Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabrielo, vsak uvidis, daj potom vediet, ako to testovanie dopadlo…
Vladus, tak uz sa ozvi, kolko bejbiniek cakas?:.-o)
Alienka pokud nevydrzim a budu testovat, dam urcite vedet,ale myslim, ze vysledek uz muzu zahlasit i ted. ![]()
Tada taky se mi zda, ze nas Vladus pekne napina.Ja tady cekam na novinky a ono nic. ![]()
Gabriela
Maxi: Ja som ale sprosta hus, kupila som si vcera test, ze si ho vyskusam az v den MS (t.j. zajtra alebo napozajtra, mam to pohyblive), nemohla som to vydrzat a testovala celkom zbytocne. Pritom tie tehotenske testy su u nas na Slovensku poriadne drahe, kupovala som najlacnejsi a stal 127 korun:-((((
Pevne dufam, ze sa z toho poucim a nebudem zbytocne minat na testy kazdy mesiac najblizsi rok:o))
Alienka ja mam takovy pocit, ze je lepsi, nekupovat testy predem. Pak totiz neodolas a udelas si ho. Asi si priste taky zadne nekoupim.
A nebud smutna, treba tam ten mimisek je a urcita mu nedela dobre, ze je maminka smutna.
Gabriela
Ali ja taky kupuju ty nejlevnejsi…u nas stoji asi 8 euro, 240korun. A je to dost. Kdyz si vezmu, ze test z krve stoji taky 8 euro(jinak pojistovna ho plati), jen tak pro zajimavost.
Nejvic mi vadi, ze me pred MS boli y prsa, je to bolest desna a nikdy jsem ji nemela. Teda pred operaci ne. Ted po operaci pokazde. Takze u me se tezko spolehat na nejake priznaky. Ja myslim, ze az jednou nebudu mit priznak ani jeden, tak budu zrovinka tehu
![]()
Maxi
Ahoj Maxi, teda ze bych ted prece jen byla tehu, taky nemam poprve ani jeden tehu priznak ![]()
Jestli vas to potesi, tak ja kupuju tt za 260 korun.
Gabriela
No Gabi, ty jsi nas tedka vsechny smetla…260 korun. Co to kupujes za test? Ja teda napred kupuju ty levnejsi a kdyby se tam nekdy ta druha mrska objevila, tak koupim drahej a schovam si ho
.
T jsou plany. Ikdyz urcite bych si schovala vsechny a uz slysim toho meho, ze jsem na hlavu a ze to smrdi ![]()
Ja myslim, ze se dockam, az kdyz na to nebudu vubec myslet, coz v praxi znamena, nechodit na emimco…ale to je prakticky nemozne. Uz jsem rok silenej zavislak
Takze mam v podstate smulu
![]()
Maxi
Maxi, bohuzel jsou to naprosto obycejne tehotenske testy.Nejsou pozlacene jak by se mohlo zdat. Jsem v USA a tady je to bjezna cena.Ale spis me zarazi cena tech na Slovensku, pokud vim, v CR jsou daleko levnejsi.
Gabriela
Gabi, to nevim, v CR jsem nikdy potrebu tehu testu nemela. ![]()
Ja tady za tu cenu kupuju ten nejlevnejsi. Clearblue stoji uz pres 10 euro a taky ho nemaji vsde. Asi h nikdo nekupuje.
Kde bydlis v USA?
Taky kupuji ty nejlevnejsi.Tady tek Cleareblu maji skoro vsude, dokonce je ted i digitalni, ale ty jsou moc drahe.
Bydlime v Seattlu WA, ale koncem tohoto mesice se stehujeme do Redmondu.Uz tento vikend jdeme hledat bytecek.
Gabriela
Jeste k tem tt, nedavno jsem si jedny koupila a byly tam za tuhle cenu 3 . No byl to ulovek.
Taky jsem se hned holkam chlubila. ![]()
Gabriela
A libi se ti tam? Nestyska se ti nekdy po rodicich? Mne teda jo. A kolik ti vlastne je? A jak ses tam dostala? Tolik otazek co…jsem baba zvedava…Musim ted do obchodu, tak za chvili jsem snad zpatky…
Maxi
Libi se mi tady.Hlavne kvuli tomu, ze v CR jsme si miminko nemohli dovolit a tady stacilo nekolik mesicu a uz se snazime.Po CR je mi obcas smutno, ale po rodicich ne (dlouha a smutna historie- jednoduse jsem byla pro rodice neplanovane a hlavne nechtene dite a neb jak rika moje „maminka“ cert ji me byl dluzen. )Muzu rict, ze me taky ![]()
Mame zelenou kartu.
Je mi 26let.Klidne se ptej, nevadi mi to. ![]()
Gabriela
a ty kde byvas /zijes Maxi? …uff, ako tak citam, tak tehu testy su na zapade este ovela drahsie ako u nas…ja som si myslela, ze vacsina z vas (okrem Gabriely) zije v Cechach, ako som citala na emimcu, tam su totiz tehu testy dost lacne, tusim od 60 korun ceskych…tam ich treba hromadne nakupovat:o)))
Ahoj holčiny, omlouvám se, že píšu tak pozdě, ( Gabrielka kvůli mně zase ponocuje, chudinko
) ale v práci asi zešíleli a chtějí po mně nemožné. Udělala jsem si chvilku teprv teď a to jsem se na Vás tak moooc těšila
. Ale moc vás nepotěším, paní Dr. si klidně onemocněla a tak vůbec nic nevím. Prý mám zítra zavolat¨, možná už tam bude, tak když tak se za ní hnedka ránko rozletím
.
Snad bych mohla být do 10.00 zpět a pak už budu možná o něco chytřejší
.
Koukám jako blázen co tu máme nových dušiček, a tak Vás všechny vítám a přeju aby jste se tady moc dlouho neohrály a brzy se zadařilo ![]()
Zase musím do rachoty
, ale po obídku si na Vás udělám trochu víc času - slibuju
.
Pro Gabrielku, která bude za chvilku spinkat ( Ty se máš - hned bych si to s tebou vyměnila - to spaní
), počkej s testíkem alespoň do pátku a i tak to nebude moc pravdivé. Tak vydrž, já Ti mooooc fandím a uvidíš, že se to povede, dokud nepoteče krev
nic není ztraceno ![]()
tak zatím papa a já zas letím
, Vladuš