Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojik, taky se přidávám, i když jsem ze severu. Já jsem v 29.tt,a už za 5-6 týdnů budu máma, moc se těšíme, čekáme Terezku ![]()
Dobrý den maminky, jsem ráda, že jsem se mohla vložit mezi Vás a tímto způsobem Vás žádám i o radu, pomoc, nebo a Vaše zkušenosti.
S manželem se 7 měsíců snažíme o miminko,7.ledna jsem měla poslední menstruaci a až ted 18.unora mi těhotenský test ukázal 2 čárky, měla jsem tak ohromnou radost, která se nedá ani popsat
Jenže po návštěvě gynekologie 22.unora mi doktorka řekla, že tam jeste nic nevidi a že mi udělají krevní testy o potvrzení, jenže vysledky tim ze to bylo před vikendem budou až v pondělí, mám si zavolat, a pořád si kladu otázky proč by 3 těhotenske testy ukázali 2 čárky kdyz bych v tom nebyla? Bojím se co mi zítra řekne az tam zavolam, mám takove smisene pocity, příznaky těhotenství mám a i muj manzel pred tehotenskym testem mi rekl ze uz tak tyden sleduje ze jsem v tom…nejhorsi je to cekani na zitrejsi zpravu, i kdyz nevim jaka bude:-( ![]()
Doktorka to podle ultrazvuku pozná až kolem pátýho týdne, ale to vidí jenom váček, až kolem osmýho týdne začne vidět i srdíčko. Pokud na ultrazvuku pořád nic nevidí, pak jste bud otěhotněla později než myslíte, nebo těhotná nejste nebo by se mohlo jednat o mimoděložní těhotenství. Přeji pevné nervy, hodně štěstí a zítra dobrou zpravičku od paní doktorky.
A proc by tehotensky test ukazal dve carky? dekuji moc, pevne nervy v tomhle obdobid je opravdu potreba:-(
Protože těhotenský test funguje na principu množství určitých hormonů v moči, kterých je v těhotenství víc. A to množství se zvýší ať už se jedná o klasické těhotenství i o mimoděložní. Proto by test reagoval pozitivně.
@Májinkaa píše:
Nás čeká porod za 9 týdnů už se na malého broučka moc těšíme![]()
![]()
![]()
No mně to čeka za 2 týdny =o) a neskutečně se moc tesime! =o))
@chcimimi1 píše:
Ahojik, taky se přidávám, i když jsem ze severu. Já jsem v 29.tt,a už za 5-6 týdnů budu máma, moc se těšíme, čekáme Terezku
Vůbec nevadí že ze severu
uteče to jako voda =))!
@Májinkaa
Dopadla jsem tak, že hcg je skutečne vyšší a že na těhotenství to vypada, ale ve středu mám přijít jeste na kontrolní krevni testy jestli se to zvyšuje…takze stale cekani, ale snad to bude stat za to ![]()
@karol123 - tak to je super, gratuluji, hlavně žádné nervy a držim palečky
@blackulka - děkuji. No doufám, že to uteče jako voda, páč mám klid na lůžku, žádné aktivity,nic.Ty jo, už za 2 týdny, tak to už může být i zítra ![]()
Nás čeká porod za 9 týdnů už se na malého broučka moc těšíme