Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Gabrielko, nezakazovala jsem Ti náhodou být smutná
Ta teplota je naprosto skvělá. Já jsem si BT nikdy neměřila ( nějak mi tato metoda nepřirostla k srdíčku
). Teplotu jsem si ke konci cyklu měřila vždy na večír a měla jsem a stále mám okolo 37 stupňů. Tak se zkus teď měřit i večer a uvidíš, že tam mimís je
![]()
S těmi vaječníky Ti bohužel neporadím, nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlela a to už je u mě co říct
.
Byla jsi v poslední době u Dr.
, jestli máš opravdu nějaké pochybnosti tak si k němu zajdi a raději se ho zeptej ( ale myslím, že budeš potřebovat spíš jené vyšetření - co takhle 30 DC krvička
)
A kdy přesně budeš vědět, že MS sviňka jedna svinutá nedorazí ![]()
Zatím papa a piš a ![]()
Vladuš
Ahoj Gabrielo, díky za přivítání
Tak já budu tvrdá a budu chtít všechny informace.. to bude doktor
On je ale moc ochotný, tak snad OK. Pak Vám povím jak to probíhalo… Jo a jinak to bude (při obrovitánskym štěstí) Egypťánek
I když napoprvé s tím samozřejmě vůbec nepočítám (
jen trošičku) Evča
Tak Zdeni, s chutí do toho a půl je hotovo
, kolikátý DC budeš zítra při testíkování ![]()
Budu Ti držet palečky a jsou tam // čárečky ( jé já mám dneska dobrou náladu to bude asi tím sluníčkem
).
Příznaky máš skvělé tak že by se Velikonoce letos obzvláště vydařily
![]()
papa Vladuš
Jó a holčiny jestli chcete další příznak, který ještě ve své sbírce nemáte, tak mám pořád hroznej hlad a když se nenajím tak je mi pěkně šoufl
. Tak držím pěstičky, ale opravdu Vám to všem mooooooc přeju
, papa Vladuš
Gabrielo,
aaalee notaaak, nehadz este flintu do zita (ako sa u nas hovori:o), priznaky nic neznamenaju…ale mozem ta potesit dalsim tehu priznakom, ktory som na sebe od vcera vecera vypozorovala-mam nejaku divnu chut v ustach, akoby kovovu…myslim ze to tiez niekto opisoval ako mozny tehotensky priznak, takze ja ho teda mam…a este mi furt aj skrka v bruchu od hladu, v noci som sa normalne prebudila, nemohla som spat a musela som si dat aspon jablko na zahnanie hladu.
a s tou teplotou si to tiez neber, pozri ja mam od odulacie teplotu standardne okolo 36.2, pred nou 35.8, takze tiez sa neviem moc vysomarit s tych cisiel…a dnes rano som mala 36.6 no to je ale pokrok:o))
A kludne pis ak mas starosti a chmurne myslienky, povedala si to velmi pekne o tej solocnej zdielanej bolesti:o)
No nic, ja idem teda balit veci na ten nas vylet, tak holky hlavu hore, vitame vsetkych novacikov a este taky jeden napad na margo Danky - ak viest tehu dennik, tak nech sa to chyti Vladus, ona je akoby prva tehulka z nas a my sa k nej vsetky postupne pridame a budeme si vymienat tehotenske radosti aj starosti:o))Co ty na to Vladus?
Majte sa fajn!
Vladuš, tobě bych chtěla moc poblahopřát k těhotenství, ani nevíš jak jsem to prožívala ![]()
No a Gabče, Gabrielce, Alience, Zdence a já nevím komu všemu dalšímu přeji co nejdříve krásně tmavomodré //
Jo a s těmi bazálními teplotami jsem z toho celá zmatená. Já jsem jí zkoušela měřit nedávno den před očekávanou MS, prostě jen tak. No a holky bylo tam 37,2. Takže i když si zatím dáváme pozor (resp. manžel) tak jsem letěla hned pro TT a nic. Druhý den jsem to dostala. Takže to jsem z toho jelen ![]()
Evča
Ahojky Evčo, taky si myslím, že by ses měla na všechno Dr. vyptat ( jak už psala Gabrielka ). A neboj on je tam od toho aby Ti pomohl, je za to přece dobře placený, né
. Ne ale vážně, já bych moc věřila tý dovolený, ta už mnoha párům mnohokrát pomohla a uvidíš že si toho Egypťánka 100% přivezete ( hlavně aby to opravdu nebyl Egypťánek
) pardón holčiny já jsem dneska asi opravdu šiblá, tak mě prosím berte s rezervou.
papa a užijte si krásnou a plodnou dovču, Vladuš
…no ale prave som si zadala dnesne data z merania BT na fertilityfriend.com, a vyslo tam, ze ovu som mala v utorok tento tyzden. takze uplne mimo mojich predchadzajucich vypoctov a narodenie potomka podla tohto vyzera byt velmi velmi nepravdepodobne:-( no som zvedava…
No já myslim, že to určitě bude český kluk jako buk nebo pravá česká holčina.
Aby mi ale přeci jen to slunce nezamotalo hlavu
![]()
To byl fór - tuli tuli bude samoška s manžílkem
![]()
Evča
P.S. Alin-ka, nezoufej, křivky někde na internetu nejsou tak důležitý jako tvoje tělo a to si s tím třeba poradilo úplně jinak než někde v grafu… ![]()
ahoj vladuš budu DC28 tak uvidím, ale holky já se tak strašně bojím, že budu zklamaná, jsem nemožná viďte? ale nemůžu si pomoci, ostatní přeji brzoučko // a tobě vladuš ať vše probíhá v pořádku
díky holky, že mi držíte pěstíčky, já zítra dopoledne určitě napíšu jak mi to dopadlo,
zdenka
Alenka, no píšeš to moc hezky, že mám odejít, ale mě se tady s Váma moc líbí a bylo by mi mezi maminama určitě moc smutno
( vdžyť já se ještě vůbec jako mamina necítím
). Né, já nikam sama nepůjdu
, já si na Vás holky pěkně počkám, protož jsem móóc zvědavá která z Vás bude první, co se ke mně přidá
. Tak holky snažte se ať máme vítězku
.
