Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pavla.velova a proc Ti nevyhovovala? Prave proto se musi telo dat do poradku a asi je zmatene. Pockala bych 2-3 tydny a kdyz nedorazi, zasla k doktorce. Po vysazeni je to fakt normalni.
@pavla.velova můžeš to mít i rozhozené po vysazení HA a mohla být posunutá ovulace…já po vysazení měla cykly i kolem 40 i více dní, než se to urovnalo…jinak určitě ti to poví jen doktor ![]()
Vysadila jsem pred mesicem a pul HT a na menses cekam doted… no, ale nejak se chranite ne? nebo proc mas pocit, ze muzes byt v tom? davate bacha? ![]()
Tak já po vysazení MS dostala ale bacha no dáváme si ale žádná ochrana
@pavla.velova a tu MS jsi dostala po dobrani vsech pilulek a tahle je druha nebo jak? Pokud ano, tak ta prvni se nepocita, byla umela z vysazeni.
@blumen no vysadila jsem jí po dobrání asi na začátku září a pak jsem dostala MS 28.10 a od te doby nic. mám pořád chutě když si dám slané tak mám chut na sladké a naopak jako kdybych to měla dostat takovéhle chute mám vždy před tím než to dostanu a vím že do týdne to příjde a ted skoro 14 dní nic a několikrát jsem cejtila malé pobolívání na levé straně v podbříšku tak nevím.
@pavla.velova tak to se ta MS, kterou jsi mela, opravdu nepocita. Tahle muze prijit pozdeji, klidne za ty dva mesice. Ja bych asi ani deiv na gyndu nesla, chce to cas. Jestli Te ted boli vajecnik, tak se treba blizi teprve ovulace, po ovulaci dorazi MS vetsinou za 14 dni. Pokud mas negativni test, tak se o tehotenstvi nebude jednat, spise to budou ty rozhazene hormony.
Ja teda dostala MS i po vysazeni HA (brala jsem ji 8 let) vzdy presne, ale kazde telo reaguje po vysazeni jinak. Vydrz…
Chtěla bych poprosit o Váš rozumný názor, je mi 22 let a studuji VŠ. Za necelý měsíc mám státnice, proto mám celkem strach udělat si těhotenský test, protože když by byl pozitivní, tak bych takový nátlak psychicky nezvládla. Po 6 letech jsem vysadila HA, první měsíčky pak přišly po 35 dnech, pak se mi délka cyklu upravila na nějakých 26-28 dnů. HA neberu 4 měsíce a s partnerem jsme nezodpovědně zvolili jako ochranu přerušovaný sex. K dnešnímu dni mám 5 den zpoždění (délku cyklu počítám 28 dní), ale nevolnost, bolest bradavek, hlavy a v podbříšku se dostavily jako by měly přijít měsíčky, ty jsem ale vůbec nedostala a bolesti až na bradavky také pominuly. Když jsem si četla podobné diskuze, tak jsem si uvědomila, že náladovost, pohyby střev a zácpu mám také. Měl někdo podobné problémy, které se vyžešily dřív, než za 9 měsíců?
Já se modlím, ať jde jen o nějakou změnu hormonů a že se menstruace brzo dostaví.
@Kamca147 píše:
Chtěla bych poprosit o Váš rozumný názor, je mi 22 let a studuji VŠ. Za necelý měsíc mám státnice, proto mám celkem strach udělat si těhotenský test, protože když by byl pozitivní, tak bych takový nátlak psychicky nezvládla. Po 6 letech jsem vysadila HA, první měsíčky pak přišly po 35 dnech, pak se mi délka cyklu upravila na nějakých 26-28 dnů. HA neberu 4 měsíce a s partnerem jsme nezodpovědně zvolili jako ochranu přerušovaný sex. K dnešnímu dni mám 5 den zpoždění (délku cyklu počítám 28 dní), ale nevolnost, bolest bradavek, hlavy a v podbříšku se dostavily jako by měly přijít měsíčky, ty jsem ale vůbec nedostala a bolesti až na bradavky také pominuly. Když jsem si četla podobné diskuze, tak jsem si uvědomila, že náladovost, pohyby střev a zácpu mám také. Měl někdo podobné problémy, které se vyžešily dřív, než za 9 měsíců?Já se modlím, ať jde jen o nějakou změnu hormonů a že se menstruace brzo dostaví.
myslim ze by bylo nejlepsi si udelat test, protoze priznaky na pozitivni tehotenstvi mas ale na druhou stranu to muze byt jen psych.Ja ve u obou uplne ze zacatku nemela zadne jine Zmeny jen jako pred Ms, naladovost, prsa, bolesti v podbrisku, nekdy mi bylo tak. lehce zle od zaludku - takze muzes byt a nemusis. Drzim palce at vse vyjde jak si prejes!
Udelej si test, uz by ti mel. jasne ukazat ![]()
Tak to ti fakt nikdo nerekne ![]()
a asi bych si radeji udelala test hned nez byla jeste mesic ve stresu z toho " co kdyby". mozna tehotna nejsi, MS se nedostavila kvuli stresu ze zkousek a zbytecne se bude mesic sledovat a nervovat.
jestli se ti do statnic MS nedostavi, tak budes silet tak jako tak.
Hele a kdyz tak lepsi otehotnet tesne pred statnicema nez treba v prvaku, ne? ![]()
Ty „mĕsíčky“ jsou roztomilé ![]()
Jinak myslím, že máš jen zpoždĕní kvůli delšímu cyklu a taky ze stresu ![]()
Holky moc děkuji, zítra zkusím test. Hned se mi bude lépe usínat, ještě jednou děkuji za rady.
Určitě ti bude líp, když si ten test uděláš teď a budeš mít měsíc na to, aby ses s tím srovnala. Kdybys to nedostala i do těch státnic, tak už by ti to v tý hlavě stejně bylo jasný (i když by to furt nemuselo být těhotenství) a byla bys vypsychlá ještě víc ![]()
Mam dotaz, posledni den menstruace jsem měla 12.4, pak jsme s přítelem měli několikrát sex. Za posledni dva dny me strasne bolí prsa, břicho a neni mi dobre ale test jeste nevyšel. Je možné, ze jsem tehotna? Mam raději jeste počkat jestli přijde menstruace? Mockrát děkuji za rady