Těhotenství, neschopenka a konec pracovní smlouvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
25.7.16 09:30

@mag @nelamh Tak jo, muzou… :D Ani jsem nestihla odejit na neschopenku. A k 31.7. mi zrusili smlouvu ve zkusebni dobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
25.7.16 17:28

Tady z tech zakonu a vsech veci kolem mam normalne husi kuzi. Uz ted kdyz jsem druhy a neco mesic na neschopence litam a zjistuju jak na davky, protoze ono po skoro trech mesicich bez penez uz mi bylo divne co se deje, myslela jsem, ze vse resi zamestnavatel, ale on na me jeste bekne, ze to neni jeho starost…no a co pak a co potom to jeste bude zajimave nemluve tez o koncici smouve 8o..brr vubec nic nevim :) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
25.7.16 18:57

@pesfilipes :roll: holt proc by si drzeli zamestnance, ktery je na tri roky out, jako zamestnavatel bych to taky udelala, pokud bych o toho zamestnance z nejakeho duvodu extremne nestala. Tak se drzte, mimco je dulezitejsi nez prace! :kytka:
@Adelcatch :lol: co proboha obihate? Na neschopence prece akorat donesete/poslete od doktora kazdy mesic papir zamestnavateli o trvani PN a padla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
25.7.16 19:16

@nelamh ono ja nemarodim kazdy den ale poprve a tak jsem nevedela co a jak. Kazdopadne donest zamestnavateli od dr papir jsem myslela ze staci ale kdyz jsem nedostala od nikoho zadne penize musela jsem zase za sefem a radej jsem papiry vyplnila sama a zanesla osobne na socialku. Je to o ucetni a tahle moc nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.7.16 21:07

dotaz na neschopenku

Prosím o radu. Je mi 35let a jsem poprvé těhotná-12 týden těhotenství. Vše je v naprostém pořádku, kromě únavy, která k tomu patří. Pracuji v přímé péči u těžce postižených dětí a všichni z mého okolí(rodiče, prarodiče, manžel, kamarádky)mi říkají, že bych měla jít na neschopenku a do práce se již nevracet. Hlavně kvůli infekcím(ani jsem neměla neštovice) Jak mohu dostat neschopenku, když mi nic není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.7.16 08:20

@nelamh Vsak ja to taky tak beru, ze jsem pro ne neperspektivni. Navic jsem tu jako zastup takze ani bych se stejne nemela kam vratit. A ted je pro me priorita mimco :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
26.7.16 09:17

@Adelcatch :? Nekdy me ti ucetni fakt fascinuji, nectu to poprve, ze se toto nekomu stalo. Pritom je to jejich prace… @Veverka7 no,tot otazka. Duvod pro neschopenku to neni, ale neznam doktora, ktery by Vam ji nevystavil, kdyz to takto vysvetlite. U nas v ZS se tedy neodchazelo automaticky, ale vedeni (i po domluve s mistni lekarkou) tehotne informovalo o prave probihajicich nemocech. Kvuli nestovicim tedy nikdo na PN neodesel, ale priusnice a pata nemoc duvodem byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.7.16 10:44

@nelamh …myslete si na vsechno sama :lol: nastesti uz mam vse zarizene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.12.16 18:21

Podobný problem

Ahojte holky, potřebovala bych poradit v teto oblasti. Mam podobny problém. Od 11.3 jsem nastoupila do práce, předtím jsem byla studentka. Na neschopenku jsem nastoupila od 20.9 kvůli špatne práci a zdrav. komplikacím na začátku těhotenství. 28. února mi končí smlouva a termín mam konec dubna/ začátek května. Musím po skončení smlouvy někam zajít, něco do porodu zařídit, nebo se někde nahlásit?
Doufám že sem dala všechny potřebné informace :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.12.16 19:24

@vevik3 lékař ti vyplní tiskopis pro PPM, s tím je třeba zajít na OSSP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
1.12.16 19:31

@matkabagristy jestli se můžu zeptat, kdy to lékař vyplňuje? já jsem na rizikovém těhotenství, takže na neschopence, smlouva v práci mi skončila posledního října a doktorka o tom ví, ale o žádných papírech nemluvila ani nic nevyplňovala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.12.16 19:35

@Verča 223 8-6 týdnů před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.12.16 19:43

A já dostanu PPM? Vůbec právě nevím jak to zjistit když jsem předtím byla ve škole a v podstatě je to můj první rok zaměstnání a ještě k tomu od puky neschopenka :/ sem z tomu ho všeho úplně jelen :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
1.12.16 19:49

@vevik3 pokud jsi skončila studium úspěšně, nárok na PPm bys měla mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.12.16 19:51

@vevik3 Nárok na PPM mít budeš, i neschopenka se počítá do těch nutných 270 dní, pokud ti běží smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí