Těhotná a nikdy jsem nebyla u gynekologa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1047
21.9.21 07:43

@DandátkoP on ne každý má matku, která ho v 15 objedná. Ta moje se v 18 divila, že tam jdu dobrovolně a diví se do dneška, že chodím každý rok na prevenci. Matka je ten tip, že od porodu tam nic nepotřebuje, tak co by tam hledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 07:45
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Je mi 38 let.
Nikdy jsem nebyla na gyndě. Nějak nebyl důvod…. Dlouhá léta jsem byla sama, bez partnera….
S partnerem jsme pak používali kondom.
Asi dva roky zpět jsme se přestali chránit.
Teď jsem asi v 7 tt.
Vím, že teď už k doktorovi musím.
Najít chlapa/nebo ženskou?
Jak prosím probíhá první vyšetření…?
Strašně moc se stydím a taky bojím….Doufám, že mi dodáte trochu kuráže, a že nedostanu jen čočku…..
Děkuju

No to jsi borka 8o a mohla sis zadelat na dost velky problem treba s cipkem..ja kdybych nechodila na pravidelne kontroly s cipkem..kde me byly zjistene zavazne zmeny, naslednou konizaci..tak uz bych tu nemusela byt. To mi rekl dr..moje nextchyne se vybodla po porodu na kontroly, zacala v 70 krvacet a za pul roku bylo po ni..kdyby chodila pravidelne tak tu s nami je..Je jedno zenska nebo chlap ale pocitej s tim, ze tezce nebudou chapat a dostanes cocku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.21 08:10
@stinga píše:
ale, ale :zed: ano od 15 do 18 je to vina matky, ale od 18 jsi byla dospělá a svéprávná, takže na matku to neházej

Proboha, tak jsem byla pitomá a styděla se, rok od roku víc. Šla jsem tam v 23 letech, připadala si jak kráva. Mámě to vycitam TROCHU, myslela jsem že je jasny jak to myslím. Nevzala mě tam jako dítě. Ani jsme o tom doma nikdy nemluvily, bylo to tabu, asi jako sex. :roll:

• Citovat
  • Upravit
10073
21.9.21 14:48
@AnnieTRoj píše:
Jen taková poznámka. „Díky rakovině“ asi ne, že? Nevěřím, že úmrtí na rakovinu vnímáte pozitivně. V neutrálním či negativním významu se používá kvůli. Váš příspěvek by si mohl leckdo vyložit jinak, než byl zamýšlen.

Děkuji ale nevložila jsem uvozovky :) čili by to bylo myšlené ironicky..snad mě omlouvá fakt, že jsem navíc Slovenka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
21.9.21 15:35

Klid, řekla bych, že je takových daleko víc, je to tvůj život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4388
22.9.21 08:14

Ahoj, jestli jsi ještě nebyla, mám pár rad… :srdce: muž gynekolog je vždy citlivější při vyšetření (jsou i vyjimky, ale muži mívají k ženám větší respekt,), pokud se ale necítíš na gynekologa muže, dej na svůj pocit a vyber si ženu ❤️️ spousta gynekologu má hodnocení na googlu, hledej laskavý přístup ❤️️je možné, že v nejbližší blízkosti lékař nepřijímá, začni hledat :srdce: doporučení k první návštěvě…neber si šaty, vezmi si třeba legíny a sukni, legíny odložíš v kabince, sukně zůstává, může být i dlouhá. Budeš mít vaginální vyšetření na lůžku-koze, vaginální vyšetření ultrazvukem a měli by ti i zkontrolovat prsa jako prevenci rakoviny. Nic
z toho nebolí. Za vyšetření plastovými jednorázovými zrcadly se většinou platí pár desítek korun, neplatí těhotné. Protože nemáš těhotenství potvrzené lékařem, je tvá první návštěva vedena jako netěhotná. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.21 11:43
@Anonymní píše:
Proboha, tak jsem byla pitomá a styděla se, rok od roku víc. Šla jsem tam v 23 letech, připadala si jak kráva. Mámě to vycitam TROCHU, myslela jsem že je jasny jak to myslím. Nevzala mě tam jako dítě. Ani jsme o tom doma nikdy nemluvily, bylo to tabu, asi jako sex. :roll:

Já byla poprvé na gyndě s mámou ve 14 po slepáku a na dlouho mě to taky přesvědčilo o tom, že to nebude můj oblíbený lékař. Ale když člověk zjistí, co všechno se může stát, raději tam jde. A máma mě nikam taky nehonila, tou dobou měla jiné starosti.

Proto u syna nikdy takovou chybu neudělám. V prevenci. Na gyndu ho nepovedu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.21 11:45
@Skaiqy píše:
Děkuji ale nevložila jsem uvozovky :) čili by to bylo myšlené ironicky..snad mě omlouvá fakt, že jsem navíc Slovenka ;)

A ve slovenčině se používá vďaka rakovině? Asi ne. Ale bývají tady větší hrubice ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.21 12:03

Na gynekologa se optej kamarádek. Někde berou, někde mají plno, někde neberou těhotné… Gynekologů (dobrých) je nedostatek jako všech lékařů.

