Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabrielo, mozno ten tvoj nie celkom dobry vztah s rodicmi bude dobry aspon na to, ze ked ty budes mamina, tak si spomenies, ze jake to bolo ked si bola mala a urcite budes ta najlepsia mamicka na svete!!!
Inak este k tym testom, no ja sa uz teda ani nedivim, ze su u nas take drahe testy, u nas je totiz vsetko sakra drahe…
ale najhorsie je to, ze aj ked uz budem konecne tehotna, tak si budem musiet velmi dobre rozmysliet, kde pojdem rodit, kedze uroven slovenskeho zdravotnictva je velmi zla…uplatky z duse nenavidim, sukromne porodnice zatial nemame…no neviem…ale vsak snad kym otehotniem a budem v 9. mesiaci, tak sa to vsetko zlepsi (inak, naozaj musim povedat, ze napriek tomu zdrazovaniu idu veci na Slovensku tym spravnym smerom a tak dufame, ze sa aj nas zivot bude pomaly zlepsovat:o)))
uff, uz dost filozofujem, nezapriem v sebe vystudovaneho politologa:-) idem radsej pracovat. tak zatial papa
Ahoj Vladus, teda uz jsem ti chtela udelat cerny puntik
No hlavne ze je vse ok.
Ja jsem bohuzel nespala.Mela jsem nejake vyrizovani asi tak na 1h, ale zabralo mi to nakonec skoro cely den.Takze uz nespim druhou noc-nejak nemuzu. Kdybych vedela na 100%, ze nejsem tehule, vzala bych si neco na spani,ale takhle mam smulu.
Doufam, ze nemusim pripominat, abys hlasila vsechny novinky. ![]()
S testikem to zkusim vydrzet co nejdyl. Ale u nas stejne krev urcite potece. Boli me uz nekolik dni brisko
(bohuzel stejne jako minule neuspesne mesice)
Driv jsem takove bolesti tyden predem nemivala. ![]()
Gabriela
Tady v USA se mi obecne nezda byt nejak moc draho(samozrejme musime zit za $ a ne Kc)Ale nektere veci jsou drahe.Ale zase treba tehotenske testy clovek az tak moc casto nepotrebuje, takze se ta cena da nejak prezit. No v CR zdravotnictvi taky nic moc.Tady je zdravotnictvi velice dobre.Takze jsem klidna.
Pokud jde o moje rodice. Nekdy me prepadaji i myslenky, ze treba nebudu moct mit nikdy deti, protoze bych mohla byt stejne spatna matka jako byla ta moje
(i kdyz musim rict, ze moc spolecneho nemame), ale prece
geny jsou geny.Ono je to slozite, mam jeste starsiho brachu a tomu byla a je dobrou matkou- aspon jak umi. Me nejak neumela mit rada a nekdy to davala najevo dost tvrde.Trest kdy netekla krev nebyl dostacujici .Aaaaale uz je to pryc. I kdyz zapomenout se neda.
Gabriela
Gabi, ja zase byla chtena a to hodne. Nasi se snazili a snazili ale mimi neprichazelo.
JInak holky dneska tak jako vcera mam uplnej den blbec. Nechala jsem doma klice a na karte v mobilu jsem -4 euro, takze jsem si mohla tak akorat zarvat vzteky na celou ulici. Jeste ze muj muzik zavolal me…jako by to tusil. Ale nez dojel, tak dojel i tchan zpatky…takze to byla sranda…
Ali ja bydlim v nemecku…Ale musim rict, ze v CR je to lepsi.
Maxi
Maxi, muzu jen tise zavidet.
Taky bych chtela byt chtena
Chcete me
![]()
Gabriela
Diky za uvitani Vladus..ja sice u vas jsm nova, ale na emimcu jsem uz stara snazilka…atrim do denicku PST. Ale s vami se mi dobre povida…
Jak dlouho se Vladus snazite?
