Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sarko,
chcela by som sa ta nieco spytat, prepac za tu moju trufalost, ale pisala si, ze si potratila niekedy v cca 5 tyzdni. Mozem sa ta spytat, ako si sa citila (myslim fyzicky, psychicky urcite velmi zle), ako a kedy si prisla na to, ze s bejbinkom nieco nie je v poriadku?
Lebo vela nad tym momentalne premyslam, velmi sa bojim, aby moje bejbinko bolo v pohode a neprisla som onho. Viem, ze statisticky to vychadza tak, ze do 12. tyzdna sa potrati 20% tehotenstiev, to je kazde stvrte…:-((
Zatial vyzera vsetko v pohode, ale zaujimalo by ma, ako by som mohla prist na to, ze teoreticky nie je nieco v poriadku.
dakujem ti velmi pekne,
alienka
Ahoj holky! Álo, velká gratulace!!! ![]()
Já jsem dnes 41 DC a MS furt nikdeeeee!!! ![]()
Tak já nevím, ale tt je neg. takže počkám do pondělí a pak se odeberu na gyndu na včelku??? Asi jo, ach jo!!!
Ale už je to fakt dost dlouho, co? Poslední MS byla 18.3.Ale kdybych byla v tom, tak už by byl tt pozitivní.
To je teda neeeeeekonečnej měsíc ![]()
Tak zatím, jdu na pivko!!! dokud můžu.
Delly ![]()
Ahoj Alo, reaguji na tvuj dotaz ohledne jmen. Jsme tu dve Gabriely. Jedna se podepisuje Gabka a ja jsem Gabriela.
Gabriela
Vladusko berusko moje, napis mi novinky a ja si je prijdu precist
, ale jinak zacinam svoji pauzu od emmimina. Je tu nejak pretehulkovano a pusobi to na me nejak depresivne.
Nez se prokousu pres zpravicky o tehu. priznacich, je pul dne pric a nakonci stejne nemam co rict.
Nejak mam pocit, ze je tu vic tehulek nez snazilek. Takhle bych se asi mimca nedockal do smrti. Znovu se ozvu az budu tehotna, tak jak to delaji ostatni holky.
Ale ne ze mi zatim nekam uteces.
![]()
Gabriela
Hoj holky,
jsem už celá zmatená. 23.3. jsem to mela naposledy…ted uz mam pres tyden spozdeni, je mi spatne, mam nafoukly prsa, zvysene teploty atd…testy jsou ale stále negativní…V pátek bych měla vědět krev…jsem hrozně nervní a strašně se bojim, že nic…
Jestli nejsem těhotná, tak to fakt nechápu…je toho tolik…:-( Šárka přeju tvému mimískovi jen to nej a děkuju za přání
Jo a změnila jsem doktora ![]()
Tak jsem se teď dívala na ten server www.rodina.cz. Podle teoretických výpočtů bych měla být ve 4. týdnu…to snad neni možné, ne? To už by test ukázal ![]()
AHOJ,
Gabrielo-já to taky tak vidím,působí na mě taky depresivně to že se to tu hemží samými těhulkami(ne že bych Vám to nepřála).
Dneska mám po dalším vyšetření na gyndě a nic povzbudivého.Ovulace u mě na 90 procent neprobíhá
Je to smůla!Příští týden budou opět výsledky krve.Takže se uvidí a pravděpodobně od dalšího cyklu budu brát clostylbegyt-doufám že to píšu dobře.Tak jsem zvědavá.Holky nemáte s tím některá zkušenost?Dle dr.mi nerostou folikuly(vajíčka)a tudíž není OVU.Dejte mi prosím vědět co kdo má za zkušenosti.Díky Gabka
Ahoj Gabko, zkusenosti s tim nemam zadne, takze ti neporadim. Ale vubec to nechapu. Mam dojem, ze jsi psala, ze pouzivas k testovani ovulace ty papirky na zjistovani hladiny cukru a byly „pozitivni“. Taky podle hlenu jsi myslim rikala, ze ovulaci mas. Jak je teda mozne, ze ovul. neni
Muzou teda testy ukazovat ovulaci i kdyz neni
Pouzivm ovul. testy a ted si teda nejsem jista, jesli nevyhazuji jen penize. Chtela jsem zkusit i ty papirky (dle tve rady), ale nesehnela jsem je. Tady maji pro ten ucel jen drahe pristroje a ty navic do onech mist nestrcim.
