Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A můžu se zeptat, proč Vám nešlo mimi? Zjistili něco? Jsem četla, že máš pryč vejcovody, ale předtím? Teda jestli neva, že se ptám.
Já jsem září
Já jsem v Lednu 2008 vysadila prášky a moje doktorka mě řekla,že mě doporučenku do caru napíše až po roce snažení a po roce jsem pak dvakrát přirozeně otěhotněla,bohužel mimoděložně.Ješte předtím mě přelečili na chlamydie a to je prý zákeřný vir.Podle doktoru jsem jinak v pořádku.Jsem prý mladá a chce to trpělivost.To mě říkají v care,když trochu znervozním proč to nejde
![]()
A ty tu endometriozu máš kde?Má kamarádka je ted po operaci s endometriozou,tak snad ji to pomůže.Blbé je ,že se nemá ted s kým snažit o mimi,protože říkají ,že to chce hned zkusit.
Já mám endometriózu na močovém měchýři, takže mi doktor říkal, že to odstranit nepůjde, max. by se to dalo léčit, ale prý to bývá málo úspěšné a akorát se oddálí nevyhnutelné.
Jo a dodatečně teda vše nej k narozkám, ať máš brzo pořádný dáreček ![]()
takže tě hned poslali na umělé? A co přirozenou cestou? Přece tu nějáká šance je??
Děkuji za přání.Taky jsem doufala ,že si nadělim dáreček.Ted už to bude spíš k vánocům..doufám
![]()
Tobě také dodatečně vše nej… a to mimi ![]()
Dali mi 2 možnosti, buď léčit nebo IVF. Jelikož manžel neměl spermiogram zrovna ukázkový, tak doktor řekl, že na přirozené oplodnění není moc velká šance. Musela bych být OK já nebo manžel, ale že máme oba něco, tak prý moc ne.
Díky, taky doufám v takový dáreček a hlavně ať na další snažení nemusím dlouho čekat.
tak se hlavně šetři a odpočívej snad se to v dobré obrátí ![]()
Měj se hezky pá já musím do práce ![]()
Ahoj Ivvčo,čtu v podpisku,že dorazila MS ![]()
Mrzí mě to,nerada čtu zas špatné zprávy ![]()
Kdy půjdeš na Ket?Už jsi mluvila s lékařem.
Já ted čekám na MS a až příjde tak začínám plánovat Ket.Tak at jdeš co nejdřív ![]()
Ahoj ZLATI,ráda Tě zas po dlouhé době „vidím“ ![]()
No já mám kontrolu 15.10. Chtěla bych ne KET co nejdřív, ale nevím, jak to chodí ![]()
Doktor říkal, že by se to dalo ještě tento cyklus, tak nevím, protože nejím žídné tabletky ani si nic nepíchám, takže opravdu nevím
A kdy jdeš Ty?
Na ket můžeš hned.Mě to lekařka taky řekla,že když nejím žádné léky jen utrogestan,tak to nevadí.Na ket se začneš připravovat 1 den MS a to tak ,že např 10 den příjdeš na monitorig a oni tě ultrazvukem zkontrolují,jestly se ti dělají vajíčka a podle velikosti a nějáké tekutiny ve vajíčku zjistí kdy začneš ovulovat a v tu chvíly ti naplánují ketík.Toto dělají když máš v pořádku ovulaci.
Já ted tedy čekám na MS,ale já to po ketu mám vždy rozhozený,tak si myslím,že příjde dřív no už aby to bylo!!!Držím pěstičky
Aha, no já měla MS od 2.10. a mám přijít až 15., to je 13.den cyklu..No uvidíme. A ZLATI, co je prosím EMBRYO GLUE? Vidím, že to máš v popisku. Taky nám oběma držím pěstičky, Tobě už to taky přece můsí vyjít sakryš!
Já si tedy myslim,že by jsi mohla jít na ten Ket určitě tento cyklus.Každej má tu ovulaci jinak.Já už jsem domluvená v caru,že ted příjdu 12 den od začátku MS.Dva poslední Kety jsem měla stejně 12 den první kontrola ,14tý den druhá kontrola a 16tý den trasfér mrazáčků.
Ten embryo glue nám doktor popsal ,že je to jako lepidlo a mělo by se to líp udržet.Je to roztok do kterého dají mrazáčky na 24hod kultivovat před transférem.Musíme tomu věřit TENTOKRAT TO VYJDE
![]()
zlatko píše:
Já si tedy myslim,že by jsi mohla jít na ten Ket určitě tento cyklus.Každej má tu ovulaci jinak.Já už jsem domluvená v caru,že ted příjdu 12 den od začátku MS.Dva poslední Kety jsem měla stejně 12 den první kontrola ,14tý den druhá kontrola a 16tý den trasfér mrazáčků.
Ten embryo glue nám doktor popsal ,že je to jako lepidlo a mělo by se to líp udržet.Je to roztok do kterého dají mrazáčky na 24hod kultivovat před transférem.Musíme tomu věřit TENTOKRAT TO VYJDE![]()
Dškuji za vysvětlení ZLATI. Tak to půjdeš dřív jak já, moc moc Ti držím palečky
![]()