Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtela bych videt jako anorekticku
Ja jako vegetarianka nejsem zadnej proutek. Pry 176cm jsem 86 kilo ciste vahy, dokonce jsem byla az na 100 kilech, ale to jsem dala nastesti dolu! Nikdy jsem nebyla stihla a nikdy nebudu mit 50 kilo…
Já byla skoro vždycky spíš štíhlá (177cm 60kg) ale mám postavu po mamce
Ta gyndr.to myslela spíš tak,že vegetariánství je nějaký druh poruchy příjmu potrain
To je fakt děs,když lékaři tvrdí takové bludy,komu má pak člověk věřit a od koho chtít radu třeba ohledně stravování ![]()
Agy, když jsem poprvé po těch letech snědla maso, bylo mi zle, ale nebyly to zažívací potíže, spíš jsem si to vsugerovala.
Jó, bio maso ![]()
Když na mě přišly ty opravdové těhu chutě, tak jsem největší chuť měla na hnusnou klobásu u stánku, na grilované kuře, které mělo ani né 30 dní na to, aby vyrostlo ![]()
U doktorů jsem se setkala vesměs s negativními názory na vegetariánství v těhotenství.
A i když se hodlám k vegetariánství vrátit, tak si myslím, že zas až tak úplně v pohodě to není ![]()
Jako vegetariánka jsem byla pořád unavená, hrozně bledá.
Neříkám, že je fajn jíst maso každý den po kilech, ale jednou za čas by se to asi mělo ![]()
Capy,ono každému svědčí něco jiného
Já jsem unavená a bledá nikdy nebyla (až teď,kvůli nevolnostem). Je škoda,že některým lidem to nědělá dobře,zůstavají u toho a dělají pak vegetariánům „špatnou reklamu“
Já jsem docela pečlivka,takže se snažím mít opravdu pestrý jídelníček a každý rok si nechávám udělat krevní obraz a mám ho na jedničku
Tak myslím,že mě to vyhovuje, samozdřejmě nekouřím a nepiju alkohol.
Taky si myslím,že pokud ta chuť přijde,budou to přesně ty nezdravé pochoutky,co píšeš ty ![]()
ahojky, já jsem nebyla úplná vegetariánka,ale maso jsem jedla dost málo a když tak jenom kuřecí nebo bio hovězí a to ještě jsem se v tom dloubala. jak jsem otěhotněla tak jsem po nějakém 7tt dostávala opravdu šílenou chuť na maso - hlavně taky na párek v rohlíku, pečenýho buřta, tlačenku.....byla jsem z toho úplně vyřízená ze začátku protože prostě jsem prasátka, telátka, jehňátka apod odmítala jíst vlastně skoro od puberty - no ale prostě jsem si jeden den tu tlačenku koupila, bylo mi pak ale docela blbě takže jsem si řekla že to byl úlet a maso jíst budu když na něj mám chuť ale budu si opravdu vybírat a tak to dělám a dělat budu - je to jednoduché - jím prostě kuřata a hovězí (ale ne telátka) - oboje bio - a jednou týdně rybu-což mi moc nechutná ale zase je to zdravé, prostě jsem usoudila, že pokud se mi o masu už i zdá tak ho prostě chtě něchtě sežrat musím a taky se přiznám, že se do toho už nutit nemusím, bio gulášek je opravdu mňamka a pečené bio kuřátko taky a navíc jsem si říkala že stejně až bude miminko větší tak z něj vegetariána dělat nebudu - o tom ať si rozhodně samo až bude větší - takže stejně bych dříve či později maso kupovat a vařit musela takže se prostě alespoň naučím s tím masem pracovat.
Holky,tak jsem zavřela oči a k nedělnímu obědu si dala obalované filé(vím,není to nejzdravější,ale pro mě nejpřístupnější alternativa,jak pozřít maso..) Já jsem přesvědčená,že mi vege strava prospívá i v těhu,ale strašně se bojím tlaku z okolí,tak holt budu moct říct,ale já jím maso…
Je mi z toho trochu šoufl,cítím se provinile ![]()
forma anorexie
!!!
