Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V pondělí na krev a v úterý kontrolní ultrazvuk, kdyby něco do nemocnice
elisenka píše:
V sobotu po pohlavním styku,jen trošku,pak ne.Tak jsem tam v pondělí šla, byl tam jiný doktor a viděl gestační váček, ale ještě ne srdíčko.Doktor dnes neviděl nic a říkal,že se tamten mohl splést a zaměnit krevní skvrnu za gestační váček.
Jé tak vyčkej, třeba se jeden z doktorů spletl. Vím, že čekání je těžké, ale asi nic jiného nezbyde… ![]()
s tím potratem teda nevím, já potratila 3× a vždy jsem šíleně krvácela a byly bolesti a to ikdyž jsem potratila krátce po otěhotnění . . .
opravdu nezbývá než čekat a kdyby něco jet do nemocnice, to mimoděložní tady může být
Já opravdu jen po styku a deset minut na to nic a ni další den. Žádné bolesti nemám, nic mi není
Ještě mě napadá zamlklé těhu…
Každopádně t držím palečky, aby to dobře dopadlo! Drž se! ![]()
eli já včera v krvi hodnota 2000 a nic.Dnes 3000 a váček,mrkni na mou včerejší diskuzi mimoděložní těhotenství
no jeden z doktorů se musel splést - teď je otázkou který, je tolik příběhů, kdy se těhu nepotvrdilo a přesto tam bylo! Dobře to dopadne, neboj! ![]()
chce to čas.. já měla váček už v den své očekávané menstruace.. asi záleží na doktorovi a na ultrazvuku..
elisenka píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Poslední menstruace 20.7. několik pozitivních testů, HCG v krvi 755 a dnešní ultrazvuk nulový, prý tam nic není a těhotná nejsem. Po příjezdu domů jsem za vteřinu měla opět dvě čárky na testu. Co to znamená?
Ahojky,
tak za 1. těhotná jsi (pozitivní hCG v krvi je jasná známka, to že to zatím není vidět neznamená, že nejsi těhu)
a za 2. hodnota hCG pod 1000 není vidět na ultrazvuku (teda, pokud tvůj gynekolog nemá dělo za několik milionů
)
Já bych zatím žádný závěr nedělala, pokud by si potrácela, hodně by si krvácela, ne jenom trošku po styku. Pokud by se jednalo o zamlklé těhu, tak se to stejně zjistí až po další kontrole hCG v krvi, ale myslím, že na tento závěr je moc brzo.
Co se týče toho, že jeden lékař něco viděl a jeden ne, tak miminka mají občas velké schopnosti se schovat. Nedávno jsem měla na oddělení mamču, kterou viděli 2 lékaři přede mnou a oba viděli 1 miminko se srdíčkem (ležela pro hrozící potrat). Když jsem jí dělala kontrolní sono (vše v rozmezí 1 týdne), tak tam měla krásné dvojčata jak z učebnice. To druhé se prostě na sonu někam schovalo.
Co se nedá úplně vyloučit je mimoděložní těhu, protože pokud není vidět v děloze, tak bohužel vždy může být mimo, takže souhlasím s tím, že pokud by si měla bolesti, nebo zvracení a kolaps, tak okamžitě do nemocnice.
Zatím si dej klidový režim, uvidíš, jaká bude hodnota hCG a sono při další kontrole a držím ti moc palce.
Barča ![]()
Moc děkuji,já už tomu moc nevěřím. Vypadá to na to zamlklé těhotenství. Uvidím,co ukáže ta krev po pondělí. Prý už by měl v tomto období vidět aspoň ten váček.Byl si jistý,že tam nic není. ![]()
Elisenko
Mrzí mně, že tě lékař takto rozhodil. Při hCG 755 na většině ultrazvukových přístrojů není dutinka v děloze vidět (věř mi, dělala jsem nespočet sono vyšetření každý den a vím, o čem, mluvím). Není to ale důvod takto brzo určovat tak závažnou diagnózu jako je zamlklé těhotenství. Je moc důležité myslet pozitivně. Opravdu zatím není nic jasného, a až podle dalšího vyšetření lze usuzovat jak to vypadá. Netrap se tím celý víkend. ![]()
Já jsem nyní ve 40 týdnu a když jsem si těch cca 9 měsíců zpátky dělala těhu test, tak jsem měla hCG 250, za 2 dny 625 a na ultrazvuku nikde nic (ani náznak) a až u hCG 1500 byla vidět mini dutinka na ultrazvuku - to byl 5 týden (viz přiložená fotka - trošku rozmazaná pro obrovské zvětšení).
Barča ![]()