Těhotná vegetariánka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
26.10.14 10:39

@Surimka
Ahoj,

ja jsem ohledne soji docela hodne cetla, a z nejakeho duvodu se docela hodne zrdoju shoduje v tom ze sojove produkty nejsou v obdobi planovani, nebo stavajiciho tehotenstvi uplne prospesne. Netyka se to pry fermentovanych vyrobku jako je tempeh.

Ted uz uplne nevim co tam uvadeli za dopady na plod, nebo otehotneni, ale tyka se to hormonu ale co je na tom pravdy samozrejme nevim.

Ale myslim, ze pro jistotu na chvilku ja osobne soju vynecham. A to ji taky miluju.. :) treba takove jak ja rikam knedlo sojo zelo.. :D mnaam

tak drzim palce a at je dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 10:41

@Venuška Fytoestrogeny mohou ovlivnit hormonální rovnováhu. Někdo to naopak doporučuje jako podporu ovulace. Ale to už je trochu risk, jak to nakonec dopadne. Na druhou stranu, je individuální, jaké množství už něco ovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.10.14 10:46

@Litta jj presne tak… je to individualni. Ja si mylsim, ze kdyz si kdokoliv (krome tech s alergii na soju) da jednou za mesic dva jeden pokrm ze soji, ze se nemuze nic stat, ale muj kamarad vegan ji i sojove jogurty, mleko, ruzne tofu, a sojove masoi v ruznych variantach, tak myslim ze ten soji sporada az az :D

ale ocividne i on je jeden z tech ktreym to nikak neprekazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
26.10.14 10:54

@Venuška U chlapů jsem četla něco o souvislostí s redukcí spermií, ale nebyla to studie, na ty jsem ještě nekoukala. Jestli dnes budu mít čas, tak asi něco pohledám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
11.12.14 14:52

AHOOJ…jsem cerstvý vegetarian..nebo omezuji jak jen to jde…tedy jde to:-))))…nevite nekdo jak fytoestrog. ovlivnuji kojeni??…nikde jsem se moc nedocetla, ze bych si mohla vylozene kojeni narusit…jinak musim rici, ze bez masa a mleka, a vsech potravin, ktere jsou nejakym zpusobem upraveny jsem se zbavila leku na vysoky kr.tlak, dlohodobe rymy, bolest kloubu…proste sama vidim, ze to smysl ma…a je to super i pro dite…prikrmuji jen ovoce, zelenina…nyní uz ma skoro rok a zavadim lusteniny a obiloviny bez lepku…krevni obraz vynikajici, zelezo nechybi..ac dite bylo predcasne a melo velky deficit…jinak citim obrovsky tlak, kvuli nejezeni masa..hlavne ze strany tchyne, to jeste asi bude boj…ale ted po krevnich testech snad budu mit klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
18.12.14 07:03

Cau vegetariani.. :) Prave mi bylo potvrzeno, ze jsem tehotna.. Jsem vegetarianka a do masa se nejak nechystam.. Jim teda ryby, ale chutna mi jen losos a tunak, coz jsem zaslechla, ze zrovna neni to nejlepsi.. Doktor mi rekl, ze lusteniny pry nepokryji dostatecne prijem bilkovin a hlavne mi bude chybet zelezo, takze bud si dam obcas maso, coz si nemyslim nebo mi predepise zelezo, coz by mi nevadilo, ale nejdriv zjistuju, jestli jsme v tehotenstvi to maso nahradili nejak lip? A jestli Vase vegetariansvi nemelo dopad na miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.1.15 19:55

Ahoj, jsem vegetariánka cca 10 let, mám 3 letou holčičku a teď čekám další mimčo. Myslím, že vegetarianstvim nic nezkazíš, spíš to prospěje. Tělo se vyčistí od všech jedů, co jsou v mase. Takže na mimčo to určitě špatný vliv nemá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
13.3.15 14:01

Ahoj já jsem těhu vegetariánka a cítím se skvěle :lol: :lol: :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cheyanne
30.3.15 08:30

Tahle diskuse mě hodně uklidnila.

Příspěvek upraven 12.01.25 v 15:52

• Citovat
  • Upravit
54
31.3.15 18:03

Jsem vegetariánka 16 let a nejím vůbec žádné maso ani ryby. Když jsem byla těhotná, na gyndě jsem to neřekla, protože mám zkušenost, že to vždycky začnou hrozně řešit, jako problém, i když to žádný problém není. Vždycky bylo všechno v pořádku. Jen mi chybělo železo, které jsem brala v tabletách, ale to chybí 50% ženských, takže to s vegetariánstvím moc nesouvisí :) Malý je v pořádku, ani při kojení žádný problém, mléka jsem měla dost. V porodnici měli dokonce vegetariánský jídelníček a brali to tam jako normálku, naštěstí. Jsem toho názoru, že pokud tělo něco potřebuje, tak si o to řekne a mně maso rozhodně nechybí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cheyanne
7.4.15 12:36

@mamkaHanka a v jaké porodnici jsi rodila? Mam takovou obavu, že ne každá porodnice je tak „pokroková“. :D Kdyžtak hold to pár dní vydržím a někdo mi bude nosit jídlo z domova. Znám z vlastní zkušenosti, jaký ksicht dokážou hodit sestry, když někdo nejede podle jejich představ. :roll: ALe nechci se nasírat předem, třeba budu příjemně překvapená

• Citovat
  • Upravit
54
10.4.15 13:41

@cheyanne rodila jsem v Plzni na Lochotíně. Taky jsem se bála, jak to tam budu s tím jídlem dělat a byla jsem příjemně překvapená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
11.4.15 12:28

Já myslím, že v zadne nemocnici ti maso cpát nebudou. I když jsem byla s klukem 2× v nemocnici, tak s tim ani u malého problém neměli. Jeden doktor mi i řekl, že při dnešní kvalitě masa je možná i dobře, že ho nejime 8) ale chutove spíš nic než moc.Ale snaha se ceni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.15 12:55

Ahoj, jsem v 8tt, maso nejím jen kupované (velkochovní, vadí mi kruté chování ke zvířatům) - králíka nebo slepičí polívku od babičky si jednou za čas dám - takže vegetariánka v pravém slova smyslu nejsem. Takto se stravuju už přes rok a cítím se mnohem lépe. Ani v těhotenství to nehodlám měnit. Mudr. jsem to zatím neřekla, a asi ani říkat nebudu, přijde mi to jako bych jí měla říkat že třeba nemám ráda zelí :-) Za pár dní se dozvím výsledky krevních testů tak jsem zvědavá ale co jsem byla před půlrokem po antibiotikách na krvi, měla jsem všechny hodnoty v pořádku.
V případě třeba hodně diskutovaného železa se řídím touto tabulkou..třeba někomu taky pomůže http://www.prvky.com/…traviny.html
Je zajímavé, že maso má toho železa o poznání méně než rostlinné zdroje, pokud nepočítám vnitřnosti, které se v těhu ale stejně nedoporučují…vždycky tím na chvíli zavřu pusu těm rádoby chytrákům, co mi vyčítají, že ochuzuji mimi o železo :_D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.15 16:00

Tak hlásím že výsledky krevních testů dopadly výborně :-) Jsem zdravá jak řepa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová