Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V Brně jsem zkoušela hledat pediatra jen přes internet a nenašla nic
My jezdíme s malou do Fulneku, paní doktorka je makrobiotička…
Ahoj, jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi.. Já jsem veganka již 12 let. Mám dvě děti 7, 3
obě těhotenství jsem zvládla veganskou stravou. Obě děti kojené přes tři roky, stravují se vegetariánsky.
Myslím, že je hodně důležitá pestrost stravy, čerstvá zelenina, ovoce… a toto spoustě dětem chybí. Trh je zahlcený nekvalitním jídlem, cukrovinkami, pitím - všude cukr ![]()
Jen babička nerozumí… Krásné podzimní dny Petra
Ahoj, vegetarianka jsem 14let. Maso nejim z nejakeho presvedceni, ale z toho duvodu, ze mi uz od mala nechutna. Taky bych se chtela zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s vegetarianstvim v tehotenstvi. Cim doplnit nektere latky, abych mela dite zdrave?
@addie87 píše:
Ahoj, vegetarianka jsem 14let. Maso nejim z nejakeho presvedceni, ale z toho duvodu, ze mi uz od mala nechutna. Taky bych se chtela zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s vegetarianstvim v tehotenstvi. Cim doplnit nektere latky, abych mela dite zdrave?
Když budeš jíst plnohodnotnou a vyváženou stravu, tak si myslím, že nebude třeba nic doplňovat. Můžeš si koupit nějaké vitamíny pro těhotné. Mě z nich bylo blbě, tak jsem ani to nejedla
Kluk měl normální porodní váhu a zdravý je až až
Zmiň se o tom svému gynekologovi, aby to pro případ věděl. Ten můj mi na to tenkrát jen řekl „No nejste první ani poslední, já tomu houby rozumím, takže když budete mít problémy, tak vás pošlu do protějších dveří k dietoložce“. ![]()
Občas (když jsem si vzpomněla
) jsem brala multivitamín VEG1
Dcerka měla přes 3 kg, živá dost ![]()
Gynekoložce jsem to řekla, byla úplně v pohodě.
Tak já jsem vegetariánka už od narození, vždycky jsem maso odmítala, i když mi zpočátku bylo nuceno (dokud to nesníš, nepůjdeš ven apod.) a teď jsem v 11tt, říkala jsem si, že se budu více hlídat, aby mimi mělo dostatek bílkovin, ale stejně mi to moc nejde, na nic nemám chuť a ze sóji a luštěnin se mi teď dokonce zvedá žaludek, jen si na to vzpomenu
doufám, že se to v 2. trimestru spraví, jinak od začátku beru železo, ale jen volně prodejné, takže v nižších dávkách a jsem zvědavá jak mi vyjdou krevní testy, snad bude vše v pohodě… ale gynekoložce to moc říkat nechci, přece jenom to je paní v letech a nevím jestli bych byla pochopena
@shelby89 Železo většinou klesá v posledním trimestru a docela běžně i nevegetariánkám, takže doktorka se nad tím ani nepozastavila.
Záleží na koho natrefíš (doktora),to je jasné.
Pokud Ti chutná černý rybíz nebo pomeranč, můžeš zkusit toto ![]()
http://www.bioobchod.cz/…/search.aspx?…
je tam dost listovky.
Petritka, neznáme se
?
Jestli máš bratránka vegana, tak myslím, že ano ![]()
Díky za tuto diskusi. Jsem vegetáriánka mnoho let a ve 4. měsíci těhotenství. Všechno vypadá díky bohu zatím dobře. Akorát ten tlak okolí je velmi nepříjemný. Příběhy o veganských těhotných, kterým se narodily postižené děti mě straší nejen rodina, ale i kolegové v práci (v mém věku). Souhlasím s vámi. Jím to, na co mám chuť a snažím se naslouchat svému tělu - odpočinek, sport, sluníčko, jídlo.. zkrátka ve všem a věřím, že to dobře dopadne. Díky bohu mám velmi hodného manžela, který má pro mě pochopení a já ho za to velmi miluji. Děkuji všem, které jste napsaly, že jste nejedly maso v těhotenství a dopadlo to dobře. Hned se cítím lépe.
Jsem vegetariánka a celé těhotenství jsem maso ani vajíčka nejedla. Mojí holčičce bylo min. týden 6 měsíců. Je zdravá, aktivní a usměvavá. A myslím, že je to také mojí stravou
. Není čeho se bát.
Ja som vegetariánka už 25 rokov a medzitým som porodila 3 deti -všetky sú zdravé.
Bola som vždy tvrdohlavá, takže tlak okolia mi bol ukradnutý…
Zdravím. Vidím, že do diskuze nikdo už nějakou tu dobu nepřispěl žádným příspěvkem, ale kdyby se náhodu našel někdo s podobnou zkušeností a případně radou byla bych ráda
. Stravuji se vegetariánský nějaké tři roky. Teď jsem v 15tt těhotenství a stále nemůžu pozřít sójové výrobky. Malému to asi nejede a pokaždé pak skončím hlavou v záchodové míse
..Bez sóji, ale pociťuji, že mi prostě něco chybí. Gynekolog říkal ať to nahradím masem, ale to se mi popravdě moc nechce. Sice jsem teď měla 2× rybu skóre 1 záchod a jednou zůstala v žaludku, ale nechci se do toho nutit. Proto otázka čím nejlépe sóju nějak nahradit?
Ani kdyz to zamaskujes do jidla? Jestli ti jde o bilkoviny, tak treba pro nas neni hlavnim zdrojem bilkovin soja, ale spis lusteny, pokud jíš vajíčka a mlecne vyrobky, sem tam seitan… Me toho napada celkem dost. Ja osobne bych maso nejedla, ale je to tvoje vec, jestli se po nem citis lip ![]()
Právě, že po sóji bych se mohla utlouct, ale i když je v nějaké pomazánce apod. to mimčo jako by to snad poznalo
…Vajíčka vesměs nejím jest-li si je dám tak 2× ročně tak to je moc…a co se týče mléčných výrobků tak ty jsem jedla ve velké míře, ale teď mi také už nejedou…Těžce zápasím s tím co už mám jíst
..co se týče luštěnin tak ty mě odjakživa nadýmají a kór teď v tomhle období, kdy má člověk pocit, že je nadmutý snad ze všeho je to o to horší. Problém mi až tak nedělá čočka a kupodivu cizrna, ale tak přece to nebudu jíst pořád dokolečka..Nějakou dobu jsem byla vysloveně na zelenině což mi dělalo dobře, ale to mi potřebné látky nedodá..tak fakt nevím
@Cappy
Ahoj taky jsme zacli delat mimco a ja jsem vegetarianka, manzel ne, Tehnotna zatim jeste nejsem, ale taky mam tak trochu obavy co se mnou v tomhle smeru tehotenstvi udela.
Maso mi vuuubec nechybi, obcas se ale priznam ze mam chut na rybu tak si myslim, ze mi chybi nejaky Bko vitamin, tak uvidime no.
A na tlak taky kaslu, toho mam kolem sebe uz ted az az.
natouz aby nas nekdo stresovat kdyz v nas ma rust to miminko, ze jo holky.
pevny nervy vsem a at se dari ![]()