nejim maso uplne od cca 15let (26), předtím taky jen malinko, někdy jsem tlustčí někdy hubenější(ted zrovna obr
), krevní obraz vždy v pohodě
a to se nějak moc nezabývam tim nahrazovat maso, prostě mi nejede a nechybí. v těhotenství mi to obvodák, gyndarka, porodník i genetička schválili s tím, at jím dostatek živočišných tuků- mléko máslo atd.- že to pak bývá problém- když jsou veganky, ale vege prý ne e. v okolí občas zkusej jestli budu dávat dětem maso tak vylítávam „a proč bych nedávala když jim bude chutnat“, nejsem nějaká fanatička, prostě si myslím, že někomu dělá dobře takové jídlo někomu jiné… jo a jeste je hrozně vtipný, když to na mě s masem zkusí nějaká tlustá tetka co se cpe smaženejma řízkama
. jooo a papkam celý těhu femibion tam je rybí tuk v kapsli (takhle schovaný mi to neva)
juj nějaký dlouhý paaaa ![]()
zdravím těhotné vegetariánky, já jsem vegetariánka cca 4 roky a od doby co nejim maso mě skoro nebolí hlava, zmizely mi všechny alergie a cítim se celkově mnohem líp než předtim. Teď jsem v 7.tt a rozhodně s masem nehodlám začít, před otěhotněním jsem si nechávala dělat krevní testy jestli mám dost vit.B12 a kys.listový, a všeho jsem měla dostatek, včetně bílkovin a minerálních látek. Všechno co je v mase se dá nahradit, a díky tomu že nejím maso jim mnohem víc zeleniny, obilovin, luštěnin atd a nemoci se mi vyhýbají obloukem. Papa ![]()
Zdravím holky, tak jsem si to přečetla tady a jsem z toho všeho v šoku jak jsou ty lékaři omezený… Ještě, že jsem se s tímto nesetkala u svých. Těhulka jsem jinak také. Jsem v pátem měsíci. Ze začátku mi bylo taky zle, pak se to zklidnilo a přišly chutě na maso. Měla jsem je ale jen si 2 dny, když jsem si dala soju a po ranu vajíčka tak to bylo pryč. Druhý den jsem šla okolo masa a opět mě těžce natahovalo… Tak asi máme vegetariánský mimi
Já bych asi nemohla ale jen kvůli chutím začít jíst maso, spíš to něják hnedka vyřešit. Dodnes mi níkdo nebyl schopný říct co je v mase takového co jinde nenajdeme?
Ahoj, chtěla bych se taky připojit do diskuze. Jsem vegetariánka asi 8 let, nyní jsme 14+3 s dvojčaty. Počaté spontánně, zatím jsme v pohodě, rosteme a hýbeme se jak máme. Nezvracím a je mi dobře. reakce okolí jsou klasika, musíš jíst maso, to potřebuješ, máš odpovědnost nejen za sebe apod. Ale od té doby co nejím maso, jím pestřeji, nebývá nemocná, dokonce i s železem a krevním obrazem jsem na tom lépe. Přeji hodně sil a krásné těhulkování.
Dobrý den!
Jestli se chcete na cokoliv zeptat, písněte.
Jsme s partnerem vegetariáni oba už řádku let a máme teď miminko.
Maso jsem nejedla ani v těhotenství, moje gynekoložka a obvodní o tom věděla, dělala jen klasické krevní testy a vše bylo v pořádku.
A naše okolí už je za tu dobu zvyklé - a jinak jak už tu zaznělo, je to každého věc, takže by na Vás neměli tlačit ![]()
Zdravím, jsem v 11. týdnu těhotenství a jsem vegetariánka. Není tu nějaká těhotná vegetariánka, abychom si vyměnily informace
, nebo maminka co už porodila?
ahoj já v těhu taky nejedla maso, jediné co musíš zvíšit je příjem mléčných výrobků a zeleniny s ovocem, ale kojení je zes o něčem jiném to sem začala jíst kuřecí, rybu a hovězí vývar bohužel jinak bych dítě neukojila ![]()
Ahoj, já jsem vegetariánka už asi 17 let. Občas teda mám období, že jím ryby, pak zas dlouho ne. V prvním těhotenství jsem byla rozhodnutá, že budu jíst aspoň ty ryby pravidelně, ale nemohla jsem je ani vidět. Vše bylo naprosto v pořádku. Teď jsem ve dvanáctém týdnu a taky nejím absolutně žádné maso a ani mě to nijak netrápí. Když jíš pestře, je to podle mě v pohodě.
Navíc znám spoustu nevegetariánek, které se celé těhotenství na maso nemohly ani podívat ![]()
tak ono si taky tělo řekne co potřebuje
třeba ti naopak začne maso chutnat ![]()