Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
neni zač ![]()
Jestly tě nechají tenhle cyklus ,tak půjdeš dřív ty,protože já stále čekám.Tak nám budu držet palce.
Hlavně napiš až budeš vědět více.
![]()
jéé ty jsi tu.Přeji hezké ránko.
Právě,že ještě nemám.Měla by dorazit o víkendu,ale mám zkušenost,že po ket mě to zlobí a někdy to dostanu už o 3-4 dny dříve.No uvidim,vůbec by mě to nevadilo kdyby došla dřív už chci počítat.
Kdy jdeš do centra?Už jste mluvili o ketu???
Dobré ránko ![]()
Já jdu do CAR v pátek, tak uvidíme. No já jsem byla u doktora 3.den menstruace, když jsem byla na krev na HCG. To jsem mu říkala, že to nevyšlo, že už mám 3.den MS a on mně objednal na pátek 15. Takže ten pátek bude asi 14.den cyklu MS.
Tak jestly chceš jít do toho ,tak se ho na to zeptej.
Já když šla na první Ket,tak mě doktor chtěl vidět už 10 den cyklu,abychom tu ovulaci nepropásli no a nakonec mě transfér dělali 16 den cyklu.Každý to má jinak.Psala tu jedna holčina třeba až 21 den.
Já ted po ketu půjdu druhý cyklus.Mám takový pocit,že se aspon pročistim.
No uvidíme, kdy to bude nejlepší, to se dozvím v pátek. Jinak spousta holek doporučuje pít kontryhelový čaj a musím říct, že ho doporočuje i moje babička a teta. Je skvělý na všechny ženské problémy, čistí a roste po něm sliznice, tak ho třeba zkus pít. Nemá se ale pít během MS. Já mám rosiče na vesnici, takže si ho sama sbírám, ale je i v lékárně porcovaný. Piju ho 1-2× denně a k tomu 2× denně ženský čaj. Snažím se dát po to IVF dokupy, ale popravdě mám pocit, že mi nikdy nic nebylo ![]()
Děkuji za radu.Už jsem o něm četla a asi si ho koupím.Já zas papám kyselinu listovou ![]()
Jinak přeji hezký den
není zač. Jo tu papám taky a ještě vitamínky, vitámín E a pupalkový olej, prý je to dobré na tu endometriózu, tak uvidíme, jestli to k něčemu povede ![]()
Taky Ti přeji pěkný den, jsi v práci nebo doma?
Já mám dnes a zítra volníčko.Zítra jedu za mojí roční neteřinkou
.
Taky dnes sleduji on-line diskuzi s psycholožkou s Gestu kam docházím.Zvažuji totiž jestly k ní nezačnu docházet.Manžel si totiž myslí,že náš neuspěch může být v mé hlavě.Taky nerad vidí,když čtu na e-miminku,protože jsem pak s toho smutná a brečim,ale já brečim i když mě sestřenka pošle fotky svých dvou holek a píše co už umí.Je to se mnou těžké ![]()
A co ty jseš doma nebo písankuješ z práce?
S tou psychikou a psychologem mne to už taky napadlo. A manžel taky není rád, když se v tom moc vrtám, prý mám být v klidu a nemysletna to, že nejdůležitšjší je psychika, ale to se mu lehce řekne nemyslet na to.. A Ty chodíš k psycholožce často?
ne ještě jsem u ni nikdy nebyla,ale u nás v gestu je to služba kterou poskytují zdarma,když jsi jejich klienta,tak přemýšlim,že bych toho využila.Třeba to bude mít pozitivní vliv.Myslim si ,že na tom může něco být.Já se snažim být v pohodě.Dokonce o mém problému dokážu s každým otevřeně mluvit a vysvětlit jak to vše vlastně probíhá.U nás to vědí naši příbuzní,kamarádí i v práci,ale myslim si že nikdo nechápe čím procházím.Jak se menuje centrum v Ostravě?Třeba tam taky takovou službu mají.
Jo a jsem na neschopence už od OPU, chtěla jsem být v klidu doma a nestresovat se v práci. Zůstanu na neschopence ještě do KET a pak se uvidí. Ale asi do práce, než bychom šli na 2IVF tak to bude asi trvat.
já jsem vždy po neuspěchu neschopenku ukončila,ale mezi pokusy jsem měla delší pauzy a hlavně by mě bylo blbé dlouho marodit,protože minulý rok když jsem měla mimoděložná těhotenství,tak jsem dlouho marodila.Ted dokonce na poslední Ket jsem měla týden dovolenou a až půjdu ted tak bych taky chtěla dovču a možná budu fugovat normálně.Psala tu jedna holky,že čtyři dny po ET šla na svatbu kde i tancovala a šla spát ve tři ráno a vyšlo ji to.
Koukám,že máte ještě tři mrazáčky.Budou vám je dávat všechny?
Ahoj! Mam endometriozu a po prvnim neuspesnem IVF. Osmy den po IVF jsem dostala MS a ta mi dodnes neskoncila, uz je to 14 dni a mam porad bolesti v podbrisku a spinim. Citim se hrozne, mam natekle prsy. Ma nekdo podobne zkusenosti? Je to normalni? jsem apaticka a zoufala… ![]()
Ahoj Sade,já když prodělala první ET 2 embriejk a dostala MS,tak mě trvala osm dní a byla strašně silná a sem tam bolesti bříška,ale radči si zavolej a nebo zajdi k lékaři.Myslim si ,že to je protože proděláme tu stimulku,narkoza,odběr vajíček atd.