Doktor tě patrne jen poučí o prevenci, kterou by jsi neměla zanedbávat.
Moje máma nebyla u gynekola od posledního porodu - skoro 30let. No dostala céres, ale to jen proto že její matka měla rakovinu spodku. A byla několikrát upozorěna, že musí chodit. Naštěstí to co jí našli nebylo nic. Ale vyděsilo ji to dost, aby začala chodit pravidelně

• Citovat
  • Upravit
4928
22.9.21 12:18

Tohle je klasická situace, kdy je to rok od roku horší a trapnější, tak se to pořád odkládá, že jo? :hug: Si pokaždé vzpomenu, že poprvé v životě jsem to zažila jako dítě při vracení knih do knihovny a dnes se taky s jedním takovým šíleným restem - který bych tady v životě nepřiznala mimochodem :P - peru a ne a ne se dokopat - a to nejsem blbá, nezodpovědná ani líná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
22.9.21 12:21
@MrsNorris píše:
Tohle je klasická situace, kdy je to rok od roku horší a trapnější, tak se to pořád odkládá, že jo? :hug: Si pokaždé vzpomenu, že poprvé v životě jsem to zažila jako dítě při vracení knih do knihovny a dnes se taky s jedním takovým šíleným restem - který bych tady v životě nepřiznala mimochodem :P - peru a ne a ne se dokopat - a to nejsem blbá, nezodpovědná ani líná.

u nás mají vedle knihovny takový box na vracení knih, to by se ti určitě hodilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
22.9.21 12:23
@stinga píše:
u nás mají vedle knihovny takový box na vracení knih, to by se ti určitě hodilo

Jj, měla bych o noční můru z dětství míň. My měli ještě takovou knihovnici, co kontrolovala všechno po stránkách a nakonec ohlásila částku, kterou máme vysypat za poškození. :,( :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.9.21 12:31

Záleží co si najdeš za doktora. Někteří jsou v pohodě, jiní jsou na pěst.
Zeptej se kamarádek, jestli nemají nějakého oblíbeného v okolí. Ono je to v zásadě jedno, jestli jde o chlapa nebo ženskou, spíš záleží na tom, jestli si sednete povahově.
Pozor jenom na nějaké ty už velmi staré gynekoložky, ty se s tím totiž vůbec necrcají a vyšetření pak nejsou úplně příjemné.
U nás se v ordinaci prostřídala spousta doktorů (ordinují tam 3 a pak tam jednu dobu bylo hodně zástupů.) A nejspokojenější jsem u svého doktora.

Vem na sebe delší tričko, nebo svetr. Něco délkou pod zadek, až se svlékneš v kabince a nebudou tam mít třeba ty jednorázové papírové sukýnky, ať ti to není nepříjemné.
Jinak ti tam prvně strčí vaginální ultrazvuk - taková tenká tyčka, potvrdí těhotenství, zkontroluje všechno okolo. A taky ti nejspíš udělá stěry - dá ti tam zrcátko - jenom takové nepříjemné to je ale žádná katastrofa.
No a pak se s tebou domluví na dalších kontrolách.
Před prvním těhotenstvím jsem ty kontroly nenáviděla a umírala u nich studem. No ale během těhotenství těch kontrol bylo tolik, že jsem tak nějak otupěla. A po tom druhém těhotenství už to neřeším vůbec. Si tam přijdu pokecat, s doktorem si zavtipkujem a jdu domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.9.21 12:31
@MrsNorris píše:
Jj, měla bych o noční můru z dětství míň. My měli ještě takovou knihovnici, co kontrolovala všechno po stránkách a nakonec ohlásila částku, kterou máme vysypat za poškození. :,( :P

To mi připomnělo situaci, kdy štěně poškodilo objemný svazek Buddenbrookovi od Manna a já se do knihovny dokopala až po několika výzvách. Muselo mi být už aspoň 15 a taky jsem to nesmyslně odkládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
22.9.21 14:29

Jop, to mi připomíná moji tchýni - od přechodu na gyndě nebyla (a to ho měla ve 45) protože co by tam kdo hledal. Teď jí bude 70. Slovo mamograf nabo samoprohlížení je pro ni sprosté slovo. Její matka zemřela na rakovinu prsu, ona sama je riziková skupina… No prostě hrůza.

Zakladatelko hlavu ti nikdo neutrhne, já se přestěhovala a zjistila, že jsem těhotná. Tak jsem volala prvnímu gynekologovi, kterého jsem našla. Asi jsem působila dost zoufale, protože mě nejdříve odmítli, ale když jsem jim řekla, že jsem těhotná, tak mi sestřička řekla, ať teda přijdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí