Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sarka: No ja myslela, ze uz jsi tak 40DC…tak to jeste pockej. Mne se to rika…co? Jinak kdyz mas MS rozhazene, tak to je tezky urcit vid? Ja uz mam MS v poradku. Nastesti.
Maxi
Lili: meris BT a nebo jsi OVU testovala ovu testama? Ja byt tebou tak taky pockam s tt jeste aspon tri dny:)
Maxi
Maxi, meriam si BT a pouzivam graf na www.fertilityfriend.com z neho odcitavam ovu (zobrazi sa spätne po troch dnoch zvysenej BT) a tento mesiac som pouzila aj ovu test - ale iba jeden (u nas su priserne drahe - 170 Skk/kus) a test bol pozitivny v den, ked som predpokladala (podla bolesti v podbrusku) ovu. Tento den potvrdila aj BT…Sledujem to vsetko ako o zivot
a aj tak nic
Lili
Ahojky, moc díky za odpovědi. Nedá mi to a půjdu si zase zakoupit těhu testy. Cítím se dnes jinak. Nevím, jestli to je třeba těhu, nebo jestli každou minutou přiletí červená potvůrka. No každopádně jedno z toho to bude. Ale bojím se, že ta druhá možnost. ![]()
Taky jsem už myslela na měření BT nebo OVU testy, ale zatím se snažím ponechat to vše přírodě, prostě jen tak. ![]()
Už jsem se jednou ptala, na jaké bázi funguje přípravek Duphaston? Pomohlo to některé z vás srovnat cyklus nebo k miminku?
Šárka
Lili: ja merim jen BT u nas jsou taky ovu testy dost drahe.
Sarka: Ja ti nevim, ja kdyz mela rozhazenej cyklus, tak jsem si porad myslela ze jsem tehu a nic
Jinak ten pripravek neznam. Mne pomohla op, mela jsem toti cystu. Ted uz mam MS pravidelnou. Za to me silene boli pred MS bradavky a brisko a to ted pokazde. takze ja se na nejake priznaky tehu nemuzu spolehat
Doufam, ze uz ani nebudes muset BT merit a ze mas mimiska v brisku ![]()
Maxi
Ahojky holčiny, tak už jsem tady zase. Omlouvám se že jsem o sobě nedala vědět, ale pořádně mě skolilo nachlazení a já byla ráda, že jsem doma v pelíšku. Ale teď už jsem zase zpátky, zdravá a zvědavá co se tady za tu dobu odehrálo. ![]()
Vítám všechny nové snažilky a přeju aby se tu moc neohřály a byly maminky čekatelky
. Zároveň gratuluji novým těhulkám a přeju aby bylo vše v pohodě a pěkně se na miminka těšte oni to cítí a budou moc krásná a zdravoučká.
Asi Vás holčiny zklamu ( hlavně Gabrielku - která mi přála malou mateřskou školku
), podle UTZ čekáme miminko JEDNO
,( ale už mělo 2 mm a mrkalo na mě
), teda i paní Dr. koukala že jsem měla ty výsledky tak vysoké. No asi to bude pořádnej chlapák - asi po manžílkovi to je taky pěknej medvěd
.
Gabrielko, je mi fakt líto, že to s mimískem takhle dopadlo ( ale alespoň vidíš že to jde a že nic není ztraceno
) Budu muset na příště lépe formulovat moje rozkazy a přáníčka. Mimísek sice poslechl a přišel, ale už jsem mu zapomněla říct, že má pěkně sícat na prdelce a nikam nechodit
, tak že za to vlastně můžu já
.
Ale vážně neřekl Ti Dr. co mohlo být příčinou a jestli se můžete zase hned dál snažit
A z toho ultimátum si nic nedělej, jak víš já ho měla taky a stihla jsem to úplně přesně ( ale nepřála bych Ti slyšet jak se teď manžílek chválí " no vidíš já jsem ti to říkal že to pro mě bude hračka a že mám moc chytrý spermijky a ty si pěkně počkali a nedali se.......... - úplnej hrdina z pohádky
) A s tím věkem Ti to jenom přeju aby se to povedlo, mě je 24 let a taky všichni okolo tvrdí jak je to šílené takhle brzy mít miminko, jak jsme si mohli ještě užívat....... a takové ty bláboly, ale je fakt, že to většinou říkají jenom ty co děti mají a nic si s jejich plánováním nezažili
. Já bych taky chtěla víc dětiček a starší mamina být nechci, abych si s nima všechno v plné síle užila.
Jestli ale opravdu potřebuješ pauzu, tak prosím ( já jsem si jí taky bez dovolení na týden vzala
), ale koukej se nám zase brzo vrátit ![]()
Tak a musím zase pracovat, zítra napíšu víc a taky si ve Vás nových a všech změnách co se udály musím udělat trochu pořádek, jsem z vás nějaká zmatená a to jsem tu nebyla jen týden...... ![]()
tak zatím pa a hezky pište
Ahoj berušky!!! Snažilky, těhulky… prostě vy všichni…
Teda, já koukám!!! Skoro 4 dny jsem tu nebyla a tolik změn.
Takže, dnes jsem byla u té nové doktorky. MS mi skončila, takže jsem se tam vypravila.
Rovnou mi udělala cytologii
a také UTZ. Těhulka nejsem
, mám zvětšený jeden vaječník, menší dělohu… ale to by problém být neměl.
Napsal nám poukaz na spermiogram pro přítele, mě poukaz na krev - aby zjistila, zda vůbec dochází k OVU… Za 14dní budu chytřejší, třeba to už ale nebude potřeba! 2.5. mám PD!!! ![]()
Jinak počasí se nám zkazilo, to je docela hrůza!!! Přijela jsem domů zmoklá jako slepice ![]()
V poslední době,berušky, přemýšlím, že přestanu tenhle server nějakou dobu navštěvovat. Jsem fakt závistivá (NIKDY JSEM NEBYLA!!!), závidím těhulkám a připadá mi, že je jich kolem mě víc a víc…
Já vím, že se také jistě snažili, ale prostě je mi to líto. Když sem chodím, tak na to pořád myslím! Dokonce i když se s přítelem milískujeme, myslím na mimčo!!! Už mi z toho hrabe!
Jste moc skvělý, všechny, co jste celou dobu vydržely! Je to fakt nejdelší diskuze na emimi!
Chtělo by to ten deníček… Já se tu ukážu tak jednou týdně, protože mám fakt depky.
Mějte se moooc krásně!!!
A přeji brzy //!!!
Ahoj holky!
Tak já jsem dnes 39 DC a MS furt nic.
![]()
Už mně z toho hrabeeeeeeeeeeee!!!!!
![]()
Ahoj holky,
jsem tu nová, takže to tu s tím moc neumím…
Ale rozhodně se mi tu moc líbí ![]()
Taky vám musím říct, co se se mnou děje. Četla jsem některé vaše články…je to celkem povzbudivé…i když taky ne vždycky ![]()
Brala jsem půl roku HA a pak jsem vy:,–(ila. Dvakrát jsem to dostala normálně, ale teď už mám týden zpoždění a taky mi je špatně.
Už jsem si dvakrát dělala test…pravda je, že žádný drahý a ne ráno…oba vyšly negativně
Zítra bych měla jít na odběry krve…ach jo…chci mimíska
držte palečky
Ahojky!! Holky, já to prostě musím napsat. Dnes odpoledne jsem si dělala tt a POZITIVNÍ!
Sice nevím, jak to je možný, protože v sobotu z raní moči byl ještě negativní. Jak jsem psala, v práci jsem si snědla jablíčko, pak se mi udělalo docela zle, a intuitivně jsem si šla kupit těhu test. A pozitivní hned v první minutě. Pak jsem si šla do jiné lékárny pro další, a opět pozitivní. Teď jsem si dělala třetí,
a zase pozitivní. Takže to je docela jasný. Jen mám hoooodně velké obavy. Minulý rok jsem o to v 5. tt přišla, byla nutná kyretáž. Dle doktora se dvakrát po sobě téměř nestává, tak doufám, že to bude dobrý. Cítím trošku žaludek na vodě, ale jinak to jde. Asi hned zítra zavolám na gyndu, holky strach mi opravdu nedá. Jen nevím, jestli díky mé nepravidelné MS by to už bylo vidět. Co myslíte?
