Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj holky, mne je 24.. ale po miminku touzim uz hodne dlouho a s pritelem se na nej moc tesime.. nasim pratelum se uz postupne rodi a my porad nic.. mela jsem to dostat v nedeli pred velikonocemi.. V patek jsem si merila teplotu a mela jsem 37,4 a dalsi noc jsem to krasne dostala.. Na tento mesic uz mam pripravenou tabulku na mereni teploty a mam naplanované tulení ob den… Když ono se krásně plánuje.. Přítel je hodně zaneprázdněný, chodí pozdě z práce.. Nekdy už spím… Když nastane ovu, budu aspon chytřejší a dám si budíka.. nebo silné kafe a budu vzhůru..
)) V srpnu - září se bereme, chtěla jsem už s bříškem ale čím více se termín blíží, tím víc jsem nervózní..
S tou teplotou to tak ale fakt je… Jeden den vysoka a druhy den klidne muzete odletet. Ona klesne nekolik hodin pred im nez se MS dostavi.
Ja mam cyklus 33dni a 32DC mam 37,3 a 33DC uz jen 36,5 a hned to dostanu…Nekdy mam cyklus delsi a to proto, ze snazeni je docela velkej zaber na psychiku, vidte? Pak cekam a cekam a doufam…a tak je o co mesic
. My se s pritelem snazime rok a 4 mesice, ale zatim marne. Ale vim, ze i na nas se stesticko usmeje…
Hodne stesticka
Maxi
Hoky, jak vas tady tak ctu, tak zjistuji, ze to mam s tou BT jednodussi, protoze mam po ovulaci maximalne 36,6'C a tak neni v co doufat. Na zacatku mereni je moje BT 35,6'C a pred ovulaci jste klesne. Mam tak trochu pocit, ze jsem nejaka podchlazena ![]()
Gabriela
Nemusis byt podchlazena ![]()
Co pouzivas za teplomer?
Ja mam digital a kdyz domei tak zacne pipat…je dobrej ![]()
Jo a taky zalezi v kterou dobu meris…cim pozdejc, tim je eplota vyssi ![]()
Takze mereni zdar
Maxi
Gabrielo, s tymi teplotami to mame uplne rovnake…Ja som mala pred ovulaciou teplotu medzi 35.8-35.5 a po ovulacii bola maximalna teplota 36.6 (prvy den po ovulacii), teraz som 30 DC a uz tri dni po sebe po teplota okolo 36.4.
Tiez som z toho zmatena, ze je ta teplota moc nizka…no ale kym to nie je 35.8, tak je to snad OK…
Maxi ja merim kazde rano v 9h. Mam taky digitalni, dokonce nejakej specialni na mereni BT. Mam i normalni digital, ale ten meri kratkou dobu. Ten specialni meri teplptu delsi dobu, (jak by to prej melo byt) a da se pouzit jenna mereni BT. Ale jinak tam podle me rozdil neni zadnej nameri teplotu skoro uplne stejnou.
Gabriela
Kazdy mame asi jinou telesnou teplotu…
Jinak po OVU stoupne BT o 0,4…takze kdyz 35,5 na 36 nebo tak tak si myslim, ze je u vas vsechno v poho…
Jak dlouho se holky snazite?
Maxi
Alienka pokud jde o BT, tak vazne nvim co je normalni a co ne. Cetla jsem uz nekolik clanku i s priklady BT, ale nikdy jsem nikam nezapadla.
Gabriela
My se snazime treti mesic. Ale sibe mi z toho, jako by to trvalo nejmin rok. ![]()
Gabriela
My sa snazime druhy mesiac…a bazalnu teplotu si meriam prvy mesiac. Inak, to pravidlo, o ktorom pises, Maxi, ze po ovulacii teplota stupne o 0.4 stupna mam zachovane, takze si moc velku hlavu z toho, ze mam nizku teplotu ani nerobim…
a meriam kazde rano pravidelne o 6.10.
Jo Gabco, to ja znam. Prvni mesice snazeni pro me byli strasne, ale ted po roce jsem si zvykla koukat n jednu /. Spis by me ted asi prekvapilo, kdybych ehu byla. Snazim se na to nemyslet, ale to jak vite nejde. Jo a do zadneho grau zpadnout nemusis…kazda jsme individualni ![]()
Ali, hlavu si z toho nedelej. Horsi by bylo, kdyby se OVU nekonala.
Maxi
My zkoušíme od ledna… den po vanocích jsem odmenstruovala a říkala jsem si at je to naposled… HA neberu uz skoro rok.. menstr. až na jednu vyjímku (to jsem si asi vsugerovala těhotenství, slabá druhá čárka, nevolnosti, strasné bolesti prsou.. po 42 dnech ta mizerie přišla.. ) takřa pravidelnou … po 29ti dnech…
Po Angelina:
Ja po vysazeni HA loni, vubec MS nedostala. Sla jsem na vyvolavacku. Dalsi MS jsem dostala po 42 dnech a pak jakoby mi to jeden cyklus vynechavalo…no a nakonec mi nasli cystu na vajecniku. Ovulovala jsem jen z jednoho…A ted jsem uz dva mesice po OP a snazime se dal. U nas je jeste problem se spermio, nedopadl nejlip. Takze ted se vrhneme na pritelovi problemy…ja jsm podle doktora uz v poradku…
Nikdy by me nenapdlo, ze ja bych uz v 21 letech mohla mit neco jako cystu…ale zacla rust po vysazeni HA…
MAxi
Ahoj holky, ještě jsem se chtěla zeptat, jak si mám vypočítat správně plodné dny (bez měření), když mám po vysazení cykly 28, 29 ,29, 31 a teď naposled 32. Příští měsíc se začínám snažit. Prý se to má počítat očekávaná MS minus 12-16 dni… ![]()
Mám už i připravený ovu testy, tak snad to vyjde.
Evča
Maxi, obdivujem ta, ze to takto dokazes zvladat…si silna zena…a urcite sa raz dockas, ak nie prirodzenou cestou , tak potom ti pomozu lekari s umelym oplodnenim, nie?
Len mat v sebe tu silu vydrzat…ked musi vydrzat aj ten vztah dvoch ludi…je to tazke… ----------------------------------------------------------------------------
inak k tym priznakom, rano som si merala teplotu, bola dost nizka teda (36.4), ale teraz citim akoby som cela horela, akoby som mala horucku, co ja mavam malokedy…