Gabi, tady v nemecku je zdrvotnictvi sileny. Pece zadna, pobyt v nemocnici se musi platit, za kazdy lek silenej doplatek a navic blbci politici vymysleli, ze porad maji malo tak za navstevu u doktora musime platit 10 euro(za ctvrt roku- vyjimka gynda a zubar, tam platis pri kazde navsteve)…Par starych lidi zemrelo, jelikoz nechteli k doktorum a platit. Taky se jim nedivim, sileny penize za najem a vodu a plyn a el a odpady a jeste k tomu platit tohle. Zlata CR!
Maxi
Dekuji, ze chcete.
Maxi, Vladus uz je prece tehulka a ceka minimalne dve mimi. ![]()
Gabriela
Pokud vim, tak se snazili nejak od vanoc a ted je asi mesic tehu.
Tak se tady mejte hezky. Ja si jdu lehnout (
i kdyz jak se tak divam na manzela, nemam kam
lehl si napric)
zbytek si prectu zitra.Tak hodne piste ![]()
Gabriela
Gabrielko, dobrou noc a krásné miminkovské sny
Zítra Ti dám vědět kolik jich tam opravdu bude
![]()
Ahojky Maxi, snažíme se opravdu asi tak od Vánoc, ale tenhle měsíc jsem poprvé baštila Clostillbegyt na stimulaci vajíček a k tomu samozřejmě jako obvykle Utrogestan - ten už beru snad věčnost
a dokonce jsem se těšila, že už ho brát nebudu ale paní doktorka mě přečůrala a řekla, že je ideální i pro udržení a podporu ranného stádia těhotenství. Takže ho baštím furt pryč
.
U nás ale žádná překážka nebyla a tak si myslím, že ten Clos… cestu k miminku jen usnadnil a urychlil.
Ty dvojčata ( jak se Gabrielka a ostatní tady domnívají, ještě ale nejsou vůbec jistá, takže tam úplně kliďánko může být mimi jen jedno
) I když si říkám třeba jich mít pět - hlavně když budou zdravé
Tak uvidím zítra, jestli už paní Dr. něco uvidí
.
Akorát mě teď pěkně začíná bolet v krku, tak mám trochu strach, aby jsme byli / já i miminko - ka / v pořádku.
Tak teď zase napište něco někdo jinej ať nejsem otravná
, papa Vladuš
ahoj vladus, jsem ráda, že jsi ok, určitě zítra napiš jakjsi dopadla, budu ti držet pěstičky, no já jsem dopadla špatně, dostala jsem MS, takže stimulace nebyla úspěšná, nebo nevím, asi se mimískovi u mě nelíbí a nechce se zabydlet, taky jsem brala clostilbegyt a utrogestan a nakonec jsem ještě dostala inj. pregnyl a nic, tak tento měsíc začínám stimulovat znova, tj. stimulace chození na UTZ každý den, a plánované tulení, no snad to tento měsíc vyjde
zdenka
Ahoj Zdeni, tak to je mi moc líto, že jsi se ode mě nenakazila
. Tak zkoušejte dál a hlavně nebuď smutná
ono se to podaří neboj ![]()
Dr. mi říkala, že kdyby se to tenhle měsíc nepodařilo, tak ten další by jsem nic nebrala. Že prý když jeden měsíc stimuluješ a druhej vynecháš tělo dostane takovej nějakej šok
a snaží se rychle to napravit a většinou se povede. Když ne tak další měsíc je zase stimulace
. Tak nevím ale alespoň takhle jsem to pochopila, tak se Dr. na to zkus když tak zeptat ![]()
Nemáte někdo zkušenosti s nachlazením v těhotenství, v tom krku mi začíná bolet čím dál víc
. Nevím jestli se můžou cucat nějaké tabletky a tak zatím piju svůj již dnes pátý čaj a je mi divně.
Jóóó, a já jsem se Vám holčiny nepochlubila, že jsem měla včera další těhu příznak. Naštěstí jsem byla doma tak se to dalo zvládnout. Bylo mi strašně zima a dokonce jsem i vyhodila oběd
. Tak nevím jestli to spíš místo těhu příznaku, nebyl příznak přicházející chřipajzny
.
Zatím papa Vladuš