Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky nastávající maminky
Od pondělí začínám 27tt.Najdou se tu další maminky????
Jak se cítíte mamči?Já chrápu,bolí mě v tříslech(vazy),mám těhot.cukrovku a křeč.žílu na noze…Ach jo…
Snad jsem na něco nezapoměla
![]()
tak já jsem v 19tt a jen mě bolí žebra
jinak jsem po chřipce.Jsem zvědavá jak mi bude ve tvém týdnu,když už teď mě bolí žebra a záda ![]()
ahojky, já začnu 27t ve čtvrtek
chrápání je prý v těhu normální, kvůli hormonům ,tak neboj, zase se toho zbavíš:-) jinak já mám taky zjištěnej cukr
ale jdu na nový test na konci měsíce, tak uvidíme,ale dietu držím i tak
jinka jsem tak nějak zatím v poho a nabrala jsem asi 6kg ![]()
Pavučinka píše:Ahojky nastávající maminky
Jak se cítíte mamči?Já chrápu,bolí mě v tříslech(vazy),mám těhot.cukrovku a křeč.žílu na noze…Ach jo…
![]()
ahojky, ja zacala ve ctrvtek 28tt..od zacatku tehu me pali zaha, mam problemy ze spanim a obcas me chytaji krece do nohou-na to mam Magnezko.. ![]()
Ahojky,já jsem dnes 27+3.A od začátku těhu trpím na zvedání žaludku a teď se mi pomalu přidává bolesti kyčlí-nemůžu ani ležet na boku,strašlivě mě bolej kosti, samozřejmě záda a šíleně mi natýkají lýtka.
Už se těším až to budu mít za sebou
![]()
werunqa píše:Pavučinka píše:ahojky, ja zacala ve ctrvtek 28tt..od zacatku tehu me pali zaha, mam problemy ze spanim a obcas me chytaji krece do nohou-na to mam Magnezko..Ahojky nastávající maminky
![]()
na žáhu mi pomáhá Rennie ![]()
překvapení píše:werunqa píše:na žáhu mi pomáhá RenniePavučinka píše:ahojky, ja zacala ve ctrvtek 28tt..od zacatku tehu me pali zaha, mam problemy ze spanim a obcas me chytaji krece do nohou-na to mam Magnezko..Ahojky nastávající maminky
![]()
to ja vim
, nekomu taky mleko-ale to ja nesnasim ![]()
Já asi snad ani nebudu psát, co všechno mě trápí
dnes začínám 38. týden ![]()
Pavučinka píše:Ahojky nastávající maminky
![]()
Já jsem 28tt +2 a cítím se tak nějak nafoukle
Pálí mě žáha snad už po každém jídle
občas mám křeč v noze a bývá mi na omdlití.
Už aby bylo jaro a mimčo už bylo venku. ![]()
Ja jsem 27+4, boli me kycle, takze se porad v noci prevracim, na zadech spat nemuzu, spatne se mi dycha. Paleni zahy je taky pecka, mela jsem to uz pred tehu, ale ted je to extrem.
Pomaha mi horky mliko
Taky me posledni asi dva dny picha u pupiku, mala tam ma asi kolinko, nevim.. Nohy mi zatim nenatekaji, ale snubak ani zasnubak uz nenosim, uz jsou moc na fest
Celulitidu mam az na zada, pribrala jsem uz 13,5 kg.. a to se nepreziram.. Ale i presto vsechno si to uzivam a moc se na nasi dcerusku tesim
, jen uz by mohl byt tak duben, jsem doma a moc to neutika.. Co vybavicka, co uz mate? ![]()
Ahojky
Mě nejvíce trápí vazy,užívám sice Magnezium,ale nic moc
Pálení žáhy zatím nemám,ale kdoví
Jinak jsem přibrala 6kg,což je ucházející.Hodně cítím,když se malý třeba jinak otočí a podobně…
Ve 24tt vážil 748g
Jinak je to takový malý kopálista
Minulý týden jsem měla na sobě zateplené kalhoty když jsem jela na chirurgii a nejsem si jista,kdy mi ty kalhoty ruply v rozkroku
Snad to nebylo dříve než jsem dojela domů…
Přibrala jsem na stehnech,no jono
Chtěla bych se podívat do nějakého dět.bazárku v Brně,ale nevím,kam zajít,protože jsem se do Brna přistěhovala…
A ty už máš Neddy něco nakoupené???? ![]()
Ja beru magnezko na tvrdnuti briska, ale kdyz treba varim nebo jsem nekde venku, tvrdne mi tak jako tak.. no, chce to se setrit. 6kg? To je parada
Ja pocitam, ze tech 20kg navic mit budu.. Jinak nase princezna mela ve 24+3 903 g..
Zadny prcek to asi nebude, manzel mel pri narozeni bezmala 5kg a celkove se u nich v rodine rodi velka miminka, tak jsem zvedava.. Ja mela 3.85, coz mi prijde standartni.. Jinak my uz mame nejake oblecky, zatim kupujeme jen na jaro/leto, pze si netroufame odhadnout jak bude mala pak velka.. Postylku i kocarek uz taky mame.
Teda, postylka je u tchanovcu a kocarek nam teprve prijde na prodejnu. Kocarek bysme tak brzy nekupovali, ale moc se nam libil, nejen vzhledem, ale i cenou (trojkomb.za 8350), navic jsme si na nej vybrali i trochu jinou konstrukci, prisla nam lepsi, bytelnejsi, proto nam teprve prijde, musi udelat vymenu. Do porodu muze zustat na prodejne, tak si ho tam nechame.
Jinak vetsinu veci mame po jedne holcicce od nas z rodiny, pak hodne z bazarku a par novych kousku.. Rikam si, preci jen mame jeste tri mesice, ale kdyz se vidim, jak uz se ted valim, nechtela jsem to nechat na posl.chvili
A co ty?
Tak to se budu muset rozhýbat a začít pomalu shánět věcičky atd.
To vypadá na větší miminko…
Další kontrola mě čeká 20.února.To bude zase čekání
Skoro celé dvě hodiny
Budou mi aplikovat Rhesonativ kvůli protilátkám.Další kontrolu mám 27.února na Kardiologii…Mimčo má vroz.srdeč.vadu a tak jsem pod dohledem.
Ty tři měsíce utečou jako nic
Kdy máš termín porodu ![]()
Koukam, ze to nemas vubec jednoduchy
A kdy ti zjistili tu vadu? Miminko bude pak muset na operaci nebo bude „jen“ pod dohledem? Drzim moc palce, at vam vsechno dobre dopadne
Termin mam 9.kvetna, ja doufam, ze to utece, uz se nemuzu dockat. Ale taky mam porad strach, aby byla mala v poradku, aby se nic nestalo pri porodu, atd.. Jinak ja mam poradnu tenhle tyden, 16. A 14. jdu na tehu masaz, tak snad trochu povoli ta zada..