadá mě jeden nádhernej citát, co jsem kdesi četla: „Když dáš dítě pryč, budeš toho minimálně jednou v budoucnosti litovat, když si jej necháš, nebudeš litovat nikdy.“ :srdce: :srdce: :srdce:

to je krásný :palec: :wink:

• Citovat
  • Upravit
457
10.5.11 18:07

Tak to je super, že si miminko nechá. Určitě Ti spadl kámen ze srdce. Moc přeju Tobě i sestřičce jen to nej a hlavně zdravého mimíska. Opatrujte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.11 21:11

Markéta

Ahoj,

přidám jen svůj názor, svůj postoj k této situaci.

Dítě bych si přála už od svých necelých 19 let.V té době jsem měla nedodělanou maturitu.
Ale věděla jsem, že je ještě brzo,nejdřív sem chtěla dodělat si maturitu,mít nějakou praxi a zařídit si bydlení,vdát se atd..
před pár měsícema mi byla 22 let, přítele mám už 3,5 roku,oba pracujeme,budeme se stěhovat snad už brzy,do našeho hnízděčka.
Vím, i kdyby jsme měli dítě už předtím,jeho rodina by se o nás postarala,ale to sem nechtěla.
I když bych ho šíleně chtěla,vím, že na to ještě není vhodná doba,vím to …
Taky, mám ráda značkové oblečení,rádi jezdíme na dovolené, nechci, abych musela při kupování výbavičky pořád koukat na cenovky.
Je to asi věc názoru a každý má svůj život, ale taky mě to trápí když bych chtěla..
Ale samozřejmě,potraty neodsuzuju,ale taky bych nešla.

Jen můj příspěvek. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29
12.5.11 07:13

Díky za názor,problém je v tom,že v dnešní době nebude vhodná doba nikdy,tak to je a bude,já taky pořád čekám na vhodnou dobu a už mi je 28l,doufám,že se vůbec dočkám protože polovina mích kamarádek pořád čeká a čeká a ted když už by chtěly tak zjistily,že jim to tak nějak nejde :cry:a pokouší se o umělé,takže já doufám,že i já to do 30l stihnu s přítelem jsme 10l,což už je celkem dlouho,čas letí jako blázen :-D hezký den Nika :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí