Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Álo, tak tě vítám do klubu!
Já nevím, čemu nemůžeš uvěřit? Prostě je to tak!
Pokud je jedna čárka slabší, znamená to úplný začátek těhotenství, hormonu je méně. Pokud si uděláš test zítra z raní moči, uvidíš, že budou skoro stejné. Tak to ti moooc gratuluji!!
Hlavně v klidu a nenervuj se. To ti říká ta pravá viď? Jak se cítíš? Ještě bolí prsa? A co bříško? Víš, kdy jsi pravděpodobně otěhotněla? Já zřejmě 27. března. Ale proč to vím je asi na dlouho.
Hodně zdravíčka tobě i mufíčkovi!
![]()
Šárka
Álo, moooooc Tiiiii potichounku graaaaatuluji ( abych to náhodou nezakřikla
). Myslím, že jsi jasná těhule tak se opatruj a zítra určitě napiš že tam byly // pořádně tlustý. Ale na tloušťce vůbec nezáleží, já měla testíků asi 5 ks a na všech byla čárečka slabounká a přitom z krve jsem měla HCG pěkně vysoké
. Tak držím palečky ![]()
Gabrielko: k Dr. jdu zítra ráno našeho času ( tj 29.4. - ráno ). takže myslím, že vlastně Ty budeš na mě čekat zítra večer
Jsem z toho nějaká popletená ale zkrátka čekej a já se někdy ozvu ![]()
Je krásný, jak má o Tebe manžílek starost, máš doma asi fakt supr chlapa
.
Tak drž palečky a já se zítra ozvu, papa Vladuš
Ahoj Šárko, na tom testíku je silnější čárka zmanenající těhotenství, ta se také objevila za těch cca 40 sekund. Ta druhá slabší čárka je kontrolní, že test proběhl. Na testu píší, že různá intenzita čárek na výsledku nic nemění. Jestli se opravdu můj sen stal skutečností, tak jsem otěhotněla (krásné slovo:)) buď 9.4. (cevrviální hlen byl krásný bílek), nebo 13.4. (14.4. stoupla teplota. Bylo by to úžasné, měli bychom skoro stejně stará děťátka. Jinak prsa mě bolí dokonce i při chůzi mám velikost 70B, takže mě při chůzi opravdu ještě nikdy nebolela. Bříško mě bolí trochu jako před MS. Jinak žádná změna. Vlastně ano, od mé akce na wc bohužel nemohu vůbec pracovat:).
Kdy se má jít k lékaři? Ála
Tedy Álo, s tebou je opravdu legrace!
Testy tohoto typu, který jsi dělala řekla bych skutečně nelžou. Přiznám se, že jsem ho nikdy nepoužila, myslím ten „kapací“. Jaká je cena tohoto testu?
Mě prsa taktéž bolí. Včera, když jsem ležela doma na gauči, tak na mě skočil náš pejsek(jorkšírek-2 kg). Šlápl mi na prsa a já v tu chvíli myslela, že bude mít letecký den. Neumíte si holky představit tu bolest. Manžílek mě pořád zkoumá,
, jestli nepotřebuju větší „kozí chlívky“.
No, pořád tomu moc nemůžeme věřit. Jak říkám, teď mě trápí to, aby to tentokrát bylo v pořádku.
Álo, tak to bychom měli mít skutečně téměř stejně staré děti. Jen tak z legrace jsem si nechala spočítat datum porodu. 19/20. prosince. Takže dáreček pod stromeček. ![]()
Šárka
Jo a k lékaři? Klidně mu zavolej, že máš pozitivní test, kdy jsi měla poslední MS. Zřejmě tě nebude hned hnát na prohlídku, pokud ti nic není. On sám bude radši, když to bude „starší“, pak ti toho poví víc a třeba ho pak i ukáže na UTZ a třeba si už i poslechneš srdíčko. Pokud ti nic není, nespěchej, ale taky neotálej. Hlavně pohodičku a hodně PŘÍRODNÍCH vitamínků!
Šárka
Ahojda Vladuš, sice jsem tu teď brouzdala, ale už toho je moc. Mám drobounký dotaz.
Jak dlouho jsi těhotná? Víš, ptám se proto, abych věděla, kdy můžu očekávat první potvrzení těhu z UTZ. Dnes mi totiž sestřička řekla, že je to ještě moc malé, takže jsem objednaná na příští týden. Poslední MS jsem měla 14.3., ale od toho to kvůli veeeelké nepravidelnosti asi nemůžu počítat. Kdy jsi viděla poprvé své malé na UTZ? Možná jsi to tu někde psala, ale asi jsem to nějak přeskočila. Jinak přeju mooooooc zdravíčka a pohodové těhu. Máš nějaké potíže? Nebo jsi naprosto v pohodě?
Díky, Šárka ![]()
Díky Šárko, ten test se jmenovat CLEARVIEW a stál 89,–Kč. Až pojedu z práce, stavím se v lékárně pro další testík a pak do zeleniny ovoce.
Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem celý minulý měsíc jsem každý den užívala Acidofolan, je to přípravek pro budoucí maminky a budoucí těhulky. Obsahuje kyselinu listovou a železo. Nevím, ale třeba jsem tomu opravdu pomohla, brouček má teď dobrou vystýlku postýlku. Jsi unavená Šárko? Ála
No já moc unavená nejsem. I když v práci na to nemám kolikrát čas a je pravda, že když přijdu domů, tak sebou seknu na gauč, ale vždy jsem to příčitala spíš únavě z celého dne, ale třeba to je fakt tím těhu. Jsem praštěná, ale dnes si půjdu koupit další test, jen pro potvrzení. Nedá mi to.
Taky hamám kyselinu listovou. Brala jsem jednu tobolku denně, teď beru dvě. Asi to taky pomohlo, hlavně jsme tím dali malému dobrý základ pro nervovou soustavu.
Víš co, až budu pupkatá, vydám se do Prahy a poťukáme si pupkama.
Vidíš to, to zase ty hormony.
Já jsem poslední dobou pořád nějaká potrhlá. Taky jsem řekla bych podrážděnější a roztěkanější.
Šárka
![]()
Ahoj Šárko,
já jsem taky těhule začátečnice, poslední MS jsem měla 5.3. a na krev jsem šla 6.4. ani ne týden po vynechání MS. Druhý den mi to Dr. potvrdila z krve a další týden už jsem si to šupajdila na UTZ. To co jsem viděla se sice broučkovi ještě moc nepodobalo
, ale paní doktorka byla spokojená. Prý měl tak 2 mm a byla to jen taková pulsující tečka na monitoru. Za čtrnáct dnů ( tj. zítra ) si mě pozvala na UTZ znovu a prý budu samo moc překvapená jaký skok ty mrňouskové za tak krátkou dobu udělají
. Tak jsem moc zvědavá. Udělají mi těhu průkazku a seberou moč a hlavně spoustu krve
na všechny možné testíky. Tak mám jen hlavně strach
aby všechny testíky byly v pořádku a já si mohla červíčka pěkně užívat
.
Kdy jsi měla Ty dostat MS
, možná už by se to z krve dalo zjistit.
Vladuš
Ahoj Sarko a Ala,
ja som na to podobne ako vy, poslednu MS som mala 15.3., som cca v 5. tyzdni a predpokladany termin porodu mam 22.12:o))
Tehotenstvo som na zaklade pozitivneho testu zistila minuly pondelok, v utorok som bola u lekara (mala som tam nahodou cestu, tak mi povedali, aby som dosla), ale este mi nebrali krv, doktor urobil len vaginalne vysetrenia.
na krv mam ist v utorok 4.5., o tyzden potom aj na UTZ.
drzim palce vsetkym tehulkam.
Uz som si povedala, ze tu nebudem prispievat, aby som nekazila naladu snazilkam, ale toto mi nedalo, tak opat reagujem.
Prajem krasne tehotenstvo vsetkym a 2 ciarky co najskor vsetkym snazilkam.
Alienka
Ahojky Vladuš!! Moc díky za odpověď, ale se mnou je to trošku těžší. Ve zkratce. V listopadu 2002 jsem přestala brát HA. Pak jsem to bez injekce nedostala. V březnu loňského roku jsem otěhotněla, ale záhy na to potratila. To přičítám té MS, která bez včeličky prostě nepřišla. Pak zase bez injekce nic. V září to už mého lékaře znepokojovalo, takže mi na:,–(il nějaké olejovky. Vždy 17. den cyklu do zadečku. Od ledna mi MS chodí sama
, ale nepravidelně. V lednu druhého, v únoru pátého, v březnu čtrnáctého. Takže jsem si myslela, že by další MS mohla přijít teď o víkendu, co byl. A nepřišla!
V sobotu jsem si dělala těhu test z raní moči a negativní. V pondělí odpoledne pozitivní, a to hned asi po minutě. Takže to je asi opravdu moc malinkatý. Prsa moc bolí, podbřišek taky, takže doufám, že to je dobré znamení. Ty testy jsem si dělala v pondělí čtyři, z toho i ClearBlue, ten byl IHNED pozitivní. Tak věřím! ![]()
Snad to vydržím ještě ten týden a dozvím se více. Když to tak počítám, jsme taky téměř nastejno.
No to je paráda. Když jsem šla dnes kolem knihkupectví, chtěla jsem si koupit knížku o těhu, ale pak jsem si řekla, že dokud to nebudu mít černé na bílém
, nebude nic. Šárka
Ahoj Alienko, takže ihned moooooc velká gratulace.
Hlavně ať jste s mimískem oba zdraví. Stejně to je zvláštní. MS jsme takřka na stejno, ale já měla tt pozitivní až po týdnu, jak ty. Asi to bude opravdu tou mou krásnou MS. A jak se cítíš? Máš nějaké příznaky? Šárka
Ahoj Šárko, jak jsi si počítala plodné dny, když jsi měla tak nepravidelnou MS? Promiň mojí zvědavost
![]()
Evča
Ahojda Evčo, bude to znít divně, ale já si nepočítala plodné dny vůbec. Ani jsem neměřila BT, jednoduše náhoda. Sice tuším, kdy se TO stalo, ale je možný, že to mohlo být i dýl. Jsem z toho sama překvapená. Jen doufám, že to už bude protentokrát OK.
Šárka
Ahoj Evčo, zkoušíme to druhý měsíc, uvidím zítra, nechci se radovat předem, Ála