Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych tu nerozebírala varianty negativní, člověk s pozitivním přístupem k věci dokáže lépe reagovat a i kdyby tvůj kamarád zareagoval zle, byla by to jen první reakce, znám případy, kdy chlap byl pro interupci, na ženskou se vykašlal, ale po pár měsících se mu to rozleželo v hlavě a své dítě přijal, některým se rozsvítí, když toho svého drobečka uvidí… A jak říká jedno přísloví:" Všechno jednou dobře dopadne a pokud to dobře nedopadlo, tak to ještě není konec"
. Takže určitě nevěš hlavu, zbytečně se nerozptyluj negativníma myšlenkama - jak kvůli sobě, tak kvůli mimi, škodí to oběma a věř, že vše dopadne tak, jak by jsi si přála i kdyby to nemělo být hned
. Krásný den ![]()
On asi taky nebude uplne normalni, kdyz to do nekoho pusti a nezajima se, jak se to bude resit. Doufam, ze jsi mu nenakecala, ze se chranis jeste jinak?
@Pevca no ja poznam prave tie pripady, ked mlady chlapec siel (navonok) nadsene do miminka, zostahovali sa, a… no on nezmenil ani milimeter sposobov, co mal pred dietatom. Ved bezdetnych kamosov predsa nemoze sklamat a kvoli decku seba obmedzovat ![]()
Není naším údělem soudit, jak dotyčný zareaguje a jak celá situace skončí, já jen říkám, že pozitivní myšlenky přitahují pozitivní události a i kdyby celá situace dopadla nedobře, tak proč se tím trápit a zatěžovat? Je lepší k celé situaci přistupovat s nadějí na dobrý konec než se strachem z konce špatného ![]()
Byla sem v úplně stejný situaci. Nakonec sem ho ani nenechala zapsat do RL a teď sem za to ráda. Obíhá právníky a snaží se malou nějak dostat. Jeho první reakce byla že mě naložil do auta, jedeme prej někam na kafe si o tom promluvit. Houby. Jel mi ukázat nemocnici kam mám jít na potrat.
Pak se vyloženě nestral a řekl mi že je to moje tělo a můj život a ať si s tím dělám co chci.
Rodiče nas obě živili. Teď bydlím s pritelem, čekám další, malá mu říká tati a zarizujeme svatbu.
Několikrát sem si vyčítala že sem na potrat nešla. Je to fakt masakr.
Bejt sama s dítětem je straslive těžký.
I když teď si život bez ní nedokážu představit. Má to spoustu pro a proti a je to strašně důležitý rozhodnutí. Když v RL bude budeš mu ho muset půjčovat a to si třeba já nedovedu představit. Na začátku by mě ani ve snu nenapadlo že malou bídě někdy chtít vidat. A teď mi vyhrožuje tím že mi ji vezme.
Máš nad čim premejslet. Držím palce
@Pevca píše:
Není naším údělem soudit, jak dotyčný zareaguje a jak celá situace skončí, já jen říkám, že pozitivní myšlenky přitahují pozitivní události a i kdyby celá situace dopadla nedobře, tak proč se tím trápit a zatěžovat? Je lepší k celé situaci přistupovat s nadějí na dobrý konec než se strachemb z konce špatného
Je nutne pocitat so zlym koncom. Nie bat sa ho a byt paralyzovana strachom, ale byt pripravena na to, ze to pravdepodobnejsie dopadne zle.
Pocitat s tym, ze moje nadsenie a vsetok pozitivizmus sa odrazi v pozitivnom pristupe sukkamarata zavana minimalne velkym sklamanim.
@Anonymní píše:
Byla sem v úplně stejný situaci. Nakonec sem ho ani nenechala zapsat do RL a teď sem za to ráda. Obíhá právníky a snaží se malou nějak dostat. Jeho první reakce byla že mě naložil do auta, jedeme prej někam na kafe si o tom promluvit. Houby. Jel mi ukázat nemocnici kam mám jít na potrat.
Pak se vyloženě nestral a řekl mi že je to moje tělo a můj život a ať si s tím dělám co chci.
Rodiče nas obě živili. Teď bydlím s pritelem, čekám další, malá mu říká tati a zarizujeme svatbu.
Několikrát sem si vyčítala že sem na potrat nešla. Je to fakt masakr.
Bejt sama s dítětem je straslive těžký.
I když teď si život bez ní nedokážu představit. Má to spoustu pro a proti a je to strašně důležitý rozhodnutí. Když v RL bude budeš mu ho muset půjčovat a to si třeba já nedovedu představit. Na začátku by mě ani ve snu nenapadlo že malou bídě někdy chtít vidat. A teď mi vyhrožuje tím že mi ji vezme.
Máš nad čim premejslet. Držím palce
Ked sa vydas, budes moct zapisat malej do rodneho listu manzela, nie? A tym okamihom bude mat biootec smolika.