. Je to blby, ale aspon, ze vis kde to drhne. A myslim, ze pri te smule, je to docela stesti, ze je to jen tohle. Mam pocit, ze Zdenka mela stejny nebo podobny problem a po tech lecich se to upravilo a bylo po problemu(byla to otazka asi jednoho mesice).Preji ti aby se to co nejdriv dalo do poradku a mohla si mit to miminko.
Gabriela
Ahojte holky,
pisu abych pozbudila vsechny snazici se " maminky ". Pred 4 mesici jsem
porodila syna. Cele me tehotestvi bylo v poradku nemela jsem zadne
komplikace. Za to otehotnet nebylo tak lehke. Kdyz mi bylo 18 let doktorka mi rekla, ze mam endometriozu - pokud se neleci muze zpusobit
neplodnost. Takze jsem mela operaci tzv. laparoskopii pri ktere me nejen
"vycistili " ale vzaly mi i cely pravy vajecnik protoze sem na nem mela
velkou cystu, kterou na rengenu prehledly a z leveho mi taky vzaly pulku.
Takze si dovedete predstavit v jakem jsem byla v soku, kdyz mi to
doktorka rekla. Ma prvni otazka byla jestli muzu mit deti. Bylo mi
receno, ze mam malou pravdepodobnost otehotnet. Ze nejlepsi bude
pokud se o deti zacnu snazit hned. Ale me bylo 18 let , svobodna a co
hlavne nebyla jsem pripravena na to mit dite.
Nez jsem se zacla snazit otehotnet, precetla jsem si snad sto casopisu
o tom, co a jak. A dosla k zaveru ze nez zacnu musim zmenit celou
svou zivotospravu. Ta je taky velmi dulezita, kdyz chces otehotnet.
Zacla jsem pravidelne cvicit, jedla jsem zdrave- zadne diety,
tak akurat. Navstivila jsem gynekolozku ta mi rekla, jak na tom jsem,
co mam delat a pustila jsem se do toho.
Za pul roku jsem otehotnela. Muj tehotensky test byl pozitivni az po mesici, zadne ranni nevolnosti, mela jsem i menzes , takze totalni
prekvapeni. ale byl to ten nejstastnejsi den meho zivota.
Takze vam vsem preju at vam to vyjde, neztracejte nadeji, vsechno
je mozne. Drzim vam palecky!!!!!
Teda, fakt sokujici
, ale diky bohu se stastnym koncem.
Dekuji za prispevek, je to povzbuzujici. Ja nikdy nemela zadne potize, jen jeden zanet, jime zdrave, dodrzujeme pitny rezim, mereim BT, pouzivam ovul. testy,pozoruji hlen, jim vitaminy pro tehotne nebo kojici zeny, snizila jsem davky praciho prasku.............. a mimi ne a ne prijit.
![]()
Tobe i Tvemu chlapeckovi preji hodne hodne zdavicka a stesticka.
Gabriela
Dekuji Gabrielo,
delala jsem to uplne stejne. Kdyz jsem mela ovulacni dny, tak jsem
sveho manzela nahanela jak zbesila
.
Kdyz se ovuluje tak se nesmi cekat. To ze jsem otehotnela bylo
mozna tim, ze jsem ten posledni mesic uplne vypla.
Nejak jsem se ten mesic nesledovala a proste jsem to nechala prirode.
A vidis...... povedlo se a tobe a vsem ostatnim se povede taky.
Ale tim, ze jsem otehotnela jsem ztratila kamaradky. Nikdy by me
nenapadlo, ze se mi muze neco takoveho muze stat. To je mi celkem
lito.
Ale jak jsem rekla, vsechno je mozne, nekdy to chce cas.
Drzim palecky!! ![]()
Eva
Evi, tomu nerozumim, proc si ztratila kamaradky kvuli tehotenstvi?
Dekuji za podporu a doufam, ze mas pravdu, protoze zivot bez deti si neumim dost dobre predstavit.