Jinak ale doufám, a pevně věřím, že to bude OK. Šárka
To je bezva Šárko…doufám, že bude všechno v pořádku…užij si to !!! ![]()
Ahoj holky,
Sarko, mooooc gratuluji. At je vse ok.
Monaliso, hlavicku vzhuru. Ceka vas vysetreni, ktere vam urcite pomuze. Budete vedet, kde je „problem“. Urcite se vam to brzo povede. A navic vas ceka uz brzo nove snazeni=nova nadeje. My se budeme snazit taky 2.5. Mame PD ve stejnou dobu. Super
to budeme mit stejne stare deticky.
![]()
Vladus, vitam te zpatky ztracena dcero
Jsem vazne rada, ze jsi zase tady. Moooc jsi mi chybela.
Teda s tim jednim brouckem, jsi me trochu zaskocila.
But I'm very happy for your baby.
Hlavne kdyz je vsecho tak, jak ma byt. ![]()
Nevim cim to, ze nas mimi opustilo.
To mi nikdo nedokaze rict. Snazit se muzeme uplne normalne dal.
A to je ted to dulezite. Snazim se na to zapomenout. Doma jsme si tohle tema zakazali. Nema cenu se k tomu porad vracet. Nejde to zmenit.
Ted se stehujeme a bere nam to hodne casu. Dnes jsme si nasli bytecek (trvalo nam to 3 dny,prosli jsme jich strasne moc, ale mame snad ten nejhezci v celem WA
) a nejpozdeji ve ctvrtek se budeme stehovet. Pak musime nakoupit veskery nabytek a zbydlet se. Mame tam velkou posilovnu, velky bazen, saunu, solarko-vse je zdarma a tak tam budu travit vetsinu casu.
Nebudu mit tolik casu myslet na to, ze se nam mimi nedari.
. Ted musim zabalit veci na prestehoveni. Pak musim vydezinfikovat ten novy byt.
Uf to bude drina.
Tak ja se zase nekdy ozvu jo ![]()
Maxi, Zdenko, pred par dny jsem nekde cetla, ze pokud ma muz „sedave“zamestnani, muze mit snizenou tvorbu spermii. Vznika stejny problem, jako se slipama. Pokud sedi dlouhe hodiny, mel by delat kratke, nekolika minutove prochazky. Taky nestaci volne spodni pradlo (trenky, trenkoslipy), pokud na ne oblece uzke halhoty, je to k nicemu. A kdyz tekhle obleceny prosedi vetsinu dne, je to spatne. Ja uz jsem manzelovi naridila pravidelne prochazky.
Hodne stesti ![]()
Gabriela
Gabriela
Ahoj Gabko, chtěla bych se zeptat na to testování OVU pomocí papírků. Já jsem teď testuji ovu testy, naposlaedy včera 19 DC a pořád nic!
Začínám z toho být mírně nervózni a ty testy lezou hrozně do peněz. Jak dlouho necháváš ten papírek v pochvě a jak hluboko
![]()
Díky Evča
Šárko, moooo gratuluju a ať jste oba zdraví!
Ahoj Sarka, ja som v takej istej situacii ako ty - tiez som 26 DC a vcera som mala slabe spinenie, tiez som sa dnes do prace nabalila a zatial nic. Ja som to aj vcera poriadne oplakala, pretoze mne sa MS zacina niekolkodnovym spinenim
presne ako teraz … Podbrusko ma pobolievalo, dnes uz nic necitim a prsia ma nebolia iba sa naliali ako pred MS. Som 13. den po ovu a testik by som robila az o par dni, len neviem, ci vydrzim. Tehotna sa necitim a myslim, ze keby som bola tehu, tak by som to nejako citila…minimalne by som sa citila „inak“ ako po minule mesiace. Drzim palceky, aby si bola tehu !!! Pa Lili