U tebe je to o hlubších citech, vztah to nikdy nebyl, bydlí daleko, rád si užívá života, při přerušované souloži jsi ho nenechala vytáhnout - takže jsi na něj očividně chtěla mít páku jak si ho připoutat. Jste hloupí oba. Jinak vsadím se, že nejsi jediná, kterou brousí. Dítě jseš rozhodnutá si nechat, určitě mu to chceš i říct, protože s ním chceš být, jen nevíš jak, aby tě neodkopl, proto se ptáš tady, co na to ostatní. Můj názor je, abys mu to normálně řekla bez zbytečných omáček kolem. Rozhodně počítej s tím, že se mu to líbit nebude, můžeš doufat, že se to jednou změní.
Jinak ze života: bývalý měl spoustu let nej kámošku, nebyla jeho typ, on ji evidentně vždycky přitahoval. Když byli oba dlouho sólo, skončili v posteli, nevím jestli jednou nebo víckrát. Přišla s tím, že je těhotná. On je taky vůl, předpokládám, že se jí neptal jestli má antiko než na to vlítli a ona zas nepovažovala za důležitý mu to říkat. Vím, že on vždy nosí v peněžence 1 kondom, bohužel zůstal nevyužit. Oboum jim je přes 30, jí tikaly hodiny, jeho chtěla a byl k mání. On nezajistil ochranu. Seděli jsme na pivu a on říkal, že chtěl, aby šla na potrat. Ona, že nepůjde a začala ho pronásledovat. Jezdila na akce, které ji nikdy nebavily a koukala tam na něj s tím rostoucím bichem. On tam byl s jinýma „kamarádkama“ a nechápal. Muselo to být pro ni hrozně ponižující, nechápu, že tam lezla. Nikdy jsem ji neměla ráda, ale musím uznaz, že jinak je inteligentní, má VŠ, dobrou práci v soudnictví. S výbavou jí pomáha bývalého máma. On se total distancoval, smazal si i fb, aby ho neotravovala. Ona si zas na fb k jeho fotce dala komentář, že je sketa (předtím tam měla něco o super kámoši). Klukovi je už skoro 6. Nic se nezměnilo. Teda asi jen to, že ona už je taky zahořkláa nestojí o to, aby se s ním kluk stýkal.
Počkala bych minimálně do 10. spíš 12. týdne. Ono spousta těhotenství se nakonec nepovede ![]()
@aleba píše:
Počkala bych minimálně do 10. spíš 12. týdne. Ono spousta těhotenství se nakonec nepovede
Hej Ty si pozitivna ![]()
No oznam mu to určitě, jak to záleží na tobě. Jestli se bojíš, máš telefon, nebo seber odvahu a řekni mu to osobně. Spíš bych počítala s jeho negativní reakcí. Na tvým místě bych se ale spíš bála, co vyleze z krevních testů na pohlavně přenosné choroby, protože mít příležitostný sex s někým, kdo pořád trajdá někde v cizině, bez kondomu.. No to seš teda statečná. Dokážeš si vůbec představit, s kým asi tak může spát jinde?
A ty mu roztáhneš nohy jen tak bez ničeho? ![]()
@NynaNyna A ještě je také důležité, jak se k tomu staví Tví rodiče, budeš je potřebovat. Už jsi jim to řekla? Pokud budeš mít jejich podporu, budeš si daleko jistější v kramflecích.
@Bábi Zlopočasná
Jojo s tím se pocita. Ptaly sme se i právníka a je to jenom pojistka protože na ní nemůže ani teď.
Sme v cizině, on je taky cizinec, takže je to jednodušši. Prostě na ní nemá žádný právo ani když přítel v RL ještě není.
Jenom jak to na začátku vypadalo že nemá zájem o dítě a o tři roky dyl obehava právníky aby jí dostal. Aby se to zakladatelce nestalo taky
@NynaNyna Ahoj, po přečtení diskuse musím napsat, že odpovědnosti bych ho nezbavovala. souložili jste přerušovaně, což není 100 % metoda a on musel tušit, že bys mohla otěhotnět. navíc že jsi si ho „podržela“? jako sorry, ale kdyby to nějak extra nechtěl, tak se vysmýkne, nějak to udělá (pokud ty nejsi korba a on muší váha).
k dotazu - já bych mu napsala mail - informace + návrh termínu schůzky. už jenom proto, že bych se bála první reakce. i v případě vztahů nejen o sexu ta nečekaná zpráva byla příčinou různých „roztomilých“ reakcí („to snad ne!“, „ježiš, to nejde!“ atp.). takhle si to rozmyslí, rozdejchá a promluvit si můžete pak.
taky nemám ráda, když mi někdo nečekaně říká důležitý/šokující informace a hned čeká nějakou reakci.
@NynaNyna a co chces slyset? Oba jste nezodpovedni, jak se delji deti snad uz vis, ne? A on asi taky, ne? Takze nechala sis to do sebe pustit od cloveka s kterym jenom spis a jemu to bylo zrejme jedno. Take jeste existuje postinor.
Takze ted holt budes muset projevit zodpovednost a o dite se postarat. Samozrejme, ze bych mu to rekla, je otec. Mozna te posle do hajz… a jedine co z nej uviidis budou alimenty, ale s tim je potreba pocitat.
Stejne to na me dela dojem, ze to zas tak nevinne z tve strany nebylo a ze doufas, ze ho timhle k sobe pripoutas. Jen ti chci rict, seber, alespon nejakou zodpovednost a postarej se o to dite, jak nejlip umis