Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj berušky, dnes (vlastně od 20.4.!!!) tu nikdo není??? Kam jste se všechny vypařily??? Nějak mi chybíte!!!
![]()
Už je to v pohodě, mě se to v práci podařilo nějak dokonale otevřít, a končila jsem na stránce 28 - docela ŠOK!!! ![]()
Ahoj berušky,
pro snažilky: na emimi ve snažilkovských deníčcích nám poradila jedna holčina server, pro výpočet PD, tak to kdyžtak zkuste: www.astrokancl.wz.cz/…t_poceti.htm. A dejte mi vědět, jestli se to aspoň trochu zakládá na pravdě
.
Pro čerstvé těhulky: Moooc gratuluji!!!
Pro všechny: Mě začíná dnes OVU, ale včera jsem začala ošklivě špinit - je to hnědý výtok a jsem z toho na nervy! Nevíte některá, co by to mohlo znamenat?
Ahoj Radko,
to by mohlo být ovulační špinění (krvácení). Některé holky to mívají. Kdyby to trvalo dýl, tak si radši dojdi k dr.
Měj se krásně
Evča
Nazdárek holčinky! ![]()
Tak jsem dneska zaběhla na gyndu, a co…? dali mi včeličku. Manžílek z toho byl celkem zdrclej, protože přestože viděl negativní tt tak si myslel, že jsem v tom. To je děs, teď budu určitě minimálně týden čekat než to dostanu, pak další týden než mi to skončí, … já se toho dalšího měsíce snad nedočkám!!! ![]()
le to neva, dneska máme my holky svátek, tak se narvu buřtama a dám si pivko( radši dvě) a cigárko a a ť mi všechno vleze na hrb! ![]()
Tak to všichni pěkně oslavte a zatím ahoj
DELLY
Hajinko: diki za tip, ja som si ten dennik pozerala, ale mala som dojem, ze su tie tehulky trochu popredu pred nami:o) Ale samozrejme, ja nie som zastanca nekontrolovantelneho mnozenia dennikov, mozme to skusit tam, ked nas holky prijmu.
Takze holciny tehulky - sarko, alo, vladus (a neviem ktore dalsie, uz mam v tomto fore trochu zmatok z mien:-), pridajme sa do dennicka s nazvom „Listopadky nebo prosincatka“, tam si budeme pisat o nasoch tehu problemikoch a v tomto fore mozme vsemozne podporovat kamaratky-snazilky:o)))
Cesta k dennicku: ked si otvorite emimino, v strede obrazovky sa vam zjavuju dennicky (podla datumu pridania, teda od najnovsich po najstarsie). Tam si najdite dennicek, myslim ze autorkou je Kosinka, s nazvom Listopadky nebo prosincatka.
Alebo si pozrite listu vlavo, kde su zobrazene Temata, je tam polozka emiminkovske dennicky, ten nas je v casti Tehulkovske.
Este vam sem hodim link na aktualny dennik:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
tak vam prajem krasny vikendik a vsetko najlepsie k nasmu spolocnemu vstupu do EU:o)))
Ahojda Alien-ko, tak to je paráda. Já jsem už do tohoto deníčku přispěla a potkala jsem se tak s Álou. Už se na váš všechny moooc těším.
Bude to paráda.
Krásný víkend a příjemný let!!
Packa-Šárka ![]()
oni ty výsledky ještě neměli…
to je hrůza…čekat až do pondělka. Jinak jsem to nevydržela a udělala jsem si dalš TT, negativní, ale ta druhá čárečka tam byla trošilililinku vidět..tak nevím ![]()
Jsem moc ráda, že se tady ty miminka hezky množí
Jen tak dál…všechny nás to snad brzy čeká ![]()
Ahojky holky
Radce : Evca ma pravdu to mas ovulacni spineni. Ja jsem to
mela taky. Za par dnu by ti to melo zmizet.
Evce : ja musim rict, ze muj manzel je a vzdycky byl
romantik. Pri mem tehotenstvi me tzv.„nosil na rukou“.
Byl na vsechno opatrny, hlavne teda na me.
Rikal, jak s malym bude porad, chodit ven , koupat atd.
Bohuzel tomu tak neni. Ne ze by nechtel, ale nema cas.
Pracuje od rana do vecera i vykendy. Protoze i pro me
je ted vsechno nove a urcite veci se zmenily budeme
muset najit cestu jak vsechno skloubit dohromady.
Me i jeho to moc mrzi
, ze nestravi s nami vic casu,ale
co se da delat
. Podle me jde jen o to si to nejakym
zpusobem zorganizovat.
Uz jsme se domluvili, ze se bude snazit chodit driv z
prace a vykendy ( jak to pujde ) si necha volne taky.
Zatim to delame jen jeden tyden a je to fain. Tento
vykend stravi s nami. Ono kdyz chces tak jde vsechno.
A ver mi, tim,ze budete mit mimi se zmeni i ten chlap.
Muj manzel je vic citlivejsi ikdyz to nechce priznat
samozdrejme ![]()
Myslim, ze tady s timto problemem jak vse dat dohromady
rodinu a praci resi spousta holek.
Co se tyce kamaradu, tak ty on trapi taky, alespon v mem
pripade. Na ty on cas nema vubec. A musim rict, ze
s nima travil HODNE casu. Ted jsme na prvnim miste
my a ty jses urcite taky. Tak hlavicku vzhuru a nemej
obavy
![]()
Vsem snazilkam preji hodne stesti a tehulkam zdrava
miminka.
papa Eva ![]()
Ahoj berušky, koukám, že holčiny - těhulky nás opustily
a odešly do deníčku těhulek. Byla sem se tam na ně na chvíli podívat, asi se jim tam daří dobře!
Doufám, že nás přijdou občas navštívit, abychom my, snažilky, věděly, co nás čeká, až budeme těhulky
.
Jinak pořád „špiním“, jak jsem zjistila v deníčku snažilek, je to normální, tak uvidíme. V úterý jdu na tu krev, aby zjistili, zda dochází k OVU. I když jsem laik, tak myslím, že ano! Ale přítelíčka nějak nemůžu dostat na spermiogram
. Pořád říká, že nevím, jaké to je, když si „ho“ musí vyho… za tímhle účelem. Dost mě to štve, uvidím. Počkáme do září (to bude přesně rok od prvního snaženíčka), a když se nám to nepovede, tak ho snad uspím, zabalím do koberce, a odnesu ho tam
, to by v tom byl čert, že jo??? ![]()
Jinak počasíčko se nám tady trochu zkazilo
, kluci mi odjeli k babičce na zahrádku, tak si tu lebedím sama a docela se nudím. Ani mě nebaví, abych sama sobě něco uvařila k jídlu. Půjdu si asi lehnout, leze na mě chřipka - mrška jedna - a večer musím mít sílu na přítele… já mu dám…
.
A jinak, holky, krásný vstup do EU a nezapomeňte dnes na políbení pod rozkvetlým stromem
. Mám Vás ráda, a jsem ráda, že jste!!!
Ahoj jsem tady nová,ale chodím si tady počíst už nějaký čas.Patřím taky mezi snažilky,zatím neúspěšné.¨Každopádně jsem ráda za každou radu,kterou si tu předáte a určitě něco použiju.Tak ať se vám všem daří moc fajn.Snažilkám brzké mimísky a těhulkám zdravé mrňousky.Jana ![]()
Ahoj Jani!
Vítám Tě v diskuzi. Ano, my se tady snažíme jedna druhé poradit, ale pravdou je, že se všechno kolem miminek netočí (to by nám z toho asi brzo hráblo
). Takže vítej a když budeš chtít radu, víš, kam se obrátit. A propos, jak dlouho se snažíte?
Ahojky všem nově příchozím,stálicím i odchozím(kdyby se na nás přišly mrknout)
,
tak nám za chvíli začíná nový týden snaženíčka-ty které mají právě MS-nevěšte hlávky,taky se dočkáte.
Holky, dneska jsem na emimi chatu kecala s těhulkou a ta měla problém přesně jako já-nedozrávala vajíčka(zřejmě dlouhodobým užíváním HA-jako já)a stimulovali ji hormonkama a pak otěhotněla těsně před novou várkou hormonůa slibovanou inseminací,v měsíci kdy ji na folikulometrii řekli,že ten měsíc byl opět anovulační,tedy žádná možnost otěhotnění.A hle,otěhotněla 24 den cyklu.
Ani nevíte jak mi to znovu vlilo radost do žil-iž jsem se pomalu začala smiřovat s tím,že mimi nebude
!
Jo jinak,včera večer na emiminovském chatu bylo děsně veselo-já vypila půlku
apple vodky a byla jsem dosti FREE
-samozřejmě toho manža potom využil ![]()
Tak se mějte krásně a holkyyy musíme držet při sobě!!!
Paaa Gabka
evca,
muj manza je taky neromantik. pracuje od nevidim do nevidim. a dokonce planovani kdyz se treba tulit zrovna vychazelo kdyz byly nejake akce s prateli nebo byl dlouho v praci. a ja ho nechtela moc mutit k tuleni jenom kvuli mimisovi. a i tak se to nejak povedlo - na zacatku ledna kdyz jsem byly na lyzovacke a ja to vubec netusila
. brisko zatim taky nehladi a nepusimkuje. ale kouil mi kalhoty abych mimise netlacila
. byla bych rada aby byl pri porodu, ale to mohu jenom snivat. a vim dobre ze nebude mit cas koupat a krmit a v noci stavat, jenze taky vim ze ja nebudu chodit do prace. ale i tak si myslim ze mi pomuze vzdy kdyz to bude mozne. a myslim ze ten tvuj je na tom stejne. ted si to mozna neuvedomuje co to vubec znamena. mojemu to doslo ted kdyz nezapnu stare kalhoty a krasne se kulatim
. neboj uvidis ze jeho mysleni se zmeni.
a k ty samote, ja jsem se citila taky sama a na druhem miste. to bylo na zacatku naso manzelstvi. ale pak jsem se proste zacala venovat sebe - chodila do posilovny, hrala volejbal, chodila jsem pak na akcie s kamaradkami s volejbalu. delej nejake sve hobby a nebud sama doma to neprospiva psychyke.
mej se krasne
danka
Ahoj holky,
prosím Vás moc o radu. Nevíte náhodou někdo jaká je normální hladina prolaktinu ???
Po posledních testech mi zjistili skoro 43. Můžu při tom otěhotnět ?
Už se snažíme skoro dva roky a pořád nic. ![]()
Jen mi nejde do hlavy jedna věc. U žen, které kojí se také říká, že kojení je nejlepší antikoncepce, že se při kojení nedá otěhotnět a otěhotní.
A když přece kojí a tvoří se mléko, tak přece musí mít hodně zvýšený prolaktin ne ?? ![]()
Tak jakto že některé ženy v období kdy kojí mohou otěhotnět a já ne.
![]()
Moc Vám všem děkuji.
Ahoj Evco,
procitala jsem diskuzi po delsi dobe (jsem uz tehulka, tak se snazim sem moc nechodit a netrapit ostatni snazilky svymi pocity a poznatky), ale na tohle ti musim napsat neco i ja.
Jsem ted temer na konci 15. tt, a misto, abych se radovala a nenervovala, prozivam stresy nejen v praci, ale i doma. Jiz od pocatku ledna mame s pritelem (rozvedeny, 2 deti z prvniho manzelstvi) naplanovanou svatbu (na jeho popud - a to jsem jeste nebyla tehu). Jeste donedavna bylo vse v poradku, tesil se na svatbu i na mimi. Najednou, pred 3 tydny, se „zblaznil“, ze svatbu asi zrusime, protoze ma strach, aby to nedopadlo jako predchozi manzelstvi, a jsme na tom financne ne moc dobre (splaci hypoteku,plati vyzivne atd.),a tak by pry z te financni stranky bylo lepsi, kdybychom se vzali treba az za tri roky, kdy pujdu znova do prace.. Coz se me hluboce dotklo, verim, ze nejsem sama, koho by to „vzalo“. Ale to neni to nejdulezitejsi (nebo aspon ted uz ne, pomalu se s tim smiruju a vlastne dosud nevim, jestli se teda vezmeme nebo ne, a to mame necely mesic a pul pred svatbou). Jde o to, ze ani muj pritel neni romantik. O nejakem „noseni na rukou“ nebo noseni kyticek ci darecku nebo dobrutek jen tak pro radost nemuze byt zadna rec. A kdyz uz mi tu kytku po dlouhe dobe prinese, pripomina mi to aspon mesic. A ted se vratim k te financni situaci. Neustale se honi za penezi. Chapu, ze to dela pro nas, ale i za tu cenu, ze se vraci domu po devate vecer, prestoze vi, ze prozivam obdobi, kdy ho nejvic potrebuju. Citim se strasne sama, chtela bych sve tehu prozivat s nim, ale on to proste nechape. Nechape, ze v nem potrebuju citit oporu. Vidi to tak, jako kdybych byla nevdecna. A moc to boli. Jenze ho miluju. Vim, ze on miluje i me, ale nechava se do tech problemu natolik vtahnout, ze nevidi, co zpusobuje blizkym kolem sebe. Kdyz mi blazni hormony (ze mi to proste prijde lito jeste vic a ukapne mi slza), pry blaznim, prehanim atd.. Marne se mu snazim vysvetlit, co po nem chci. Proste to nechape. TAk si rikam, jestli je takovej kazdej chlap. On je hodnej, ale sobeckej. Vim, ze ho nepredelam, a obcas davam za pravdu svym blizkym, kteri mi uz docela dlouho rikaji, ze jsem se na nej mela vykaslat.. Jo, holt laska je slepa. A ted, kdyz cekame spolu miminko, PLANOVANE, by bylo jeste horsi a tezsi odejit. Takze se snazim to nejak prezit a doufam, ze to bude lepsi. Je otazkou, jestli bude, anebo ne. Vim vsak, ze to takhle uz dlouho nevydrzim. Je automaticke, ze delam vsechno doma sama, nikdo mi nepomuze.. A pritom bych kolikrat tu pomoc tak uvitala.. Nevadi mi starat se o domacnost, ale potrebuju citit jeho blizkost. A to je to, co on proste nechce, anebo nedokaze pochopit. Takze se ti nedivim, ze ti ten vikend prisel lito.. urcite by to prislo lito kazdemu. Myslim vsak, ze kdyz si prectes me radky, zjistis, ze to neni nejhorsi. Vim, ze i u me to muze byt horsi, ale taky vim, ze by to mohlo byt lepsi, kdyby ON chtel. TAk mi, prosim, drzte pesticky, at to vsechno dobre dopadne.
Holcinky, vsem ostatnim preju, aby jim co nejdrive vysly //.
Gabrielko, vidis, rikala jsem ti, abys nevesela hlavu, ze existuje zpusob, jak se mimi dockat. Moc ti drzim pesti.
Majka