Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, ahoj, ahoj, Šárko: moooooooocccc Tiiiiii graaaaaaaatuuuuuluuuuji
![]()
Vypadá to krásně tak teď se pěkně šetři a uvidíš že Ti dr. poví ty nejlepší zprávičky
. Dej pak vědět jak jsi dopadla ![]()
Jahudko: vítám Tě mezi námi a myslím, že i u Tebe je hodně velikánská naděje, určitě se ozvi jestli tam ten mimísek opravdu je ![]()
Gabrielko: to stěhování Ti moc závidím
. Já miluju takovéhle změny a hlavně to vybírání a zařizování nových věciček do bytečku
. A podle toho co píšeš, budeš mít fakt fofr a hlavně ten bazén - to je super. Tak se s manžílkem zaměřte jen na tyhle krásné starosti a uvidíš že to půjde samo
.
Delly: dělala jsi si už TT ![]()
Radko: nevěš hlavu bude všechno v pohodě a když né tak Vám dr. pomůžou ale důležité je že povést se to musí tak jako tak
Ale musíte tomu věřit a neztrácet hlavu, i Vám se jednou mimísek povede a Vy budete super rodiče
A co když z krve zjistí, že ovu probíhá, co Tě čeká pak ![]()
Vladuš
Ahoj holky, všem moooooc děkuju, doufám, že bude vše OK. Teď jsem si volala na gyndu, ale jsou tam prý až odpoledne, tak uvidím. Dnes ráno jsme si ještě s manžílkem dělali test ClearBlue, taky pozitivní, takže asi se mi to opravdu nezdálo. Jinak dnes ráno se mi poprvé stalo, že jsem pociťovala troooošičku hlad, ale hned mi začalo být zle.
Což znamená, že by se mrňousek mohl hlásit o slovo, a to je zřejmě dobré znamení. Od poslední MS mám 7 týdnů, ale vzhledem k mé hoooodně nepravidelné MS si myslím, že se to tak nemůže vůbec brát.
Všem, které čeká jakékoliv vyšetření přeju brzké úspěchy. Musí se věřit, že všechno má svůj smysl, nic není jen tak. A jak se říká. Rodiče si nevybírají děti, děti si vybírají nás. A vy všichni, co jste tady jste naprosto perfektní, i když vás osobně neznám, takže je snad důvod ke smutku? Jsme tu myslím docela sehraná partička dobrých „maminek“.
![]()
Šárka
![]()
Ahoj Vladuš! ![]()
Tak já jsem dnes 40 DC. Tt mi vyšel včera negativní. Sice jsem mívala MS nepravidelně, ale takhle moooc?
Tak nanejvýš o pět dní a tohle je už 12.Pořád čekám, že příjde MS každým dnem, ale včera jsem si četla příspěvek od Šárky, která je těhu ( moc gratuluji
). Měla poslední MS 14. 3., v sobotu tt neg. a včera pozitivní. Já měla poslední MS 18.3., tzn. 4 dny po ní, takže z toho jsem pochopila, že mám ještě šanci!
Ještě počkám asi týden a když to nedostanu, tak asi půjdu na gyndu, jestli nepotřebuji včeličku. ![]()
Zatím ahoj Delly
Vladusko, ja se taky hrozne tesim, ale pro manzela je tohle stehovani a zarizovani nocni mura.
On tyhle veci k smrti nesnasi.
Mame tady uz nekolik dni pres 30'C. Jak je u vas ![]()
Gabriela
Delly, preji aby ti na gynde dali misto vcelicky radsi tehotenskou prukazku. ![]()
Gabriela
Gabrielko: není Ti to hloupý takhle se chlubit
. U nás sice taky svítí sluníčko ale teplůtce se zatím přes 20 stupňů moc nechce.
Ale nemysli si, že Ti těch 30 st. závidím
, jenom mi to pěkně štve
.
Tak si užívej krásného počasí a né že se budeš moc opalovat, není to zdravé
. a já bych měla další důvod k smutnění ( zavřená tady v tom příšerně studeném domě a ještě ke všemu pracovat ). Chjo už abych byla doma
papa
Delly: to je víc než možný, že jsi těhule ale ty testíky jsou z toho ještě trochu popletený
. Tak ještě pár dní vydrž a uvidíš že se i testíky umoudří a budou ukazovat už jen //. Držím palečky, papa
Vladuš
Vladusko, neboj opalovat se nebudu. Jsem sice bila jak stena, ale nemam se kde opalovat. Zatim bydlime v centru mesta. Takze bych se mohla natahnout na slunicko jedine na parkovisti pred supermarketem. Amercani jsou sice prasteni dost, ale prece jen nebudu riskovat. Mozna ze by jim to prece jen mohlo byt trochu divne.
No, Vy jste meli hezky minuly tyden. Tak ted jsme na rade my. ![]()
Gabriela
Ahojte dievcata,
Sarka - velmi gratulujem k mimiskovi, urcite bude tentokrat vsetko OK, daj vediet ako dopadnes u Dr.
Delly - moja najlesia kamaratka si robola tt tyzden po meskani a NIC, potom o dalsich 5 dni a znovu NIC a nakoniec az 2,5 tyzdna po meskani a az vtedy bol pozitivny, takze drzim vsetky palceky!!!!
