Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosim o radu.Je tu nekdo kdo ma zkusenost s otehotnenim kdyz je zavedene NT? Mam nehormonalni telisko uz patym rokem a vcera jsem si po vynechani MS udelala test, ktery byl okamzite pozitivni. Zkusila jsem hned jeste jeden a dopadl uplne stejne. Dneska pro kontrolu jsem zkusila clearblue test a ukazal mi ze k oplodneni doslo ji pred vice nez tremi tydny.Po vikendu hned zavolam dr.ale do te doby se asi ukousu myslenkama jak to bude dal. Nezazily jste neco podobneho a jak to u vas probihalo? Moc dekuju za odpovedi ![]()
Pokud otěhotníš s NT, tak jsou v zásadě tři varianty. Tělísko vyndat a těhotenství ponechat (je riziko samovolného potratu při vyndání tělíska). Tělísko nechat a těhotenství nechat (je zvýšené riziko infekce a předčasného porodu). Tělísko vyndat a těhotenství ukončit (zákrok by měl být zdarma). Takže si v podstatě rozmysli, která varianta je pro tebe nejschůdnější.
A ještě jsem zapomněla napsat, že u takovéhoto těhotenství je zvýšené riziko, že bude mimoděložní, pak je řešení vcelku jasné, ale návštěvu dr. zbytečně neodkládej, je třeba to ohlídat.
Zalezi co mas v planu no…
jinak obecne u tehotenstvi s teliskem je zvyseny riziko mimodelozniho, takze navstevu lekare bych nenechavala na 7.-8.tyden jak by se normalne melo…
Moje kamarádka je dítě přes nitroděložní tělísko. Její mamě ho vyndavali až po porodu.
Možnosti jsou tři jak píše @zoy. Tak je potřeba se rozhodnou co bude, když těhotenství nebude mimoděložní
Me se to stalo. Telisko mi vyndali a vzapeti jsem samovolne potratila.
@Dorothy77 znám jednu co porodila s nehormonálním tělískem zdravé dítě v termínu, tělísko ji tam dokonce po porodu zůstalo, prý nevadí že je někdy po porodu dávají. Nechala si je pak stejně vytáhnout po šestinedělí
Dekuju za informace, snad me doktor vezme hned v pondeli a uvidime jak to bude vypadat, ale pokud mi da na vyber, ze si mimco muzu nechat s rizikem ktere tohle tehotenstvi prinasi, nevim co bude lepsi. Nedokazu si predstavit ze bych rekla aby mi ho odstranil, ale na druhou stranku uz mam dve male deti. A zrovna s manzelem prochazime rozvodovym rizenim. S pritelem jsme si vcera vzali pujcku a chceme od zakladu predelat byt. Nemam ted zrovna priznive podminky k dalsimu miminku, ale uz ted vim ze nedokazu rict o odstraneni i kdyz je tam riziko potratu a dalsi komplikace
Kazdopadne, moc diky! Musim vydrzet do pondeli a rozhodnout se az mi k tomu dr. rekne vic.
@Dorothy77 ditko by navic i bylo tveho jeste manzela, ale to te nenavadim aby jsi ho dala pryc, ja jsem proti potratum, jen na to upozornuji ![]()
@viky23 O tom uz jsem neco slysela, a nevis jak dlouho se jeste po rozvodu povazuje za dite byvaleho manzela?
@Dorothy77 píše:
@viky23 O tom uz jsem neco slysela, a nevis jak dlouho se jeste po rozvodu povazuje za dite byvaleho manzela?
270 DNÍ
To nevim presne ale uz to tu jedna pani napsala, tak snad to bude pravda
Ono je s tim pak dost papirovani po porodu.Ale zkusenost nemam, ja to taky nevedela az tady z emimina
@Dorothy77 Byla jsem těhu s tělískem, Mudra tělísko vytáhla, dítě se udrželo a porodila jsem ho zdravé, žádné komplikace.