Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:Řekni jim to co nejdříve at se s tim stačí srovnat
kattkka- v pátek tam doktorce řeknu ,že si to nechám. Jen nevím, jak to říct mámě a vůbec celé rodině.
kamča.dalmat- on má takové rodiče nerodiče,ale jeho sestřenice měla dítě také nějak v 17 s tím,že jeho babička pomáhala na 100% . Ale to už jsem mu říkala ,že do toho půjdu jen s tím až si snima promluví a budu mít 100 % jistotu ,že budou aspoň trochu stát při nás. Ale každopádně nechci nikoho z rodiny zatěžovat nějakým velkým hlídáním atd.. když to bude moje dítě ,tak se o něj postarám. Nechci nikoho obírat o volný čas a přidělávat starosti ,pokud sám nebude chtít.
už jsem se přihlásila , zakladatelka příspěvku jsem já - karolína ,aby se to nepletlo ![]()
velka zodpovednost,velika..jsi smirena s tim,ze ti prcek vezme hodne volneho casu?jsi vazana,starosti nejen o sebe,prcek na tobe bude závisly,ve vsem..dobre si to promysli.nebude to sranda.
https://www.emimino.cz/…hotna-52912/
https://www.emimino.cz/…etech-42537/
https://www.emimino.cz/…-v-16-49632/
https://www.emimino.cz/…-radu-44678/
Projdi si tyto diskuze. Myslím,ž e tam toho najdeš hodně.
Toho, Že antiko není 100% je důkazem i moje starší.
A můj současný muž dostal od svého otce dobrou radu na téma sex s holkami. :
Uvědom si,že se může stát, že by sis ji musel vzít a nést následky… Zvaž co děláš.
Proto trval, aby jemu i jeho partnerce, se kterou by spal bylo víc, jak 18 let. Na tom nám v mých 16 nakonec vztah vybouchnul. Nechtěl se mnou spát… jen perlička, svého současného muže jsem v 17 opustila kvůli svému bývalému muži.
Ono miminko opravdu není panenka, je to spousta starostí, krmení, pláč plínky, pláč krmení, lezení, hlídání pláč… a nedá se odložit. A to jej jen miminko… opravdu je to docela náročné. Ale jasný,ž e to jsou i veliké radosti.
Mám 2 holky 13 let a druhou 8 měs. a manžel má 8 letou a já chci ještě jedno, ale ono to vše chce svůj čas!!!
Extchýně měla nejstaršího v 17, švagrová v 16 a opravdu je vidět, jak si zpackaly a zkomplikovaly život nedodělanými školami… brzkými starostmi. Z extchýně je opravdu strhaná troska a ex švagrová je 3 x rozvedená.
Chápu, že nechceš ublížit svojí mamce, ale jak tady už někdo psal, ty k němu budeš v noci vstávat, ty se o něj budeš starat, bude to jen tvé dítě, je to tedy i jen tvé rozhodnutí!Sama jsem máma, nedokážu si představit, že moje dítě ke mně v 16ti přijde, že je těhotná a já se k ní otočím zády a řeknu jí, že jí vyhodím!!!Jednou se ze mě stal rodič, tak se budu svýmu dítěti vždycky snažit pomáhat a být mu oporou.
Držim palce, abys to všechno zvládla. ![]()
Akorat nevim jak to rictak stim neporadim.
U nas kolovalo podezreni.
Babicka slavila 70 a ja nepila tak jim to bylo divne.Pak jsme to akorat potvrdili.
Ahoj, pokud by tě rodina nepodpořila obrať se prosím sem :
http://www.napocatku.cz/…NaPocatku.do
případně mi napiš soukromou zprávu.
J.
Příspěvek upraven 27.10.10 v 11:59
Musim rict z vlastni zkusenosti…Mne mamka take donutila jit na potrat..to mne bylo uz ale 18 let,nezamlouval se ji muj pritel ,pry sem mlada ,atd..,pripravila mne tasku do nemocnice a bez…Mela jsme pak dlouho psychicky problemy,touha po diteti,vycitky svedomi,pocitala jsme kdy se to melo narodit jak by to pak bylo starae ,jake bych dala jmeno ,chodila jsme jak telo bez duse.Ted mam 2 zdrave deti a snad je to za mnou.Brala bych to tak ,ze i kdyz je ti jen 16 ,proste se to stalo a ty to musis zvladnout.Zalezi opravdu jen na tobe ,ale kdyz ty sama na potrat jit nechces,nedelej to…
Já jako máma, bych asi byla hodně na vážkách, zda své dceři říct „jdi radši na potrat“ nebo „to je ok, budeš mít dítě, to zvládneme“, hodně by záleželo na naší životní situaci (bydlení, zaměstnání, …) a hlavně na povaze dcery a na jejím příteli. Samozřejmě bych ale dítě nenutila ani jedním směrem. Takže mámu bych za její postoj, kdy se tě snaží směrovat na potrat, bych neodsuzovala. Spíš se zamysli nad tím, jestli to zvládneš pokud ti opravdu nebude pomáhat a opravdu tě bude chtít vyhodit z bytu … nebo myslíš, že jen vyhrožuje, protože myslí, že to s donošením dítěte nemyslíš až tak vážně?