Ja som dnes dostala MS
uz som to oplakala a celkom sa tesim, ked konecne skonci, aby sme sa mohli pustit do dalsieho snazenia
Rozhodla som sa zmenit Dr, idem k nemu hned po skonceni MS, ukazem mu grafy BT a poziadam ho o folikulometriu (dufam, ze takto sa to pise
a uvidime…
Ahoj Delly, to vypadá nadějně, dej potom vědět jak dopadly TT. Jo a Šárko po potvrzení nezapomeň na velký těhu PRSKANEC!!!! Zdá se že to funguje, vždyť těhulky tu rostou jako houby po dešti. Každá se dočkáme, já tomu moooc věřím ![]()
Evča
Ahoj holky, již dva měsíce hltám vaše příspěvky a čerpám z nich energii a povzbuzení. Jak píše Šárka, jste opravdu sehraná partička. Všem snažilkám přeji // a zdravé děťátko.
Napíši něco o sobě, abych si ulevila. Nesvěřuji se totiž na toto téma nikomu krom manžílka. A i s ním se snažím mluvit o mimču co nějméně. Myslím na to však neustále, i když si pořád říkám, že bych neměla. Ale znáte to.
V létě mi bude 28let, jsem vdaná rok a půl (mažílek 33). Mimčko si přejeme oba a snažíme se druhý měsíc. Jsem technicky založená osoba a navíc netrpělivá, proto jsem od začátku pojala snažení vědecky. Přečetla jsem spoustu článků na internetu na dané téma. Měřím teplotu, kontroluji cerviální hlen. Ovulaci jsme zatím cca poznala na den. Cyklus mám nepravidelný (29-33 dní). HA jsem nikdy nebrala. Tento měsíc jsem měla ovulaci 18-tý den dle BT, dle cerv.hlenu asi o 3 dny dříve (nechápu, neřeším). Dle výpočtů (MS za 14 dní od ovulace), tak to bylo již dva cykly, má přijít zítra. Vždy cca 5 dní před MS mám citlivá prsa a MS bolesti. Tento cyklus mě však prsa začaly bolet 3 dny po ovulaci a dnes se jich nemohu už ani dotknout. To si pamatuji naposledy někdy v pubertě (skoro před 100 lety:)). BT je stále 37,2. MS bolesti mám druhý den ale spíše kvečeru. To čekání je opravdu dřina. Budu vděčná za jakoukoli reakci. Vím, že s TT bych měla vydržet alespoň do čtvrtka .
Jinak všem požehnaným moooc gratuluji a přeji pohodové těhotenství a zdravé mimčo. A všem snažilkám přeji co nejkratší čekání na //. Ála…zatím nováček
Ahoj Álo, vítám tě mezi námi! Dle toho co popisuješ si dovolím tipnout, že jsi těhulka. Příznaky jsou jasné! Budu držet palce, aby to tak dopadlo
a pak se uričtě ozvi jak dopadl TT. Je to super, kdyby Vám to vyšlo druhý měsíc snažení ![]()
Evča
Aho Evčo, díky za povzbuzení. Pokud k TT dojde, určitě dám vědět jak dopadl. Jak jsi vlastně na tom ty? Ála…už ne nováček:)
Ahoj Álo, moc tě mezi námi děvčaty vítám a věřím že se Ti to těhotenství potvrdí a Ty budeš nejšťastnější maminka na světě - tedy až po mě, samozřejmě
. Určitě Ti budu držet palečky a buď silná holka, všechny tady víme, že je to čekání skoro nad lidské síly
A dej vědět jak budeš o něco chytřejší ![]()
Gabrielko: s tím opalováním na parkovišti Ti to jenom schvaluju, přece jen z blázince by se špatně psalo ![]()
A když se ve čtvrtek stěhujete to nebudeš na příjmu
, jak si to představuješ já jdu ráno k Dr. a chtěla jsem Ti sdělit, jestli se nám ta miminka ještě přeci jenom nerozmnožila
. Tak si to koukej nějak zařídit, jo
![]()
Zatím papa Vladuš
Ahojky Álo, přidávám se k Evče. Je sice brzy na nějaké závěry, ale příznaky mohou být těhulkovský. Já totiž když nad tím tak uvažuju, tak bříško mě bolí už taky téměř 14 dní. Prsa mě začala bolet až teď v pátek a od nedělního rána jsou bolestivá a citlivá až moc. Snad to brzy přejde. Takže nezoufej. Myslím, že zrovna na mě si můžou holky brát příklad, že ne vždy jde všechno podle „kalendáře“. Dodnes nechápu, jak je možný, že tt v sobotu RÁNO byl negativní a v pondělí odpoledne pozitivní. Asi to muselo rychle vylítnout. Minulý rok jsem potratila a taky mi HCG rostlo straaaašně pomalu nahoru, což je taky špatná známka. Tak doufám, že tentokrát to vyjde. ![]()
Nezoufej a ještě pár dní vyčkej, přeji brzké dvě //.
Šárka ![]()
gratuluji k těhu, přeji zdravého mimíska, no přikláním se , že je opravdu velmi těžké nemyslet na mimi, no už jsem psala jaké máme problémy, a ty bohužel se asi nezmění, ale nebudu házat flintu do žita v polovině května uvidím, jinak holčiny držte se!!! snad se nám poštěstí být maminami velmi brzoučko, děkuji holky za všechny ty rady a informace, jste moc hodné
zdenka