Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Také Vám ten víkend tak utekl ? V pátek mne měla navštívit „teta“, zatím nepřijela, tak doufám, že si bud pospíší (at se můžeme snažit nanovo) a nebo ať už nejezdí ! Dneska mam 32 DC, ve středu jedem s přítelem na ledovec, rozloučit se se zimou.. Ja nic moc lyžařka tak se budu nahoře jen opalovat..
snad nebude pod mrakem..
No a doufám, že tam mne teta nenajde.. ![]()
Delly: tak jak jsi na tom, jsem zvědavá a napnutá ! ![]()
Delly:srdecne blahozelam, ja som to tusila od zaciatku:o)ved take dlhe meskanie, ked to u teba nie je bezne…hmmm, tak napis co ti povedal doktor a rovno sa potom pridaj do tehu dennicka Listopadky nebo prosincatka, ktory vedie Kosinka…drzim palceee, nech je vsetko OK!!!
Delly, to by bylo super!!!! Dej vědět jak to dopadlo. Jestli jsi fakt těhu tak je to názorný příklad, že nic není nemožné
![]()
Evča
Ahoj holky,
![]()
tak dnes tt opět pozitivnííííí!!!
Takže jsem opět názorný příklad, že i nemožné je možné, protože jsem musela otěhotnět tak po 35 dni cyklu.U doktora jsem byla 43 DC a nic tam neviděl a dal mi provokačku. Nemůže to tomu prckovi nějak vadit? ![]()
Ali: nevím jestli budu patřit do vašeho deníčku, protože podle poslední MS bych měla mít termín 23.12., ale podle dne otěhotnění to bude asi o 10-14 dní déle a to už nebude prosinec a ani tento rok!
no, uvidíme, teď musím zavolat k doktorovi a objednat se.
Radko a Gabrielo: podle vašich příznaků usuzuji a v skrytu duše doufám, že budete taky těhu, a potom si budeme psát v nějakém deníčku. ![]()
Ovšem já absolutně žádné příznaky nemám!
Takže jestli jsem v tom, vyšlo to napoprvé, což je fakt zázrak.
Všem tady přeji brzo // a zachvíůi se zase stavím.
DELLY
![]()
Ahoj,
Delly, strašně moc gratuluju
![]()
Pošli prstaknec!!!!!! Ať i my ostatní jsme taky brzo těholky, že jo holky? ![]()
Delly, ono je taky možný, že už jsi těhu byla, ktyž jsi byla u toho doktora, akorát že to ještě na ultrazvuku neviděl. To je možná ještě pravděpodobnější… I když je divný, že jsi zase měla ten negativní test. No každopádně jsi naše malá záhada
ale se SUPER výsledkem ![]()
Evča
Delly: ja mam podla datumu posledne MS termin 22.12, ale doktor mi povedal, ze vzhladom na to, ze nemam 28. dnovy cyklus, ze to bude trosku neskor. uvidi sa na prvom UTZ, na ktory idem o tyzden.
takze nakoniec mozno budeme rodit „spolu“, chichi:o)
no a s tym dennickom este uvidim aj ja, kde sa vlastne podejem.
tak pa a davaj si na seba pozor
Delly: inak, este som si spomenula, ved my sme cakali tu MS vtedy v rovnaky den (tusim 15.5.) vsak? Heh, my mame asi rovnako stare bejbinka…a to je dobre, ze si sa to dozvedela az teraz, ja sa uz vyse 3 tyzdnov len stresujem, ze aby bolo vsetko v poriadku a ty si bola az doteraz v tom, ze ti meska MS…no to je faaakt dobre:o))
Ahoj holkýýý,
tak se nám to tu začínám plnit těhulkama… A to znamená, že za chvíli tu budeme těhu všechny
. Pak nebudeme možná ani deníček potřebovat a scházet se budeme tady. Jen potom název té diskuzi přeměníme z „těhule?“ na „těhule“
.
Delly: Zázraky se dějí a Ty jsi skutečně zázrak
. Ještě jednou moc gratuluji. A co manžílek a dcerka? Jak to přijali?
Loneless: Snad ta „teta“ nepřijede! Delly je zdárný příklad, že i zázraky se dějí a dnes 32DC… Jak dlouho u Tebe trvají cykly?
Alien-ko: Už jsem Ti gratulovala? Jsem teď nějak mimo… :-/ No, tak to bude vánoční dáreček, viď?
Tak, holky, nyní čeká testování mě a Gabrielku (mimochodem, kam ta se nám ztratila?) za necelý týden… ![]()
Přeji Vám příjemné pondělí, my se zrovna chystáme na nákup a do toho počasí se mi vůbec nechce
.
Tak pá
Ahoj holčiny,
jsem sice u vás pouze nakukovatelka a řeknu vám, přečíst celou tuto diskuzi, to byl takový menší román na pokračování. Ale je perfektní čekat, kdo z vás nahlásí //.
Delly: chtěla bych Ti samozřejmě moc a moc pogratulovat ke tvému těhotenství.
Alienko: mám na Tebe menší dotázek. Z Tvých příspěvků jsem si vyvodila, že víš, že jsi těhotná již delší dobu, ale nemáš to 100% potvrzené na UTZ. Jsem v podobné situaci. Minulý týden jsem díky čtyřem pozitivním testům zjistila, že se nám to také snad povedlo a hned minulý čtvrtek běžela k doktorovi. Ten ovšem na UTZ nic neviděl. Údajně to ještě nelze vidět. I z krevních testů se těhotenství potvrdilo. A vypadá to, že budeme mít stejně narozená miminka. Mám termín také na přelomu roku.