a sama za sebe, pokud bych otěhotněla v 16ti, tak si jsem téměř jistá, že na potrat bych tenkrát šla, ale to ty necheš, takže to ani rozebírat dál nebudu ![]()
rozhodnutí co dál je tedy jen na tobě - pokud ne potrat, tak máš ještě na výběr dvě možnosti
Jelikož porodíš jako nezletilá, tak se do toho určitě přimotá i odbor péče o dítě a sociálka. Co a jak se řeší netuším ![]()
Péče o dítě je nejen finančně náročná, ale i psychicky (hormony + únava a úplná změna života), připrav se na to, že to bude pro tebe i pro přítele velká zkouška.
A co se týká finanční stránky - budeš muset počítat i s tím, že peníze na rodičovské budou malé a pokud nemáte někoho, kdo může půjčit / darovat věci pro miminko, tak určitě budete potřebovat finanční podporu ze strany rodiny (nepředpokládám, že bys měla moc naspořeno).
Samozřejmě že tu jsou taky sociální dávky, o které můžete zažádat, ale tam se to bude zpřísňovat, takže nevím, na co se dá žádat a kolik to dělá
Příspěvek upraven 27.10.10 v 12:03
Ahojky, já osobně bych tedy v tvojí situaci na potrat nešla, z tvých příspěvků se zdá, že si plně uvědomuješ, jak na tom jsi. Trošku nechápu přístup tvojí maminky, i když každý jsme jiný. Ale i tak si myslím, že až se mimi narodí, budoucí babička přeci jen změní názor.
Markit.Hl píše:A můj současný muž dostal od svého otce dobrou radu na téma sex s holkami. :
Uvědom si,že se může stát, že by sis ji musel vzít a nést následky… Zvaž co děláš.
Proto trval, aby jemu i jeho partnerce, se kterou by spal bylo víc, jak 18 let.
Podobně nastavené jsem to měla taky, jen s tím rozdílem, že mi tuto radu nedali rodiče, hranice jsem si vytvořila sama. Partner, se kterým jsme spolu chodili od cca 16 let, to respektoval (zřejmě to měl nastaveno podobně), ale stejně jsme spolu nezůstali - v 16 jsou lidé ještě dost nehotoví, oba jsme se měnili, ale každý jiným směrem… (a po 3 letech jsme si byli tak vzdálení - i hodnotově, že to dál nešlo…)
Se svým manželem jsem začala chodit ve 20, ale ani tak jsme spolu hned neskočili do postele, ale až ve chvíli, kdy jsme se trochu poznali a byli si jisti, že to oba myslíme vážně a případně poneseme následky svých činů ![]()
(anonymně - píšu intimní věci o lidech, kteří mi k tomu nedali svolení
)
Karolinko, pokud jsi opravdu na 100% rozhodnuta a udelas vse jak to pises, tak ti moc fandim. Taky bych rekla, ze se mamka casem umoudri, zadna mama by nebyla nadsena, ze jeji 16ti leta dcera otehotnela. A urcite se odmekci, kdyz uvidi, ze to zvladas.
Miminko je velka zodpovednost, starost a je to tak uz na vzdy. Verim, ze i 16-17 leta maminka se dokaze o sve dite starat zodpovedne. U nas potkavam holcinu, ktera kdyz porodila, tak ji jeste asi nebylo ani sedmnact a muzu rict, ze se o svoji holcicku stara krasne, vidam vetsinou ji, nikoho z rodiny zbytecne neobtezuje hlidanim. Mnohdy se tak hezky o deti nestaraji matky o 15 let starsi. To clovek vidi, kdyz je na hristi. Nekdy je mi az za nektere maminy hamba.
Urcite byste to ale meli probrat jak s tvoji rodinou, tak i s pritelovou. Musite vsem dokazat, ze se k tomu stavite zodpovedne a ze jste rozhodnuti a presvedceni, ze to zvladnete. Nebude to urcite jednoduche, ale to uz je dan za prvotni nezodpovednost.
Drzim palce, at vse dopadne dobre. ![]()
sandrik- finančně by to SNAD nebyl problém. Uspořeno mám dost, ze strany mamky i taťky. A myslim si ,že táta by mě dost finančně pomáhal (pomáhá vždy, když potřebuji)+přítel vydělává. V rodině máme spousta malých dětí ,takže staré věci by mě darovali .