Gabriela
AHOJTE,
Gabri,ty papírky asi nejsou spolehlivé-byla jsem přesvědčená že ovu byla,ale dr.mě vyvedl z omylu.Ach joo!Jistotu však budeme mít až z těch krevních testů co mi včera dělali.Měla jsem i příznaky-no,co ti budu povídat.Začala jsem v tom období krvácet(myslela jsem že je to ovu.krvácení)a po pár dnech to přestalo-což by sedělo.A vidíš.Prý nic.Mimoto jsem před měsícem a něco zjistila že mi po zmáčknutí teče něco jako mlíko z prsa,brali mi testy ny prolaktin a ten to nezpůsobuje,Tak mě pozvali na onkologii(byla jsem tam v pondělí) a dr.něco nahmatala,ubezpečovala mě že to bude určitě nezhoubné,ale raději mě poslala za 14 dní na sono.
Jak to tady čtu,nic není nemožné.Asi začnu baštit pilule a vykašlu se na veškeré pozorování.Buď to vyjde,nebo…Ale když to vyšlo tady Evči s takovými problémy,tak Gabri není možná!!!
Mějte se fajn,myslím na vás.Gabka
ahoj gabko, gabriela už naznačila, uf je to přegabrielováno hahha, no přejděme k odpovědi, já jsem taky neměla ovulaci, byla způsobená mím onemocněním ze štítné žlázy, ale lékař mi předepsal clostilbegyt, a hned první měsíc mi narostly tak velké folikuly, byla to nádhera je vidět na UTZ, měla jsem hnes 2 folikuly 22mm a 1 folikul 18mm, lékař byl spokojený, ale bohužel se přišlo že můj přítel má málo spermií takže ta stimulace byla zbytečná, no ale aspoň vím, že funguje a že folikuly si nakonec dají říci, jinak taky jsem brala calibrum baby plan, a další vitamíny, a teď ty vitamíny dávám příteli, E, selen, zinek, tak uvidím, za 14 dní jdeme znova na vyšetření, hlavně gabko buď v pohodě, já vím mě se to kecá, ale taky ti nic jiného nezbývá, mě lékař řekl, že je málo pravděpodobné že bych přirozeně otěhotněla, tak se uvidí jak dopadnou testy, jinak směr reprodukční centrum v brně. ještě nevím jaké si mám vybrat, tak stručně řečeno, někdy je potřeba přírodu trošku popostrčit, tak gabko hlavu vzhůru a uvidíš, všechno dobře dopadne a i ty tvoje folikulky si dají nakonec říci
jinak holky všem přeji brzo // a těhulkám zdravé mimísky
zdenka
Ahoj Sarko, ja som mala MS dostat cca 15.4. (tiez mam cykly v rozmedzi od 30-34 dni), robila som si test v den ocakavanej MS, ale bol negativny. Kedze ma stale bolelo v podbrusku a tiez tlaky v prsiach, v pondelok 19. som si urobila test, bolo to dokonca vecer a 2 // sa objavili prakticky okamzite:o)
Inak, bolesti bruska ma drzali este cely nasledujuci tyzden, sem-tam ma pobolieva este aj dnes. Prsia su tiez citlive. Co sa tyka tych priznakov, uz sa mi uplne zmenili chute, vobec nemam chut na sladke, ale musim jest pravidelne kazde 2 hodiny, inak mi je spatne od zaludka…A toci sa mi dost v hlave, casto som malatna a trpim nespavostou (v noci sa zobudim kvoli curaniu a uz nemozem zaspat), curat chodit samozrejme tiez ovela castejsie ako doteraz.-o)
Okrem toho mam strasne vykyvy nalady, raz placem a raz sa smejem:o)
To je asi tak vsetko na co si spominam…
inak tehulkam odporucam zaregistrovat sa na www.rodina.cz na odber kazdodennych mailov o vyvoji bejbinka, je to super vec. Napriklad predvcerom mi pisali, ze
„Srdicko jiz precerpava v uzavrenem krevnim obehu krev, ktera je uplne jina (i co do krevni skupiny) nez krev matky.“
Je to fakt sila, take male bejbinko (momentalne cca 6 mm) a uz ma vlastnu krvnu skupinu:o)))