Mějte se všechny moc krásně. Snažilky, všem přeji příjemné snažení a hlavně co nejdříve //. Těhulky, ať si to těhotenství prožijete, co nejlépe to půjde a ať máme všechny krásná a zdravá miminka.
Ahoj Lenka
MonaLisa24: většinou teta přijede 29 DC jak na koni, i když v unoru mne už docela postrašila, nepřijela 44 dní, udělala jsem si test, byla tam slabá druhá čárka, za dva dny přisly bolesti a byla tu teta, přijela jen na dva dny, ale za to pořádně, v zoufalství jsem udělala další test a čárka tam byla jen jedna (tak jsem si druhou vzteky domalovala abych věděla jak to má vypadat ! ) Tak bud jsem spontalně potratila na 46 DC a nebo jsem si to všechno vsugerovala a mens. si tak oddalila..
Celou tu dobu našeho snažení jsem měla v době návštěv „tety“ těhotenské příznaky.. Na prsa jsem si ani nemohla sáhnout (dříve jsem ani nevěděla že je mám), po ránu žaludeční nevolnosti,.. tento mesíc jsem relativně v klidu, jen posledních pár dnů chodím častěji na záchod (že by nastydnutí ?) a pořád mi kručí v briše..
Tak jdu zase pracovat, leží mi tu zase stohy faktur.. ![]()
Loneless, já jsem dnes taky 32 DC
, ale právě mi přijela teta a je pěkně blbě ![]()
Tak už ať odjede a my můžeme začít naše 1. velké snaženíčko
Už se nemůžu dočka. Ale podle výpočtu mi ovu nevychází na té dovolené, kam jedeme ve čtvrtek, ale až po návratu. No neva, vždyť zázraky se dějí, viď Delly? ![]()
Evča
Loneless: to co sa ti stalo v unoru (vo februari:o), bol s najvacsou pravdepodobnostou zamlknuty potrat. aspon takto to opisovali holky v roznych diskusnych forach, ze im meskala MS niekolko dni, test bol pozitivny, ale o par dni dorazila kratka MS a bolo po parade…stava sa to udajne dost casto, myslim, ze aj Gabriela, ked sa tu zjavi, ti to potvrdi, jej sa tusim stalo minuly mesiac…Takze sa netrap a drzim palce do snazenicka, aspon vies, ze ste „plodni“ a ze dalsie bejbinko urcite urobite!!
Kajina: blahozelam k bejbinku!!co sa tyka tvojho dotazu, ja som si urobila tehu test, ked mi meskala MS 5 dni, vysiel mi pozitivny (aj ostatne priznaky som mala - bolesti v podbrusku, bolave prsia, atd). Tak som sla k mojmu doktorovi, ten ma vaginalne vysetril, povedal, ze maternica je zvacsena a objednal ma na prvy UTZ az na toho 17.5. takze nebolo to tak, zeby mi na prvom UTZ nebolo nic vidiet, jednoducho zalezi od lekara, kedy ta objedna na prvy UTZ. No a tento moj doktor bezne robieva prve UTZ az v 10. tyzdni (v ktorom bude buduci tyzden). minuly tyzden som bola aj na krvnych testoch, ale vysledky spolu s tehotenskou knizkou, to vsetko dostanem az v ten buduci pondelok.
Samozrejme, som z toho uz cela nervozna, strasne by som uz chcela mat tehotenstvo potvrdene aj ultrazvukom, zatial mi vsak musia stacit moje zacinajuce nevolnosti (ach jaj, je to fakt blbe, cely den mi je zle, ale nastastie neblinkam), zvacsene bolave prsia a striedanie nalad:o)))
ale uz sa na ten ultrazvuk velmi tesim, potom napisem, ze ako to dopadlo.
Yo a ako sa tesis na vianoce stravene v porodnici?:o))))
Monaliso:a na teba som zabudla berusko, dakujem krasne za blahozelania, verim, ze aj tebe sa coskoro zadari druhy mimisek, zatial aspon posielam tehu bacilky, tfuuuuj, tfuuuuj tfujjjj:o)))))
Delly, mooooc mooooc gratuluji.
Uz se taky tesim na takovou opozdenou MS. No opozdila se ti na 9 mesicu.
![]()
Gabriela
Ahoj holky,
předem děkuji za gratulace! ![]()
K doktorovi jsem objednaná až na 19.5., snad bude vše O.K. ![]()
Radko: manžel říkal jen, že mi to říkal furt (že jsem) a dcerce to ještě říkat nebudeme, protože se ještě může stát cokoliv a nevím jestli by to pochopila. ![]()
Všem posílám pořádný těhu pšíkanec:
pppšššííííkk pppššššááákk pššššééék hhhhééééé ppppppššššáááá
![]()
Doufám, že to zabere na všechny!!!
P.S.: Taky jsem názorný příklad toho, že cesta k těhu je: neměřit BT, nevypočítávat ovu , netulit se obden natož každý den, ani nic podobného. Já si vždycky říkala, že kdybych všechno tohle dělala, tak se myšlenek na to nezbavím vůbec. ![]()
Ale každá jsme jiná, tak ať se vám to povede jakkoliv! ![]()
Zatím ahoj
DELLY
![]()