Doufám, že Vám moc nevadím, ale vím jaký to asi musí být, když pořád nic a nějaká vlezlá těhule Vám tady pořád nabourává tu Vaši depresivní náladu
a chce po Vás
. Tak kdyby to přece jenom bylo k nevydržení a lezla jsem Vám opravdu moc na nervy tak mi dejte vědět a já se urazím a odejdu
. Ale holčiny vždyť já Vás moc dobře chápu, jak už psala Gabrielka, byla jsem naprosto stejně šílená, jen nechci aby jste měly smutné mimísky
čauky Vladuš
Ahoj Vladusko, uz jsem na tom trochu lip. A po tvem vskaziku uz se u
jak slunicko. Teda ta teplota je fakt 37 a dokonce jsem ji merila znovu a dostala jsem se na 37,2. Takze si vazne myslis, ze je to nadejne.
Kdybych tehotna nebyla, mela bych urcite teplotu nizsi?Ja to mereni BT taky nenevidim, ale mela jsem pocit, ze se to „musi“.Merim v ustech a mam pocit, ze pekne blbe (teplomer tam jen tak „pohodim“ a mereni je potom hodne ne[presne. Ale dnes jaem v ustech i v pochve namerila 37,2C.
![]()
Pokud to tento mesic nevijede budu muset zvazit co dal. Musi si tady uzavrit zdravotni pojisteni.Mam prozatim jen Pojisteni lecebnych vyloh v zahranici a to vysetreni bych si muse zaplatit ze sveho, protoze to neni „nezbytne“- neni to nemoc, uraz…
Neocekavana MS by nemela prijit presne 18.4 vecer. Testik ale asi udelam uz driv. Nebudu na nej spolehat, vim, ze na testovni muze byt jeste brzo.
Teda ty jsi mi udela takovou radost.
Dik za podporu a mila slova.
Co noveho u vas?
Gabriela
Teda Vladus
at te ani nenapadne nas opustit.
Jestli zalozis denicek, jdeme vsichni za tebou. Na me teda vubec nepusobis depresivne. Je super vedet, ze ne vzdycky je to otehotneni problematicke nebo nemozne. A ty jsi toho krasny prikld. Ja myslim, ze i Alienka to myslela tak, ze by jsem se tam presunuly vsecny.(jen chtela na tobe at ho zalozis, ale nas se jen tak nezbavis ):D
Zacala jsi tady jako tehulka a byla jsi stejne vydesena, jako ted my. Proste k nam uz patris. ![]()
Gabriela
Gabrielko, jsem moc šťastná
, že už se konečně usmíváš
. Podle toho co někde psali by teplotka ( pokud jsi těhu a to ty jsi
) měla zůstat pořád okolo 37 ( 36,8 - 37… - myslím
) a pokud prý najednou hodně klesne je to příznak přicházející MS ( ale to u Tebe nehrozí
) Mě to minulý měsíc takhle vyšlo, teplotka pořád vysoká ( takže hrozná radost ) áá pak jeden den hodně klesla a druhý den potvora ošklivá červená opravdu dorazila, ale tenhle měsíc neklesla
a Tobě taky neklesne, zakazuji jí to ![]()
U nás je to prima všichni potencionální otec ( samo že jeden ), babičky, dědulové a tety mě rozmazlují. Nosí vitamínky a jsou na mě moc hodní ( mamina se mi dokonce nabídla, že mi umyje okna - abych asi náhodou nespadla- bydlíme totiž v přízemí
) . No sama uvidíš, a ty máš rodiny tady v ČR a nestýská se Tí
To budou babičky asi smutnit, né ![]()
tak ať Ti dobrá nálada vydrží a hezké pohodové Velikonoce, papa Vladuš
Ahoj Evco, samozreme ze se pridat muzes. Vitam te do nasich rad. Nevim na co vsechno by ses mela zeptat, je totiz hodne veci, ktere mohou otehotneni komplikovat.(Zaklonena deloha je casto problem a urcite je dobre vedet jak na tom si. Podle toho potom po sexiku bud na zada a nebo na brisko.Kontrola dozravani a uvolnovani vajicek taky nmuze byt na skodu.)Tim te nechci strasit, nemusis mit problem jediny.Coz ti ze srdce preji. Moje rada zni
ptej se sveho lekare na vse co te zajima. Rid se podle <pravidla lina huba hole nestesti> Platis si zdravotni pojisteni a mas narok na patricne osetreni a k tomu patri i konzultace s lekarem.Nevim ktere vysetrni jsou standartne provadena takhle na zacatku, ale rozhodne se nenech odbyt,
treba se slovy, ze je jeste na testy brzo. Pokud se bude tvuj lekar zdrahat ti je udela, zjisti si jestli na ne mas uz ted narok a trvej na tom.
Mozna ze se nektere provadi az po nejake dobe, kdy se paru nedari pocit mimi a to muze mit taky dalsi pravidla (napriklad pravidelny sex, casto vyzaduji po nejakou dobu mereni BT … ).Hodne stesti a at se vam to mimi brzo povede.Bude to " Egyptanek? 
Gabriela